Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bellita_

Narodziny dziecka u dobrej koeżanki - co zrobić?

Polecane posty

Gość Bellita_

Witam! Mam pytanie zarówno do tych Pań, które są już mamusiami jak i do tych które miały podobny dylemat co ja. A więc chodzi o to, że moja dobra koleżanka urodziła dziecko w Polsce ( ja przebywam za granicą) i zastanawiam się czy mam jej wysłać jakis prezent, czy np. wystarczy symboliczna kartka z gratulacjami? Jeśli prezent to proszę o jakieś sugestie, czy to ma być coś dla maluszka (córeczka) czy raczej dla mamy, no i oczywiscie w obydwu przypadkach proszę o radę co by to mogło być?

Gość Lodowata lady
mysle ze kartka wystarczy,ale jesli chcesz to maly prezent tez bedzie milym akcentem,od Ciebie to zalezy.Kolezance na pewno bedzie milo ze poprostu pamietasz.

Gość Miraculum5
To zalezy czy Cię stać na jakieś upominki. Jeśli nie, kartka na znak, że pamiętasz też jest super pomysłem. A z prezentów dla dziecka to np jakieś śpioszki (ale większe rozmiarowo np 62), zabaweczka, karuzela nad łóżeczko. Dla mamy można kupić coś dla odprężenia, jakąś książkę, kosmetyk (ale nie wyszczuplające itp). Sama znasz koleżankę, wiesz co jej sprawia radość.

Mysle, ze jesli to DOBRA kolezanka, to milo byloby jej cos wyslac. Najlepiej ubranko dla dziecka, bo w Polsce sa drogie i ohydne

Gość mama z irlandii
ja miałam podobna sytuację moja bardzo dobra przyjaciółka urodziła córkę 2 lata temu wysłałam jej paczkę kurierem (taniej) wysłałam jej ubranka body, pajace, sukieneczki,spodenki większość na większy rozmiar. Przebywam w Irlandii więc często są jakieś promocje, kupiłam sporo ciuchów bo to moja przyjaciółka. Jeśli to tylko Twoja kumpela wysłałbym jej kartkę, a jakbym leciała do Polski kupiłabym coś z ubranek np: body bo w Pl są drogie.

Gość lulunamoscie.
Jak tylko masz kasę - wyślij paczkę! Będzie zadowolona!

Gość Bellita_
Stać mnie na upominki, ale raczej myślałam o czymś drobniejszym. Jeśli chodzi o śpioszki, to podczas ostatniej naszej rozmowy koleżanka wspominała, że ma mnóstwo przeróżnych ubranek, które dostała. Więc tu mi się nasuwa kolejne pytanie, czy to nie będzie zbędne? Ale z drugiej strony, będzie nowe no i przecież chodzi o pamięć tak jak wspomniałyście, więc może właśnie zakupie jakieś ładne śpioszki. Nie chcę wysyłać jakiejś mega paczki z wyprawką tylko właśnie jakiś "trafiony" upominek, które nie będzie rzucony w kąt. Dziękuję za pomysł z kosmetykami, jest bardzo dobry.

Gość Bellita_
Mamo z Irladnii - nie jest to moja przyjaciolka, ale dobra koleżanka, kartkę wyślę na pewno i tak jak wyżej napisałam prawdopodobnie zakupię jakieś śpioszki, może z akcentem świątecznym lub zimowym, bo chcę to wysłać na dniach. Do wielu ubranek i gadżetów mam dostęp, jest wiele promocji, ale nie chcę składać żadnej paczki, a jedynie wysłać symboliczny upominek.

Gość Bellita_
Dziekuję Wam za odpowiedzi i dobre rady, na pewno skorzystam.

hmm..jak ja bym była mamą to jeśli ktoś miałby mi sprawić upominek chciałabym osobiście dostać jakiś fajny zestaw do kąpieli np. jakaś myjka, sól,kryształki itp. są w Uk takie fajne zestawy np. w drewnianym koszyczku/pudełeczku zbliżone kolorystycznie ale to na nic się teraz nie przyda bo mam kabinę :P a dla dziecka hmm..może jakiś album na zdjęcia?Książeczka? No nie wiem...dobrej jakości zabawka i od tegoo karta z gratulacjami.

Gość aska vcxz
Album to świetny pomysł. Ubranko nawet najbardziej trafione będzie w użytku miesiąc, dwa. A album zostanie na parę(naście) lat. Tylko jakiś fajny, kolorowy, dziecięcy.

Gość hhjgbhj
Gdzie "za granicą"przebywasz?Może coś charakterystycznego z "tego"kraju wyślesz dla dziecka?

Gość a co zrobila
wyslij kartke z gratulacjami . Prezent dasz jak sie spotkacie w Polsce

Gość mi_zielone
Ja w podobnej sytuacji wyslalam plyte z kolysankami i kartke