Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oluskolusia

Moje dziecko nie zna slodkich kaszek - kto jeszcze

Polecane posty

Gość oluskolusia

Moje dziecko ma 9 m-cy nie zna slodkich kaszek, daj mu kleik kukurydziany, manna na mleku, jaglana z jablkami. Naprawde polecam takie zywienie, domowe, naturalne.

Gość lidka1987
Masz racje to dobry sposób, niestety u mnie tak nie jest bo własnie od słodkich kaszek zaczęłam. A ile waży Twój dzidziuś>?

Gość gwiazdka MilkyWay
a jakie mleko dajesz? modyfikowane czy zwykłe

Gość mama - to ja
Ja też zamierzam tak odżywiać dziecko. Wprawdzie mój synek ma 3. mieś., ale chciałabym, aby mój "schemat żywienia. Zdrowe odżywanie to podstawa.

Gość mama - to ja
*sprawdził się.

Gość dsja
Jak manna na mm to uświadamiam, że mm jest z cukrem. W ogóle jak ugotować mannę na mm?

Gość mamamama27
no i masz się autorko czym chwalić - a kąpiesz dziecko w szarym mydle i nosi pieluchy tetrowe?? bez przesady - jak dziecko raz dziennie zje kasze z cukrem - za chwile będzie wpiepszać czitosy i czupa czupsy i co mu zrobisz ważniejsze od cukru jest nie dawanie kostek rosołowych, itd z glutaminianem sodu i innych świństw - ale wy się jakoś na cukier uparłyście

Gość hermenegildaaaaa
no wlasnie, matki polki, jak ugotowac manne na mleku m? mm sie nie gotuje tumany

Gość fgtryjmnhgtf
Moje dziecko zaczełło własnie 9 miesiac i daje po troszke chlebek z masełkiem-sa to ilosci okruszkowe,aby uczył sie gryzc,zreszta jest bardzo chetny do nowyc smaków,uwiebia skórke od chleba,dostał kilka ziarenek ryzu z gołąbków na spróbowanie,ale podstawą widomo jest mleko i zupki bez dodatkow.kupiłam kleki ryzowy naturalny zeby czasem zagescic mleko modyfikowane i na noc daje kszke ze zbóż Bobovity,jako ze ma pierwsze zabki po takiej kaszce na noc staram sie mu myc zabki ,tak jak radzilam Pani dentystka.Dziecko jest szczupłe,pieknie sie rozwija :).

Gość fgtryjmnhgtf
gotuje sie kasze manne na wodzie na gesto a potem rozedza mlekiem mm :O

Gość oluskolusia
Herbatkek slodkich tez nie daje tylko wode lub czasami sok. Ma 8,5 m-ca, wazy ok. 9200 jest na mieszanym od 6 m-ca zycia, bo wtedy wrocilam do pracy i nadal karmie/sciagam, ale laktacja spadla. Po porstu wskazuje, ze da sie nakarmic dziecko bez sloiczkow, gotowych kaszek i slodkich herbatek. To tylko tak dla poczatkujacych matek, ktore sa bombardowane raklamami itp. NIe jestem matka polka. Szczegolnie polecam kasze jaglana z gruszkami lub jablkami.

Gość oluskolusia
fgtryjmnhgtf mojemu tez dziadkowie daja chleb z maslem, calkiem sporo. Ladnie gryzie, choc zebow jeszcze nie ma:) Zastanawiam sie od kiedy i czy w ogole dzieci moga jesc chleb razowy.