Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemajacapojecia

INFEKCJA A TABLETKI ;////

Polecane posty

Gość niemajacapojecia

Witam. Mam zamiar wybrac sie do ginekologa w srode i na pewno mam jakas infekcje , poniewaz widze to po 'uplawach' ich kolorze i przykrym zapachu. I moje pytanie dotyczy tego czy lekarz zgodzi sie przepisac mi tabletki antykoncepcyjne czy najpierw bedzie kazal sie wyleczyc z infekcji ?

Gość .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Grzybica nie jest przeszkodą do stosowania tabletek. Mogą zwiększać ryzyko jej pojawienia się, ale raczej żaden ginekolog nie odmówi Ci recepty na tabletek z powodu infekcji.

Gość niemajacapojecia
a jezeli lekarz stwierdzi ze dopoki nie jestem wyleczona to nie moge wspolzyc ? czy wowczas moze odmowic wystawienia takiej recepty????

Gość niemajacapojecia
i nie chodzi mi o grzybicę, bo nie wiem czy to wlasnie ona jest moim problemem

Gość madzikaaaaa
Infekcja to nie przeszkoda w zażywaniu tabletek. Wiem, bo sama miałam niedawno ;p

Gość niemajacapojecia
ok. to dobrze ;D dziekuje za odpowiedzi ;)))

tak czy siak dopóki sie nie wyleczysz to i tak nie należy współżyć, to chyba jasne

Gość agula8
lekarz raczej nie będzie robił problemu z wypisaniem tabletek anty, ale ze stosowaniem lepiej poczekać do wyleczenia.W trakcie leczenia i tak nie powinno się współżyć. Pamiętaj tylko o osłonie, jak ginekolog nic nie poleci to spytaj o provag.Pozdr

Myślę że lekarz spokojnie da Ci tabletki antykoncepcyjne pomimo infekcji, jeśli chodzi o współżycie to moja ginekolog mi pozwoliła ale tylko w prezerwatywie ( bo w moim przypadku nie było swędzenia i tego typu silnych dolegliwości) , aha no i pamiętaj aby prze leczyc też swojego partnera, ja po leczeniu stosuje tez lactovaginal aby odbudować swoją mikroflorę i chronic się tym samym przed infekcjami.