Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joannaeł

ciąża

Polecane posty

Gość joannaeł

Okres spóźnia mi się kilka dni i przez wzgląd na to postanowiłam wykonać dzisiaj test ciążowy. Pierwszy z nich wyszedł pozytywny, zrobiłam drugi i wynik był taki sam. Dodatkowo strasznie bolą mnie piersi i mam podwyższoną temperaturę. Umówiłam się do lekarza na czwartek, ale nie wiem, czy jestem w stanie znieść tej niepewności. Mam stałego partnera, nie jesteśmy małżeństwem, a i ciąża nie była na pewno planowana. Czy te symptomy świadczą o ciąży? Może któraś z Was miała podobnie.

Gość dodolot
nie, no cos ty dwa pozytywne testy nie swiadcza o ciazy...swiadcza o wrzodach i czyraku na dupie:O

Gość aaassswe
Jak dwa testy pozytywne, to chyba wiadomo, gratuluje ;). Ale do lekarza to jeszcze za wcześnie...

Gość joannaeł
Tak zrobię, wybiorę się jutro do laboratorium i zrobię test na beta hcg. Ciąża nie była planowana, ale cieszyłabym się żeby okazała się prawdą. Czytałam, że badanie lekarskie we wczesnym stadium cięży może wyjść negatywne. To prawda?

Ja bylam w dzien planowanej miesiaczki na usg wewnatrz macicznym i nikt ciazy nie widzial..dowiedzialam sie z testu 3 dni po tym badaniu ,ktore robilam w zwiazku z torbielami :)

Gość aaassswe
Nie ma sensu robić b hcg, to na pewno ciąża, w tą stronę testy nie kłamią.

Prawda,w Uk naprzyklad lekarz pierwszego kontaktu potwierdza ciaze zwyklymi testami paskowymi z moczu...A pierwsze usg jest ok 13 tc dopiero i jakos zyjemy ;]

Gość joannaeł
Na wszelki wypadek jednak zrobię. Dziwne uczucie, bo z jednej strony radość, bo to jednak dziecko, a z drugiej strach i przerażenie. Nie miałam jak powiedzieć "przyszłemu tatusiowi", bo chcę to zrobić osobiście - ciekawe jak zareaguje.

Gość joannaeł
Dziękuję za wsparcie i życzliwe rady:) Mam nadzieję, że tak będzie - wierzę w to. Majoweczka widzę, że jesteś mamą dwóch dziewczynek. Gratuluję. Powiedz mi jeszcze proszę jakie objawy odczuwałaś na początku swoich ciąż? Jakiś dyskomfort?

Co ciaza inne objawy... W pierwszej w sumie do 3 miesiaca nic,pozniej zgaga a tak czulam sie dobrze cala ciaze.W dtugiej bylo gorzej,ale pracowalam nocami i mialam mdlosci ,jak przestalam pracowac to sie skonczyly,generalnie mialam bole jak na okres ale okresu nie dostawalam,a teraz tylko brak miesiaczki i ok 9 tc cycki urosly o dwa rozmiary..Generalnie obylo sie bez wymiotow itd,wiec spoko :] zycze Tobie tez takiej ciazy :)

Gość joannaeł
Dziękuję. Mi też brzuch tak "śmiesznie" pobolewa, tak jakby na okres, ale okresu brak, strasznie mi nabrzmiały piersi i nie mam w ogóle apatytu. Trzymam w ręku te dwa testy i wciąż nie mogę uwierzyć. To zmieniłoby moje życie, nie mogłabym i nie chciałabym pracować tak jak teraz. Ale mimo wszystko się cieszę

Gość joannaeł
3? Gratuluję serdecznie:)) Wiadomo już czy to będzie chłopiec, czy dziewczynka? i na kiedy masz termin porodu?

Gość got milk
no skoro ma pierwsze usg 14 grudnia to skad ma wiedzec czy chlopiec czy dziewczynka?

Gość joannaeł
Racja, nie zwróciłam po prostu uwagi na stopkę. Ale to chyba nie powód, żeby się od razu "napinać".

Gość mwsdxsd
to USG dopiero w 12 tc jak to jest w krajach anglosaskich wcale takie dobre nie jest, zdarzają się ciąże pozamaciczne i wtedy trzeba działać szybko....

Gość joannaeł
We wtorek byłam u lekarza - zbadał mnie i na podstawie wywiadu oraz pozytywnych wyników 2 testów ciążowych potwierdził ciąże. Macica też jest powiększona. 23 grudnia mam pierwsze usg. Z tatusiem dziecka spotykamy się dopiero od 3 miesięcy, ale zareagował jak prawdziwy mężczyzna. W sumie nawet przez chwile w to nie wątpiłam, że może być inaczej - to bardzo dobry człowiek. Teraz pozostaje tylko poczekać do usg żeby mieć pewność, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, a później powiedzieć rodzinie. Ciągle jestem jeszcze trochę przerażona, ale będzie dobrze - musi być !!!

Gość zxewa
3 miesiące i już wpadka? co można powiedzieć o sobie po 3 miesiącach???

Gość joannaeł
jesteśmy ze sobą od 3 miesięcy znamy się dużo dłużej i wiem jak to wygląda, ale trzeba wziąć odpowiedzialność za swoje czyny. Jestem dobrej myśli!

Gość joannaeł
jesteśmy ze sobą od 3 miesięcy znamy się dużo dłużej i wiem jak to wygląda, ale trzeba wziąć odpowiedzialność za swoje czyny. Jestem dobrej myśli!

Gość joannaeł

Gość joannaeł

Witam, ostatni okres miałam 18 grudnia 2011. Cykle mam 30-31 dniowe, ostatni stosunek z chłopakiem odbyłam 31grudnia-czyli to były moje dnie płodne. Używaliśmy prezerwatywy,ale niestety pękła. Wczoraj robiłam test i była druga kreska taka jasno różowa, dzisiaj robiłam drugi test i była już trochę ciemniejsza. Okres powinnam mieć dziśiaj ale go nie dostałam. Bolą mnie piersi,częściej chodzę do toalety,czasem mnie mdli i mam taki biały śluz. Czy możliwe że jestem w ciąży?

Witajcie! Mam 17 lat. Szukam małych podpowiedzi ponieważ ostatnią miesiączkę miałam 09.07.2012r.co najgorsze mam nieregularny cykl.Po miesiączce kochałam się z moim chłopakiem następnie po paru tygodniach zaczął mnie boleć brzuch,moje piersi zrobiły się wyczulone na dotyk i obolałe,z pochwy zaczęła wydzielać się duża ilość śluzu... Dnia 23.08.12r. zaczął ze mnie spływać bardzo gęsty brązowy śluz z drobinkami krwi. Miesiączka dalej się nie pojawiała,postanowiłam z robić test ciążowy parę dni temu,wyszedł pozytywny. Test robiłam na wieczór,na następny dzień zrobiłam drugi test jednak rano również wyszedł pozytywny. Mam zaburzenia hormonalne i nie wiem czy to przez to testy wyszły pozytywnie czy jestem w ciąży. Do ginekologa jestem zarejestrowana dopiero na następny miesiąc. Co o tym myślicie czy to może być ciąża??