Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Posterydowe zapalenie skóry?

Posterydowe zapalenie skóry?

Polecane posty

Gość Posterydowe zapalenie skóry?

Witam! Od jakiegoś czasu używałam maści sterydowej Cutivate. W pewnym momencie odniosłam wrażenie, że przestaje ona na mnie działać, a na twarzy pojawia się co raz więcej zmian. Zaczęłam czytać co może być powodem i dopasowałam swoje objawy do posterydowego zapalenia skóry. Znajomy lekarz też twierdzi, że to jest moja dolegliwość, ale polecił skontaktować się z dermatologiem. Dzisiaj miałam wizytę i pani doktor stwierdziła, że to jest trądzik. Z trądzikiem borykałam się przez wiele lat i nadal go mam (jednak nie w tak nasilonym stopniu jak kiedyś) i potrafię go odróżnić od czego innego. Skóra mnie swędzi, piecze. Fakt zmiany te wyglądem przypominają trądzik, ale wiem że to nie to. Dostałam antybiotyk doustny Tetracyclinum, maść Duac i płyn do przemywania. W związku z tym moje pytanie do osób, które przez to przechodziły: Czy te leki nie zaszkodzą na posterydowe zapalenie skóry? Z tego co sprawdzałam na forach niektórzy lekarze przepisują tetracyklinę, mam jednak obawy co do tej maści. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować