Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolkawiolka3

Który sorter dla maluszka?

Polecane posty

Gość wiolkawiolka3

Trochę to głupie, ale jak byłam mała to uwielbiałam się bawić takimi sorterami :) http://allegro.pl/listing.php/search?sg=1&string=sorter&category=11818 Chciałabym kupić coś takiego chrześniakowi na gwiazdkę, ale ma dopiero 5m-cy więc czy jest sens? Jeśli tak, to który polecacie? Może któryś z nich jest hitem wśród dzieci?

mój ma garnuszek na klocuszek i pociag;-) garnuszek drogi bo 2 lata temu kosztował w smyku ponad 150zł ogólnie zabawka fajna ale mozna znaleźc duzo taniej i fajniejszych, np mamy taki pociag z wagonem i zwierzatkami, do lokomotywy dopasowuje sie kształty do wagoników zwierzatka i kosztował chyba 50zł na allegro, bardzo fajne sa tez sortety z drewna, posłuża na lata...

Wg mnie jest sens bo kupować zabawki na kazdy miesiac zycia to w bankructwo popaść można niech będzie taka od roku i rodzice zadecydują kiedy dziecku ją podać. Pomysł fajny:-)

Gość sorterowa mama
jak najbardziej warto kupowac sortery, co prawda taki 5 miesieczniak nie za wiele z tego pojmie i pewnie na razie nie wlozy, ale mama zawsze moze mu pokazywac np kolory i mowic jak ktory ksztalt sie nazywa. to tez dobra zabawa. ja polecam zabawki firmy tolo, mamy dwa sortery i coreczka - 17 miesiecy - bawi sie nimi non stop. sa przystepne cenowo. mamy taka jakby klatke do ktorej wrzuca sie 6 roznokolorowy i roznoksztaltnych klockow i kuferek, ten jest juz bardziej skomplikowany bo ma wajchę i koło do obracania walca jaki znajduje sie w środku. poza tym te elementy sa bezpieczne dla malenstwa bo sa w formie zamknietych bryl... mam nadzieje ze wiecie o co chodzi, poza tym dodatkowow kazdy klocek jest tez grzechotka. po prostu super zabawka. mamy i garnuszek na klocuszek i slimaka z fp, poza tym kule ksztaltow z all, drewniane klatki ze zwierzakami, eichhorn szescian rozmaitosci, samochod smoby i wiele innych sorterow, ale jednak tolo najbardziej jej pasuje. moze wlasnie dlatego ze klocki sa grzechotkami? tym bardziej byloby to dobre dla 5 miesiecznego, bo jak nie tak to chociaz jako grzechotka sie pobawi.

Gość wiolkawiolka3
Dzięki dziewczyny! A czy dzieciom pasują bardziej takie proste np http://allegro.pl/fisher-price-pierwsze-klocki-malucha-k7167-i1974503660.html, czy takie mega wybajerzone np coś takiego: http://allegro.pl/piekna-kolorowy-interakrtywny-domek-sorter-i1977396684.html ? Czy ilość bajerów przekłada się na zainteresowanie czy wręcz przeciwnie?

Gość wiolkawiolka3
sorterowa mama, nie widziałam twojej szczegółowej wypowiedzi, dzięki serdeczne :)

Gość wiolkawiolka3
zastanawiałam się właśnie nad tym garnuszkiem, ale nie wiedziałam czy to faktycznie zaleta że on gra i coś tam robi. Myślałam, że lepszy jednak taki tradycyjny. Mówicie, że te melodyjki itp to fajna sprawa?

tutaj można obejrzeć zabawki tolo http://www.tolo.com.pl/ a co do zakupów w smyku to my robimy na stronie smyk.com i odbieram paczkę za darmo w empiku. zawsze wychodzi dużo taniej niż tradycyjnie. Mamy garnuszek na klocuszek i jakoś bez rewelacji. Zależy od dziecka, młody nie lubi zbyt tych grających. z tola mamy beczułkę z klockami i kostkę rozmaitości, ale to jeszcze po jaśku;) nasze chłopaki zawsze miały taką smykałkę mechanika, żeby coś przekręcić, odkręcić, dokręcić. ale sa dzieciaki co potrafia dluugo siedziec i patrzec jak cos im miga. ale sa i maluchy tak jak moja chrzesnica, ze na poczatku bala sie tych grajacych zabawek, mimo ze te ktore miala kupowane nie darły się zbytnio. także zależy od dziecka.

ale garnuszka na klocuszek teraz w smyk.com niestety nie ma - sprawdzałam na stronie. Jak mogę doradzić, to dla tak małego dziecka spróbowałabym kupić np tolo, bo jest tańsze i jak się nie sprawdzi to przynajmniej tyle pieniędzy nie zmarnujecie, a to, że te elementy są też grzechotkami to powinno zachęcić nawet takiego malucha do zabawy, jeśli nie w sortowanie to choć w potrząsanie, bo każdy z tym elementów innaczej grzechocze.

do kalrakopara - dlatego napisałam, że każde dziecko jest inne. Jedno będzie się bawiło inne nie. mamy też ślimaka i mamy żyrafę, która z wyglądu wydaje się najmniej atrakcyjna a najbardziej ją młody lubi. zależy od dziecka.