Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MyszkaMikiKaczor

Co dawac 5 miesiecznemu dziecku

Polecane posty

Gość MyszkaMikiKaczor

Witam mam pytanie. Moj synek 4 grudnia skonczyl 5 miesiecy.. zaczelam mu wprowadzac rozne pokarmy jak skonczyl 4 takie jak marchewka banan jablko kiedys ugotowalam mu zupke jarzynowa z marchewki pietruszko i ziemniaka.. nie chce jesc mleka zabardzo dalej mu tez kaszke rano i wieczorem rano z lyzeczki wieczorem butla.. Nie wiem co mogla bym mu jeszcze dac czy cos ugotowac czy mozna mu cos doprawic np troszke soli do ziemniaka zeby poczul juz smak?? Nie chce jesc nie wiem czy poprostu nie jest glodny czy mu to nie smakuje... Nie placze bawi sie ladnie dodam ze zasuwa po calym dywanie i ma 2 zabki..

Absolutnie nie sól dziecku zupek !!!! Im pozniej dziecko pozna smak sli tym lepiej dla niego. To my niestety mam spaczony smak - bo w większosci potraw czujemy zamiast smaku warzyw to smak soli. Do zupki dodaj masło, oliwę i wystarczy. Moze dziecko po prostu nie jest gotowe na takie nowosci. Poza tym podstawą zywuienia w tym wieku jednak nadal jest mleko !!!

Gość MyszkaMikiiKaczor
No wiem wlasnie i lekarka tez mowila ze mleko mleko ale on nie chce jesc mleka w sumie nieczego nie chce a mleka najbardziej

Ja dawałam zupki w słoiczkach a poza tym to same rzeczy, które wchodziły w skład zupki :) wiadomo że jak może jeść zupkę z ryżem brokułem i pomidorem to sama też mogę podać te produkty...tak samo owoce.

No i mleko oczywiście też, samo i z kleikiem ryżowym. Ale moje dziecko jest właśnie bardzo chetne do jedzenia i nie było problemu że czegoś nie chce.

Gość MyszkaMikiiKaczor
No wlasnie moze ugotuje mu zupke na ryzu moze to mu posmakuje.. Bo tak sama marchewke lub jakies inne warzywo to nie chce.. a mleka w dzien to bron Boze

Gość MyszkaMikiiKaczor
up