Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to chyba bzduraaa

Współżyłam 2 dni przed owulacją i będzie chłopiec..

Polecane posty

Gość to chyba bzduraaa

Naprawdę wierzycie w tę metodę? Ja chciałam dziewczynkę, kupiłam paski owulacyjne i akurat 2 dni przed owulacją byłam na wizycie kontrolnej u ginekologa, lekarz zrobił mi USG dopochwowe i stwierdził, że za 2 dni nastąpi owulacja. Tego samego dnia przystąpiliśmy do starań, udało się, teraz jestem w 30 tygodniu i to już pewne, że będzie chłopak

Gość a kto Ci powiedział że
na 2 dni przed owulacją będzie dziewczynka? szanse na dziewczynkę są, gdy współżyjesz na WIĘCEJ niż 48 h przed owulacją jeśli współżycie występuje na 48 h przed owulacją szanse są 50% na 50% u mnie dwa razy współżycie ostatnie było na 3 dni przed owulacją i są dwie dziewczynki syn jest z dnia owulacji;)

Gość lekarz stwierdził orientacyjni
Lekarz stweirdził orientacyjnie na podstawie wielkości pęcherzyka, ale nie mógł przewidzieć, że na pewno owulacja nastąpi za 2 dni. Pod wpływem czegokolwiek mogło dojść (i zapewno doszło) do pęknięcia , a że staraliście się, to i jest chłopak. Gdyby pękł po dwóch dniach od usg byłaby córa. U mnie podobnie było i mi lekarz mówił jedynie, że pęcherzyk dojrzały, ale kiedy pęknie nie wie, zakładał, że w każdej chwili może to nastapić, maksymalnie do 48 godzin. I staraliśmy się dwa dni pod rząd, była córa. Drugi raz począł nam się syn ... ale nie wiem kiedy owulacja była , bo nie monitorowałam cyklu.

ja mialam monitoring cyklu i corke mam z dnia owulacji. takze ta metoda nie bardzo sie sprawdza. Jak dla mnie 50 na 50.