Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Taka sobie jedna synowa...

Wigilia...

Polecane posty

Nie lubie sp臋dza膰 Wigili z Te艣ciami. Tesciowa ma 70 lat a upar艂a sie ze robi wigilie. A mia艂o byc tak pieknie, ze pojedzie do drugiego syna z te艣ciem a ja z moim m臋偶em i c贸rka pojdziemy do moich rodzic贸w.... C贸z... najgorsze jest to ze Tesciowa nie umie zrobic dobrego karpia.... no ale na drugi dzien najem sie u mamy :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 michaelina
A nie mo偶ecie pojecha膰 i do te艣ciowej i do mamy? My tak robimy od 6 lat. Na godzin臋 15.00 jedziemy do te艣ci贸w. A na 18.00 do moich rodzic贸w. I wszyscy s膮 zadowoleni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dex-terA
a dlaczego nie robicie wigili razem w koncu to rodzina

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kiedy moja te艣ciowa mia艂a
tyle lat co twoja to po prostu ja robi艂am wigili臋 i byli na niej rodzice i te艣ciowie. Ty nie do艣膰, 偶e idziesz na gotowe ( a nawet nie wiesz jak praco i czasoch艂onne jest przyj臋cie wigilijne) to jeszcze wybrzydzasz:( Wstyd藕 si臋 leniuchu!!!

Udost臋pnij ten post

No w艂asnie kiedys tak by艂o, ze na pocz膮tku bylismy u Tesci贸w a pozniej jechalismy do moich, ale okaz膮艂o sie to m臋cz膮ce, bo w sumie M膮偶 i jego brat chcieli razem wypic, wiec m膮偶 troche popi艂 a potem musia艂 dalej pi膰 z moim bratem u moich rodzic贸w - nie bardzo mozna tyle wytrzymac. Nie robilismy jeszcze razem wigili, bo nie ma warunk贸w na tak wiele os贸b. My mieszkamy od pazdziernika na swoim i nie mamy jeszcze sto艂u i krzese艂 no i by艂oby nas razem sporo. No ale nie moge narzekac M臋偶owi, bo w zesz艂ym roku wigilie spedzilismy z moimi rodzicami, wiec narzekam tutaj... :P

Udost臋pnij ten post

Ale ja nie jestem leniuchem. Sama bede gotowac niektore potrawy razem z druga synow膮 zeby tesciowa nie gotowa艂a za duzo. Taka Wigilia sk艂adkowa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kalina_kasia21
"A nie mo偶ecie pojecha膰 i do te艣ciowej i do mamy? My tak robimy od 6 lat. Na godzin臋 15.00 jedziemy do te艣ci贸w. A na 18.00 do moich rodzic贸w. I wszyscy s膮 zadowoleni." Dok艂adnie tak.

Udost臋pnij ten post

wole nie 艂膮czyc moich rodzic贸w z Tesciami we Wigilie. Tescie sa wiekowi i maja swoje zwyczaje i wole zeby nie patrzyli jak M贸j M膮偶 pije z moim bratem itp. Poza tym by艂oby za g艂o艣no jak jest wiele os贸b, a tescie to spokojni ludzie ktorzy w ma艂ym gronie lubia porozmawiac przy stole. No ale nie bede narzekac rodzinie bo to nie ma sensu wiec narzekam Wam :p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 druga kawa:)
Dobrze ze ja nie musze jezdzic do jednych i do drugich po kolei ,bo bym sie zaciuka艂a:P

Udost臋pnij ten post

No w艂asnie :) Mamy ma艂e dziecko, wiec tez nie chcemy z nim ujezdzac. A tak to wigilia u tesci贸w - powr贸t do domu - oczywiscie bede musia艂a byc osoba niepij膮c膮 bo jak M膭呕 MA NIE WYPI膯 WE WIGILIE???!!! (to s艂owa M臋偶a). w 1 swieto - obiad u rodzic贸w 2 swieto wymarzony odpoczynek :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 michaelina
Wiesz. W wigili臋 m贸j m膮偶 nie pije. Zreszt膮 w pierwszy dzie艅 艣wi膮t te偶 nie. Z prostej przyczyny. Zawsze jedziemy ob艂adowani prezentami. Ja zawsze co艣 tam z jedzenia jeszcze wioz臋. I jeszcze ci膮gniemy dw贸jk臋 dzieci. Wi臋c m膮偶 za kierownic膮. I szczerze, nie wyobra偶am sobie nie pojecha膰 do te艣ciowej czy do mamy. One by si臋 chyba zap艂aka艂y, gdyby kt贸ra艣 mia艂a nie zobaczy膰 wnuk贸w w Wigili臋. Moja mama od 3 lat wynajmuje Miko艂aja. A te艣ciowa przebiera te艣cia. :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dex-terA
e tam ja tez mam mnoga rodzine i wszyscy sie spotykamy co roku przy wspolnym stole raz u jednych raz u drugich tesciow a wtym roku u mnie przedtem uzgodnimy co kto zrobi, stoly laczymy razem krzesla sie zwiezie bo wiadomo na 27 ludzi nikt tyle krzesel nie ma, ale wigilia za to jak z bajki niezapomniane przezycie i niewyobrazam sbie inaczej najladniej wyglada choinka a podnia niezliczone prezenty i te radosne miny dzieci ten harmider wesolosc to wszystko daje niezapomniane chwile

Udost臋pnij ten post

zazdroszcze takiej wigilii na 27 osob ,lo mamo:) ja mam ostatnio coraz mniejsze wigilie w ta to tylko 5 osob:(

Udost臋pnij ten post

Napewno kiedy bede robic wigilie u siebie to zaprosze rodzic贸w, brata i babcie oraz tesci贸w, to wtedy Brat M臋偶a z ZOn膮 i synem pojda na wigilie do rodzic贸w tej drugiej synowej co ma tez brata itp itd. jakbysmy mieli wszyscy razem sie spotkac to za duzo i za glosno i za duzy ba艂agan. Takie wielkie imprezy to mozna w karnawale ale we wigilie to raczej powinien byc spokoj.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 michaelina
U te艣ci贸w jest tylko 8 os贸b. U mojej mamy 16 os贸b. W zesz艂ym roku mama wynaj臋艂a jakiego takiego Miko艂aja (ze wzgl臋du na dzieci), kt贸ry kaza艂 m贸wi膰 wierszyki i 艣piewa膰 piosenki doros艂ym w zamian za prezent. :P I wybra艂 mojego tat臋 na "艢nie偶ynka", kt贸ry mia艂 rozdawa膰 prezenty. :D A偶 si臋 pop艂aka艂am ze 艣miechu. :D

Udost臋pnij ten post

wkurza mnie ze moja siostra nie przyjedzie z zagranicy:( smutne to

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dex-terA
wigilia jest raz w roku i dlatego rodzina powinna sie spotkac bo nigdy nic nie wiadomo a balagan mi nie przeszkadza, jest dosyc kobiet zeby to wszystko w ladzie utrzymac nawet pamietam w tamtym roku jak siostra z mezem przyjechala w tej srogiej zimie o malo by nie dojechali , dostalismy telefon ze stoja w zaspie krotko przed domem i ani rusz do przodu ha ha ile chlopa w domu za lopaty i na traktor i traktorem ich dociagli nie dalo rady inaczej.a ile potem bylo opowiadania i smiechu, ludzie to sa chwile ktorych bym nie oddala za zadne pieniadze

Udost臋pnij ten post

U Te艣ci贸w bedzie nas 7 os贸b plus ma艂e dziecko. Zreszt膮 nie mam z nimi temat贸w... a dopiero co w sobote zesmy sie widzieli w takim gronie bo te艣膰 mia艂 imieniny. Oni gadali gadali gadali a ja zajmowa艂am sie c贸rka, bo mnie ich tematy nudz膮, z moimi rodzicami mam tematy a z nimi nie bardzo.

Udost臋pnij ten post

dextero jak pieknie:)wyobrazam sobie ...

Udost臋pnij ten post

dexterA - fajnie masz :) Miedzy moimi rodzicami a rodzicami M臋za jest roznica pokole艅, takze nie widze za bardzo wigili razem, co innego urodziny lub imieniny wnuczki, ale wigilia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wesoly karpik
dex-terA masz cudowna rodzine , niektorzy powinni brac przyklad to przeciez wigilia dzien milosci a nie nienawisci zycze ci zdrowych i wesolych swiat:)

Udost臋pnij ten post

Ja w sumie to nie moge byc szczera z rodzin膮 M臋偶a. Szwgier jest nam winien 5 tys z艂otych a mia艂 oddac w sierpniu 2010!!!! zgadza sie 2010!!! A mamy rok 2011 i wciaz czekamy na pieniadze..... Ja sie nie odezwe bo wyjde na ta gorsz膮 zo艂z臋, a M膮偶 uwaza, ze pozyczylismy i najwyzej drugi raz nie przyjdzie.... szkoda gadac. Tesciom tez s膮 winni 15 tys z艂 - takze nie jest weso艂o. Szwagier wzia艂 sie za biznes i mu nie wychodzi - za pozyczone pieniadze!

Udost臋pnij ten post

Wyobra藕cie sobie ze Szwagier dzis mia艂 czelno艣膰 zadzwonic do nas po kolejne 10 tys z艂!!! hehe Masakra!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agu艣ka;)
to zaproponuj te艣ciowej 偶e ty zrobisz karpia leniu!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Nie chce si臋 Tesciowej wtr膮ca膰 do kuchni. To jej gospodarstwo a ja jak pisa艂am wyzej po prostu przyniose to co Tesciowa poprosi艂a.

Udost臋pnij ten post

Taka sobie jedna synowa Tesciowa ma 70 lat i mam rozumiec, ze Ty jedziesz do niej na gotow膮 Wigilie i nie przywozisz ze sob膮 chocby jednej potrawy i kawalka ciasta???

Udost臋pnij ten post

u nas od zawsze o 15 wigilia u moich rodzic贸w potem jedziemy do te艣ci贸w i nikt nie robi problemow

Udost臋pnij ten post

:p

Udost臋pnij ten post

U nas jest zakaz picia w wigili臋, po 24 mo偶na ale przed nikt nawet o tym nie wspomni. A je艣li chodzi o to je偶d偶enie, to mo偶e raz zr贸bcie u siebie wigili臋 i zapro艣cie rodzic贸w i te艣ci贸w. A w og贸le to ja sie uda艂a wigilia? Karpik nie zaszkodzi艂???

Udost臋pnij ten post