Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adellaaa

CZESC.Jem wlosy czy to normalne??

Polecane posty

Gość Adellaaa

Nie mam polowy wlosow z tylu glowy, czasem z nerwow je wyrywam i jem , to jest juz chyba jakies uzaleznienie,gdzie sie z tym udac? Moze ktos ma podobnie ? Blagam o pomoc..

Gość waleczek
To taka choroba nerwowa koniecznie do lekarza!!

jak mozna jesc wlosy ???!!! fuuujj nawet jak sobie pomysle to mnie cofa.... Przeciez jak ja juz czuje jednego wlosa w gardle bo np. w jedzeniu byl czy cos to na zyganie mi sie zbiera!

można ! od tego siada wątroba jak po czeczenii z pod lady. Czy ktoś miał podobnie nie wiem ? Niektórzy często bawią się włosami nie zdając sobie sprawy z tego. To zły nawyk który można wytępić. Znajdź zamiennik podczas stresu.

Gość Adellaaa
Mam grube wlosy ,fajnie sie je gryzie..to mnie uspokaja ale na boga nie chce na koncu byc lysa..juz bym wolala paznokcie obgryzac

wspolczuje.. dla mnie to ohydne.. pamietam kiedys kolezanke z liceum ktora obserwowalam jakis czas i widzialam ze na lekcji wyrywala wlosy i wlasne je jadla chociaz wtedy to mi sie wydawalo niemozliwe bo jak mozna jesc wlosy? tak myslalam..ale teraz widze ze ONA NAPRAWDE JE JADLA :o szok.

Gość Adellaaa
Ale ja sie wstydze lekarza,jak zobaczy te moje prawie lyse miejsca z tylu glowy to powie ze jestem jakas dziwna...

Gość wiatr od morza***
nie jesteś sama ja też mam ten problem, ale walczę z tym kiedyś, jako dziecko obgryzałam paznokcie, krzyczeli na mnie za to, więc zaczęłam "obgryzać" sobie włosy

Gość Adellaaa
Ok. Dzieki nie wiedzialam ze to jest taka powazna sprawa,na razie sprobuje sama sie ograniczyc

Gość wiatr od morza***
ja też nie byłam z tym u lekarza, wstyd mi alkoholik może liczyć na więcej zrozumienia kiesyś miałam też problem z anoreksją/bulimią wiem, że te problemy wywodzą się z dzieciństwa, braku akceptacji, zawyżonych wymagań względem siebie sama staram się z tym walczyć

Gość wiatr od morza***
świetnie radzę sobie w pracy, na studiach, w rodzinie jestem uważana za osobę samodzielną, odważną itd. ale w środku jestem bardzo niepewna każdy ma swojego bzika ;)

Gość Adellaaa
No i tu masz racje,to nie to samo co alkoholizm dlatego sie boje a tak na marginesie to objawy bulimi tez ostatnio mi sie udzielaja..potrafie nic nie jesc pare dni a pozniej wymiotuje, do tego te wlosy :-o nikomu o tym nie powiem..

Gość erererqd
trichotillomania- cieżka chora na tle psychicznym czy tam nerwicowym Do lekarza koniecznie, sama się nie wyleczysz

Gość wiatr od morza***
wiesz, jajlepiej byłoby pójść na terapię, ja się już od lat wybieram tyle się tego nazbierało he he ;) ale czasu mi brak, a i do dobrego specjalisty trzeba zapłacić za wizytę (nie jedną!!) a mam sporo innych ważnych wydatków

Gość Adellaaa
Ja mysle ze lepiej wydaac kase na dobrego psychologa niz pozniej na nowa watrobe czy peruke ;-) chociaz ja mam silna wole wiec moze sama damrade

Gość wiatr od morza***
psychiatrę ;)

Gość gość
Tojest fogia cos takiego To sie leczy psychiatrycznie. Ja tez na to choruje juz wiele lat I jak narazie nic mi nie dolega. Wiem to ze od tego traci sie na wadze no to tylko mnie trafilo ze schudlam bardzo durzo. Ale zamierzam sie leczyc z tego. Bo warto walczyc z choroba ktora mozna wyleczyc

Gość gość
Ta chorobe sie dostaje jesli zistalismy w rzyciu odepchnieci albo molestowani bylismy to sie nie dzieje bez przyczyny Ludzie nigdy ie wiedza co inni przezywaja na co dzien Sa zamknieci w sobie boja sie ujawnic to co sie w osobistym zyciu dzieje Juz na forum ujawnienie ze sie choruje na ta trichofogie to juz wielki krok do tego ze chce sie byc zdrowym I chce sie leczyc. Warto porozmawiac z kims na ten temat co nas meczy co nas boli.

Gość gość
Fobia. Trichotilomania, uczyłam się o tym..

Gość gość
Jedz dalej, to zrobi cie się w żołądku bezoar (ogromny kołtun z włosów) i jak nikt nie zareaguje w porę, to umrzesz.