Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mejluna

Zapraszam te ktorym nigdy sie nie udaje schudnac

Polecane posty

Gość Mejluna

Mam 26 lat Od kilkunastu lat probuje schudnac i nic z tego Co roku waze coraz wiecej Mam do schudniecia 15 kg. Moze razem sie zmobilizujemy? Czy sa tu dziewczyny takie jak ja?

Gość ona_na_diecie
hej, a wybrałaś już dietę, na której chcesz chudnąć tym razem?

Gość Mejluna
jeszcze nie myslalam zeby po prostu jesc mniej i zdrowo bo wszelkie drastyczne diety zle sie konczyly

Gość ona_na_diecie
Ja stosuję dietę Dukana, i jestem z niej bardzo zadowolona, wcześniej była kopenhaska, 1000 kalorii... ale po skończonej diecie kg wracały :/

Gość Mejluna
nie jestem przekonana do Dukana zbyt duzo zlego o tej diecie slyszalam

Witam:) dobrze, że masz zastrzeżenia do diety Dukana. Mimo tego, że gwarantuje szybką utratę wagi jest to dieta niezbilansowana. Ma złe proporcje podstawowych składników odżywczych (białek/ tłuszczów/ węglowodanów). Na pewnych etapach brak w niej błonnika, co prowadzi do zaparć i problemów z przewodem pokarmowym. Nadmiar białka obciąża nerki i wątrobę. To, że ktoś "czuje się dobrze" stosując tą dietę, nie dowodzi, że w organizmie nie zachodzą negatywne zmiany. Lepiej nie ryzykować zdrowiem. Polecam zdrowe zasady diety (5 posiłków dziennie, dużo warzyw, owoce, chudy nabiał, mięso) oraz ruch - taki, który sprawia Ci przyjemność:) dzięki temu będziesz chudła w zdrowym tempie (0,5-1 kg tygodniowo) i unikniesz efektu jojo. Życzę powodzenia:)

Gość Mejluna
postanowilam ze dam sobie na diete 4 miesiace czyli 14 kwietnia mam zamiar byc 15 kg chudsza mam fajna ksiazke o diecie "Jedz pysznie, chudnij cudnie" Co prawda diety tam podanej nie bede sie trzymac ale wprowadze glowne zasady czyli: sniadanie warzywa +nabial/ryba/mieso + ciemne pieczywo lub platki wielozbozowe + nabiał 2 sniadanie owoce/swieze soki + jogurt obiad mieso/ryba/nabiał + warzywa kolacja warzywa + mieso/nabial/ryba tam jest jeszcze powieczorek ale jak dla mnie to za duzo

Dieta optymalna (zwana także dietą dr Kwaśniewskiego), również nie jest najlepszym wyborem. To dieta o zaburzonej proporcji podstawowych składników odżywczych, w której przeważają tłuszcze. Autor poleca produkty o wysokiej zawartości tuszczów tj. masło, smalec, jaja, tłustą śmietanę, tłuste rodzaje mięs. Choć jest wielu zwolenników stosowania diet niskowęglowodanowych, nie są to diety, które powinno się stosować bez konsultacji z lekarzem. Jeśli macie wątpliwości co do wyboru diety, chętnie odpowiem na pytania. Mój e-mail: monikach@diety.poznan.pl

Gość Ja kiedys chcialam pojsc
do dietetyka ale nie mam kasy :( diety, w ile czasu mozna zgubic 35-40kg?

Gość ktos mozeeeeeeeeeeee
jak masz nadwage 40 kg to pierwsze 10 kilo pójdzie Ci szybko ja chce schudnac 10 kilo i mam cały czas zastój