Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nathalija

Krwawienie w pierwszym trymestrze ciazy...

Polecane posty

Gość Nathalija

jestem w 8 tygodniu ciąży(6 tydzień od zapłodnienia)... dzisiaj mam iść do lekarza...ja już sie nie pokoje...od wczoraj wieczorem zaczela leciec mi krew..ciemna strasznie ciemna krew...alee nie duzo i to wgl nie wyglada mi na miesiaczke...miesiaczke wykluczam bo juz ponad 3 tygodnie jej nie mam...a jestem w ciazy...a po drugie jak zawsze na calej podpasce byla krew..to tak jest tylko u gory...-.- bardzo sie martwie co to moze oznaczac ;(( a do lekarzamam na 14.40 nie wiem czy wytrzymam bo nie wiem czy mam sie marwtic czy nie -.-

Gość a ja.....
a dlaczego wczoraj nie pojechałaś na IP>???? Jedź natychmiast

Gość Nathalija
Mieszkam w danii ...; // a tutaj mozna czekac i czekac w szpitalu -.- a dzisiaj mam isc do lekarza ale nie przyjmnie mnie wczesniej bo nie moze -.- ; ///

Gość kaskadaaa
chyba ci nie zależy na dziecku skoro to zlekceważywszy. Było od razy jechać na pogotowie albo zadzwonić po karetkę!!! dziewczyno ty mogłaś poronić!!!

Gość a ja.....
w takim wypadku współczuję. Pozostaje tylko czekać i mieć nadzieję, że to nic poważnego :(

Gość Nathalija
wlasnie chodzi o to ze bylam w szpitalu i kazali mi czekac i czekac a o godzinie 4 wyszlam z tamtad a bylam w szpitalu o godzinie 22 -.- tak niestety w dani jest ; ///

kuzynka miała dokładnie tak samo też w 6tc od zapłodnienia krwawienie takie ciemne i skąpe wystraszyła się i poszła do lekarza okazało się że to z przemęcznia, że na szczęście z dzieckiem ok ale zostawili ja na tydzień w szpitalu a teraz na leżącym l4 bo to może być niebezpieczne do końca 1 trymestru

Gość ankaaaa71
Nathalija,tez mieszkam w Danii.Urodzilam tu dwoje dzieci i wiem,ze tutaj przed 12tyg ciazy sie nie podtrzymuje:( Jezeli zrobia Ci USG i cos bedzie nie tak (czego Ci absolutnie nie zycze) to raczej nie mozesz liczyc na jakies leki lub hospitalizacje... Mam nadzieje,ze to krwawienie to nic groznego,moze od zagniezdzenia sie zarodka?Nie wiem,bo w takiej sytuacji nie bylam.Napisz jak to sie wszystko skonczylo.Jesli bede mogla jakos pomoc daj znac.Pozdrawiam.

Gość Nathalija
teraz to ja juz wgl nie wiem co ja mam robic dostalam obfite krwawienie ; // ;(( jeszczekolor krwi jest taki ciemny podchodzacy pod czern ; /// ; (( Nie wiem co teraz mam myslec zwlaszcza ze wszyscy sie cieszyli ze jestem w ciazy ;((( czytalam wszedzie to pisalo o poronieniu ;((

Gość jerdina
ja jestem w 9 tc a w 7 dostałam rowniez takiego krwawienia skapego natychmiastowo lekarz i dostalam duphaston na ktora TY idziesz do tego lekarza?

Gość Nathalija
bylam u lekarz i lekarz stwierdzil poronienie ;(((

Gość oojezu :(((
strasznie i współczuję wiem co czujesz bo ja również poroniłam w 8/9 tyg ciąży :( nie martw się będzie dobrze :* następnym razem się uda... mi się udało mam teraz 4 miesięczną zdrową córeczkę

Gość Nathalija
po jakim czasie ci sie udalo .?? ;((( mam nadzieje zee wizytau ginekologa stwierdzi mi czemu byl powod poronienia ; (((

starałam się po 1,5 roku i udało się nam za pierwszym razem nie chciałam wcześniej się starać ponieważ strasznie się załamałam po poronieniu... ja byłam łyżeczkowana... leżałam w szpitalu... a ty widzę że oczyściłaś się sama ? ale dziwne że miałaś tak mało krwawienia po czym stwierdził lekarz że to poronienie ? i w drugiej ciąży też w 6tyg miałam plamienia i myślałam że ten horror znowu się zaczyn ale pojechałam na izbę i okazało się że jest wszystko ok że to plamienie nie wiadomo skąd

ja nie wiem do dziś co było przyczyną poronienia. Poprostu tak musiało być :( Może maleństwo było chore ? nie wiem...

Gość Nathalija
dostalam teraz tego obfitego krwawienia -.- pokazalam lekarzowi moje testy ciazowe ze od najasniejszej kreski do najciemniejszej kreski bylo i ze bylam w ciazy to byla mowa ze jestem w 7 tygodniu a dzisiaj dostalam obfite krwawienie i wgl ;(( no i lekarz stwierdzil ze poronilam...;/// alee jeszcze sa male szanse w zaleznosci co ginekolog zobaczy ...-.-

:( ale chociaż dobrze że w domu jesteś i nie musisz się patrzeć na patologi na te kobiety z brzuchami.. :( bo ja jak się na nie patrzyłam miałam ochotę je wszystkie udusić i każda mi powtarzała będzie dobrze srtytyty a mi wtedy jeszcze gorzej było.. :(

Gość Nathalija
wlasnie o to chodzi ze kurde kolo mnie mieszka mloda para z niemowlakiem moja najlepsza przyjaciolka urodzila niemowlaczka i ma miesiac w calym moim budynku sa dzieci +.+ ;(((

Gość mamama27
hmm a lekarz cie wogóle badał?? bo piszesz jakby stwierdził ciąże po testach a poronienie po krwawieniu - a jakieś usg ci zrobił?? co to za lekarz

kurczę ale dasz jakoś radę musisz... Teraz będzie bolało i to bardzo ale z czasem będzie coraz to lepiej ból będzie mijał z czasem zobaczysz wiem co mówię chociaż też nikomu nie wierzyłam i nie chciałam słuchać

Gość Nathalija
boje sie o mojego faceta bo on tez bardzo to przezywa tak sie cieszyl ze zostanie tatusiem i wgl ... az sie poplakal i wyszedl od lekarza bo byl ze mna... n jezdzi jak wariat nie wiem co mu moze odbic ;(((

Gość Nathalija
nic zadnych badannic mi nie robil wlasnie tak jak powiedzialas po testach tylko stwierdzil ze poronilam...taki lekarz w dani jest ;///

Gość Spier Papier
Dla mnie to te twoje 2 wątki to jedna wielka ściema - lekarz stwierdza ciąże po obejrzeniu testów, a po krwawieniu poronienie,hmmm... jakoś to co piszesz nie trzyma sie ani kupy ani dupy :o Jeśli jednak jest inaczej to współczuje.

Gość loris26
Na jakiej podstawie lekarz stwierdził, ze to poronienie? Czy robił USG, bo to najważniejsze badanie w tej sytuacji.

Gość loris26
Więc tak naprawdę to nie wiadomo, czy to poronienie.Bardzo dużo kobiet krwawi na początku ciąży.Czasem jest to spowodowane zagnieżdżaniem jajeczka a czasem jakims krwiakiem.Czy masz ustaloną następną wizytę?

Gość Nathalija
nic nie zrobil -.- byl ze mna facet...i mogl by to potwierdzic...;// tylko sie zapytal czy chcem skierowanie do ginekologa to on mi zrobi badania i zobaczy przyczyny poronienia ; // niestety tutaj mozna umrzec a nie przyjma cie pierwsi ; // niestety z medycyna i podobnymi tematami to dania jest zla... ;//

Gość Nathalija
lekarka powiedziala mi tylko ze jak zdecyduje sie isc do ginekologa i w zaleznosci co on mi powie to mam zadzwonic i zarejestrowac ...to w tedy zobaczymy co sie dzieje ale pierw musi mnie obejrzec ginekolog ; //

Gość Nathalija
ale jak ja zaczelam krwawic obficie i na prawde ten kolor podchodzi pod czarny ; //

Gość mamama27
moja rada - idź piernikiem do innego gina - prywatnego i domagaj sie usg a rada na przyszłość - przyleć do polski na pierwszy trymestr ciąży - to jest chore że często porania się przez brak wystarczającej ilości hormonów - i wystarczy jakaś 1 czy 2 tabletki dziennie i dziecko rozwija się normalnie

Gość dsadasda
nie rozumiem do końca - miałaś robione usg i wyszło że poroniłaś>? ja plamiłam na początku ciąży, w 6 tyg dostałam krwawienia, okazało się że mam krwiaka w macicy, ale z ciążą było ok. Leżałam 3 mieisące, bo tak naprawdę tylko tyle możesz zrobić, brałam jeszcze luteinę na podtrzymanie, ale nie wiem czy to coś pomogło.