Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyspa kreta

zaczynam starania o dziecko listopad/ grudzień 2011 czy ktoś ze mną ?

Polecane posty

Gość nikulka083
a ktory masz dzien cyklu???i jak dlugo trwaja twoje cykle??najlepszy jak jest przezroczysty i rozciagliwy

Gość wyspa kreta
u mnie cykl jest jak w zegarku 28 dni i 5 dni krwawienia.

Gość wyspa kreta
troche mnie dziwi bo pierwszy dzień miesiaczki był 20 listopada a dziś jest już 14 grudnia. wg danych mam dostać okres 18 grudnia...

Gość anabellabella
moge sie dołaczyc grudzien to nasz pierwszy miesiac staran bedzie a raczej jest mamy juz synka i mamy 31 lat :)

Gość nikulka083
Wy kobietki wiecie przynajmniej kiedy macie owulke u mnie to masakra:p wogole jakas dziwna jestem gdyby nie monitoring to nie wiem.:w tym mcu nie mam monitoringu wiec robie tak na oko:p

wyspa kreta najlepej nic nie licz nie zaprzataj sobie glowy tylko normalnie sie starajcie nie doszukuj sie objawów itd itd pełen spontan a ani sie nie obejrzysz a sie uda

Gość wyspa kreta
no w zasadzie to trzeba najpierw popróbowac samemu a nóż się uda... a jak po poł roku nie wyjdzie to chyba do ginekologa trzeba pójść.

wyspa, no tak, nie ma co od początku panikować, jednak większości się udaje właśnie do pół roku :)

Gość nikulka083
anabella no jasne witamy serdecznie:):):) wyspa hmmm no z tego co obliczylam to owulka powinna ci wypasc na 4 grudnia bo faza lutealna wynosi 14 dni a nawet 16 czasem:p a mierzysz tempke???

wyspa kreta zasadniczo do roku masz czas czesto to glównie blokada psychiczna jest nie tylko co sien ie udaje a blokada no ale badania zawsze mozna zrobic to napewno nie zaszkodzi a pewnym sie bedzie co i jak jak juz to wszystko przeszlam caly ten etap i sporo przeszlam czesto to byly nie przespane i przepłkanae noce ale juz inaczej do tego podchodze pewien trudny etap mam juz za soba

Gość anabellabella
podpisuje sie pod tym co napisały panterka i migotka nic nie liczyc i planowac bo nasz organizm rzadzi sie swoimi prawami my syna "stworzylismy" 3 dni po owulce (byłam wtedy u lekarza i powiedział ze mam owulacje własnie tego dnia) i przesunelismy staranka i co i mamy synka nikulka powiem ci ze ja mam długie i dosc nieregularne cykle 31-35 i przewaznie mam około 14 -16 dnia owulacje ale cos mi sie wydaje ze w tym cyklu była na początku ;)

migotka81 w styczniu podchodzimy do IUI takze ani nie nastawiam sie ani na tak ani na nie 1 iui rzadko sie udaje no ale zobaczymy czekam z niecierpliwoscia na styczen w koncu wydaje mi sie za zasluzylam sobie tym czekaniem i musi sie udac

Gość anabellabella
ja co miesiac chciałam byc w ciazy ale nie byłam az własnie przyszedł miesiac w którym wogóle nie myslałam o ciazy i buuuummm :D:D nasze zaskoczenie było bezgraniczne

migotka81 my bedziemy miec w klinice iui 23 grudnia idziemy do gina i bedziemy sie przygotowywac do zabiegu ale sam zabieg trwa chwilke zreszta wszytkich szczegółow dowiem sie 23

anabel, to masz regularne jak tylko 4 dni różnicy bywa, tylko masz nieco wydłużone...u mnie jest głównie 28 dni, czasem 29 dni, także niby owulka powinna być głównie 14, 15 dc, ale właśnie różnie z tym jest, więc teraz jest po prostu seks zaraz po miesiączcke co 2 dni...jedynie czego pilnuję, to żeby był w miarę regularnie.

Gość nikulka083
oczywiscie kazdy sie stara wg. Swojego uznania:) kiedys tez tak myslalam i sie staralam 2 lata a pozniej wyszlo jak wyszlo wiec zaczelam robic co nie co:p ale rzeczywiscie jak nie bedziesz sprawdzac itd to napewno bedziesz miala spokojna glowe...tylko abys trafila w odpowiedni moment:p ja sie nie kocham co 2 dni bo pracuje od rano do wieczora i zmeczenie materialu wiec jak mam cos robic na sile to mi sie nie chce:p

Wiecie mi się zdaje, że z tą blokadą, to różnie jest, zależy od osoby, niektórych to myślenie własnie do działania pobudza i są szybko efekty, a niektórych mocno blokuje, no to kwestia indywidualna...

Ja już tak totalnie odpuścić nie mogę, po cp...jakoś musze maksymalizować szanse, ale staramy to robić, że tak powiem po swojemu, bez mocnego napinania się i cudowania.

migotka dokladnie bo inaczej sa inne skutki od zamierzonego celu wiadomo nie da sei do konca nie myslec bo czlowiek nawet jak niechce gdzies podswiadomie mysli jednak niestety nie wszystko da sie od razu i niema od razu gdy sie chce trzeba poprostu cierpliwie czekac na swoja kolej jednym sie uda w 1 cyklu drugim po pol roku a jeszcze inne czekaja latami

Gość nikulka083
to dobrze ze macie regularne przynajmniej wiecie na czym stoicie bo moje to nie sa regularne:/:/ niekiedy mam nawet 50 dni 40 pare a nawet 60