Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyspa kreta

zaczynam starania o dziecko listopad/ grudzień 2011 czy ktoś ze mną ?

Polecane posty

Gość anabellaella
witajcie ale cichutko tutaj witam nowe koleżanki i życze owocnych staran :) widze że bede tu ostatnia która bedzie testowac ;) bo dopiero w Nowy Rok zobaczymy co to bedzie. Jak narazie u mnie dziwna sprawa boli brzuch jak na @ od piatku, nieraz mam mdłości i zrobiłam sie spiaca i leniwa :D:D co moim panom nie odpowiada :):):) najpierw myslałam że to przez owulacje, potem ze po wysiłku siłowym na siłowni ale nie przechodzi.... a jak sie udało tym razem to dziewczyny zalicze to do 8 cudu swiata :):) panterko w centki prosze mi tu nie smucic sie bo my tu wszystkie tobie kibicujemy :) napewno sie uda mam dzisiaj dobry humor, włączyłam na totalny luz przedswiateczny :):):) nic nie mam kupione i nic nie zrobiłam hmmmmm oastatnio mam lenia spiocha i na nic nie mam ochoty. W piatek wszystko przygotuje

anabellaella witam ;) jesli chodzi o przygotowania swiateczne to u mnie juz prawie wszystko naszykowane :) na dodatek urodzinki mam w piatek wiec nie moge wszystkiegoo na ostatnia chwile zostawiac... w sumie to tez podchodze do tego wszystkiego na luzie, w sumie tak jest najlepiej nie ma co sie zamartwiac ;) co ma byc to bedzie, a jak sie uda to bede przeszczesliwa :) ja u siebie zauwazylam cos takiego ze strasznie mi sie humory zmieniaja. ostatnio wszystko bylo ok usmiech i w ogole a jak usiedlismy do obiadu to jakis dol mnie zlapal i zaczelam plakac.. masakra normalnie. bo za chwile bylo znowu ok... nie wiem co jest grane ;/

mloda zonka - witaj :) fajnie , ze jest kolejna osoba ktora sie stara ;) dobre masz podejscie do tego wszystkiego ;) nie ma co sie nakrecac bo to nic nie daje ;p tylko nerwy czlowiek sobie psuje ;/ powiadamiaj nas o wszystkim ;) 3mam kciuki za ciebie ;D

Gość młoda żonka:))
A że tak zapytam wprost czy przed podjęciem decyzji o dzidzi zabezpieczalyscie sie? W jaki sposob? Bo to podobniez tez ma znaczenie przy staraniu. Jak juz wspomnialam ja brałam tabletki przez 3,5 roku z 2 przerwami miesiecznymi nie wiem w sumie po co:)

młoda żonka:)) witaj ja sie nie zabezpieczam juz 3 lata niestety leczymy sie a ja w piatek do kliniki i zobaczymy na kiedy bedzie 1 próba IUI (inseminacji) chciałbym juz w styczniu wiec sie okaze co i jak wiele przeszłam wiec komu jak komu ale mysle ze mi sie nalezy zobaczyc w koncu po takim czasie długim 2 kreseczki

Gość anabellabella
ABC to życze ci wszystkiego najlepszego 🌼 🌼 a przede wszystkim pieknych II kreseczek :):):) niedługo sie dowiemy czy cos sie wykluło ;);) młoda żonka ja nie brałam zadnych tabletek a kiedy zdecydowalismy sie na dziecko to bez zabezpieczenia po prostu jak mamy ochote to działamy, no nie ukrywam ze trzeba czasami sobie pomóc i posterowac sytuacja jak nie ma checi :D:D:D panterka w centki daj nam znac w piatek co i jak a od dzisiaj trzymam za ciebie (was) mocno kciuki a pozostałych dziewczyn nadal brak

Gość wyspa kreta
Cześć! To ja zaczełam ten wątek. Dzisiaj jest już 5 dzień po terminie planowanej miesiączki. Spóżnia się jak nigdy. Robiłam testy ale wyszły negatywnie. Co radzicie, poczekać jeszcze i powtorzyc test czy isc do ginekologa ? Okres miałam dostać 18 grudnia.

Gość wyspa kreta
dziewczyny przepraszam ale przez ten czas miałam duże zamieszanie w swojej firmie i dopiero dzisiaj dokopałam się do chwili na internecie.... Tak jak juz wspominałam okres mi sie dziwnie spoznia jak nigdy...i jestem pełna nadzieji. Nie wiem czy to dobrze ze sie tak nakręcam....

heja ,moge sie do was przyłączyc? u mnie starania od pażdziernika. okres mialam dostac 31.10- test wieczorem wskazał 2 kreski, rano tez ale 6 listopada dostałam @.Takze działamy dalej.

Gość wyspa kreta
plameinia podczas ciazy to norma idz do ginekologa.

Gość kręglek
Dziewczynki polecam testy owulacyjne dobrej firmy,nie te najtańsze. Ja starałam się 8 miesięcy,ostatnie dwa z testami,mój synek jest już na świecie :) POwodzenia życzę

witam wszystkich. nie bylo mnie kilka dni, male zamieszanie mialam. jesli chodzi o mnie to jest troche dziwnie. @ mialam dostac 27go.. test zrobilam 28 z rana i wyszla 1 kreseczka.. ;/ nie wiem czy mam temu wierzyc.. niekiedy pobolewa mnie podbrzusze.. i nie wiem czy to jest przyczyna nadchodzacej @ czy dzidziusia.. :( ehh ta niepewnosc dobija ;(

aham jeszcze jedno, nie chce sie nakrecac ale zauwazylam u siebie dziwne rzeczy, ktorych do tej pory nie mialam: -stalam sie strasznie nerwowa. rano potrafie krzyczec i klocic sie o byle co, a po poludniu juz jest ok. albo placze a za chwile jak gdyby nigdy nic.. ;/ - bardzo czesto latam do wc - nigdy wczesniej tak czesto nie ''siusiałam'. teraz potrafie co godz ;/ -no i te piersi. ale wlasnie nie wiem czy staly sie obolale przez nadchodzaca @ czy dzidziusia.. -jeszcze mnie niekiedy pobolewa podbrzusze, ale tak jakos inaczej. nie potrafie tego wytlmaczyc..

Gość Ewi 25
Hej.ja robiłam dziś test owulacyjny i jeszcze nic ale mam nadzieję że do sylwka wyjda dni płodne i coś sie będzie działo

Ewi trzymam za ciebie kciuki :) a co myslisz na temat mojej sytuacji ?

Szczesliwego Nowego Roku Wam zycze:) i oczywisćie upragnionych 2 kreseczek na tescie. Chyba zle liczylam sobie owulacje, bo wg tego co obserwuje teraz to owu przypada mi dzisiaj badz jutro czyli 21 dc. czy to nie za pozno jak na 30 dniowe cykle? Moze zawsze zle to liczylam i przegapialam owulke, hmm chodzi mi konkretnie o sluz, teraz mam taki jaki powinien byc podczas owulacji, juz sama nie wiem..

mloda zonka skoro masz taki sluz to pewnie juz dzis masz dni plodne, tak wiec sie starajcie ;) u mnie juz 6 dzien spoznienia...

ABC trzymam kciuki oby sie udalo :) 6 dni spoznienia to juz jakas nadzieja

Dziewczyny, wiem przez co teraz przechodzicie. Myśmy z mężem zaczęli się starać o potomka w grudniu zeszłego roku. Najpierw na luzie, potem już zaczęłam pobserwować cykl, potem próbowaliśmy co 2 dzień, w następnym miesiacu codziennie, potem tylko w dni płodne...i ciągle nic. Zaczęłam sobie robić wszystkie badania ale wyszły pozytywnie. Kazano zrobić badanie nasienia i tu klapa bo plemników było bardzo mało, tak mało, że androlog powiedziała, że jesli po kuracji nic sie nie poprawi to zostaje tylko invitro bo nawet na inseminacje plemników za mało. Moj maz sie podlamal i przez miesiac w ogole nie chcial sie ze mna kochac, ale uświadomiłam mu w końcu, że nie mam pretensji i to nie jego wina itd itd a adrolog kazała badanie powtorzyc bo moze to byla czasowa niedyspozycja. Wiec odpuscilam sobie, stwierdzilam, ze jak nie to nie. Za jakis czas powtorzymy badanie ale sie nie spieszy. I wyobrazcie sobie moje zdziwienie gdy tydzien po spodziewanej @ zrobilam test i wyszly 2 piekne kreseczki. W dodatku test zrobilam tylko dla swietego spokoju bo mialam isc na laserowa depilacje bikini....wiec dziewczynki jestem z wami ( juz w 10 tc) i trzymam kciuki. Mam nadzieję na szczesliwy koniec dla was, zwlasza dla Panterki :)

chcialam test zrobic jutro bedzie juz tydzien spoznienia.. ale szczerze mowiac sie boje, nie chce sie rozczarowac ;(

co myslicie o moich objawach ? dodatkowo sa jeszcze takie : *codziennie strasznie boli mnie glowa, *spie prawie caly czas *i strasznie slabo sie czuje.. blada jestem i nie mam sil na nic *aha i jeszcze dopadly mnie mdlosci :(

Abc, ja mialam wieksze objawy gdy nie bylam w ciazy :-) sila umyslu. Jak bylam w prawdziwej to jedyna oznaka byl brak @ i czasami czulam sie nienajlepiej, tak jak przed przeziebieniem. I to wszystko. Najlepiej zrob test. Po tygodniu od spoznienia nawet po poludniu jak zrobisz powinny wyjsc 2 kreski. Trzymam kciuki, daj znac :-)

kropelka moze i masz racje z tymi objawami... postaram sie jutro zrobic ten test... ale jak nie bedzie 2 kreseczek to sie zalamie ;(

No coś Ty. Żadko komu udaje się za pierwszym razem. Ale brak okresu jest bardzo wymowny :-)

fakt, ale tak bardzo bym chciala zeby sie udalo :) mam nadzieje, ze to przez fasolke spoznia mi sie @ a nie przez jakies torbiele czy cos takiego..

Gość nie moge ze smiechuuuuu
stalam sie strasznie nerwowa. rano potrafie krzyczec i klocic sie o byle co, a po poludniu juz jest ok. albo placze a za chwile jak gdyby nigdy nic.. ;/ - bardzo czesto latam do wc - nigdy wczesniej tak czesto nie ''siusiałam'. teraz potrafie co godz ;/ -no i te piersi. ale wlasnie nie wiem czy staly sie obolale przez nadchodzaca @ czy dzidziusia.. -jeszcze mnie niekiedy pobolewa podbrzusze, ale tak jakos inaczej. nie potrafie tego wytlmaczyc.. NO OBJAWY FEST:o:o bedziesz w ciąży:O

Gość nie moge ze smiechuuuuu
ale jak nie bedzie 2 kreseczek to sie zalamie ;( żal:O