Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

loveisintheair

jestem w ciązy czy nie? POMOCY

Polecane posty

dziekuje :) tak nie w temacie- teraz "dorabiamy" siostrzyczke tylko Nadii sie do nas nie spieszy tak jak Brianowi (zaszlam w 5 dc) a taka kreska jak twoja to by mnie naprawde ucieszyla :) powodzenia- dzieci sa fajne (jak nie daja w kosc- of cors ;))

Gość dlaczego do ciebie
nie dociera ze jestes w ciazy?Okres ci sie spoznial i wiesz ze byla moliwosc ciazy to dlaczego pilas alkohol?Martwisz sie o to czy test wyjdzie kiedy pilas alkohol wczoraj,a nie martwisz sie o to dziecko ktore masz pod secem?Straszne,dzieci maja dzieci:/

Gość ribabana
Miałam jeszcze bledszą, na następny dzień w ogóle zniknęła! Byłam już wtedy w ciąży, więc gratuluję :)

dzieci sa fajne, prawda. wiem bo pracowałam w przedszkolu dośc długo, na wolontariatach itd . tak wiec powtarzam , dzieci są fajne , ale nie w moim wieku , uważam ,że jestem za młoda, tak jak to napisała nie miła osoba wyżej .. "dzieci mają dzieci" słusznie, jestem jeszcze dzieckiem . jeżeli jednak będę w ciązy , to na pewno sie to zmieni . i odpowiadam na pytanie, spożyłam bardzo małą ilość alkoholu jak już wcześniej pisalam. a Tobie ewag życze powodzenia, na pewno w końcu wam się uda ;)

Gość ewwwwwa222
Dziewczyna uprawia seks bez zapezpieczenia, okres spoznia jej sie dwa tygodnie a ona jakby nigdy nic pije alkohol. Przeciez to juz jest jakas patologia, brak słow po prostu

witajcie dziewczyny tez mam maly problem..mianowicie miesiaczke zawsze dostaje co 31 dni..ostatnia wystapila 02.11 i trwala 6 dni jak zawsze. w trakcie owulacji kochalam sie z moim facetem bez zabezpieczenia, zdarzalo sie, ze do erekcji dochodzilo "wewnatrz mnie". Miesiaczke powinnam dostac 02.12 i nadal jej nie ma. Nie boli mnie brzuch, piersi mam wieksze, ale tez mnie nie bola..Jestem baaardzo senna. Dzisiaj nawet nie poszlam do pracy Spalam 12 godzin, a czuje sie jakbym nie przespala kilku nocy. NIe wymiotuje natomiast mam mdlosci. Od kilku dni regularnie leje mi sie krew z nosa. Czesciej oddaje mocz. Dodam ,ze bylam juz raz w ciazy w pazdzierniku 2009, ale zakonczylo sie to poronieniem w 8 tygodniu. Na poczatku tego roku nie mialam 3 miesiace okresu..bylam u lekarzy, robilam badania, wszystko niby ok. 2 tygodnie temu tez zrobilam szczegolowe badania. Wyszly wzorowo, Nie biore zadnych lekow, jedynie witaminy, no bo idzie zima i trzeba zadbac o siebie. NIe pije alkoholu, nie pale papierosow. Robilam test w piatek. Wyszedl negatywnie. Do ginekologa nie pojde wczesniej niz miedzy swietami, a sylwestrem, bo pracuje poza miejscem zamieszkania, a tam wlasnie mam swojego ginekologa. Pomozcie, prosze

Ty chyba nigdy patologi nie widziałaś kobieto .. ch Cię tak naprawdę to interesuje .. spożyłam małą ilośc alkoholu, łapiesz ? bardzo mała ilośc. poza tym ch Ci do tego .. martw się o siebie . prosiłam o pomoc .. a nie o twoje słowa otuchy .

a jeżeli mój poprezdni cykl wydłyżył się o 4 dni tzn. trwał 33, a zazwyczaj trwał 29, czy w tym miesiącu może być tak samo??? wczoraj by 29 dzień dziś jest 30. BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ

jak mi sie @ spoznial wtedy 2 dni to tez mi przez mysl nie przeszlo ze cos jest na rzeczy- i wieczorkiem z mezem wypilismy calkiem sporo wina rano zrobilam tescik i voila mlodemu nic nie jest wiec nie sadze zebys ty swojemu okruszkowi zaszkodzila :) mam nadzieje ze chlopak okaze sie odpowiedzialny i zajmie sie wami- trzymam kciuki :)

co do tego alkoholu to w pierwszych tygodniach ciąży płód odżywia się z ciałka żółtego, specjalnie jest to tak skonstruowane bo przecież kobieta nie zawsze wie że zaszła w ciążę, często orientuje się dopiero w 2 miesiącu bo początkowo ciąża nie daje żadnych objawów - dlatego na początku pożywieniem dla płodu jest ciałko żółte a od matki jeszcze pępowiną nic nie przepływa, dlatego mała ilość alkoholu czy leków przeciwbólowych nie szkodzi płodowi w początkach ciąży (mówię naprawdę o początkach, poniżej 5 tygodnia)

joanna89 Cykle czasami się wydłużają. Przyczyną może być stres, zażywanie leków lub nawet zwykłe przeziębienie. Sama osobiście nie polecam testów ciążowych, bo w moim przypadku zawodzą. 2 lata temu byłam w ciąży, robiłam 3 testy i wychodziły negatywnie. Z kolei kiedyś wyszedł pozytywnie, a w ciąży nie byłam. Wiadomo, że najlepszym rozwiązaniem byłoby się udać to lekarza,ale ja radzę jeszcze poczekać kilka dni. Weź sobie ciepłą (nie gorącą ! ze względu na ewentualną ciążę) kąpiel, wyciśnij sobie sok ze świeżych owoców, zjedz jakąś pożywną zupę. Po prostu daj organizmowi się zrelaksować i odpocząć. Być może kiedy Twój organizm się "uspokoi" to miesiączka się pojawi. A zupki i soczki tak czy inaczej na pewno nie zaszkodzą Twojemu ewentualnemu maleństwu :) Możesz też wyjść na spacer,świeże powietrze zdecydowanie dobrze CI zrobi.

dziękuje wam bardzo . takie informacje napewno wiele mi dadzą, i najlepiej by panie komentujące i krytykujące mnie także sobie to przeczytały .

loveisintheair Ja dwa lata temu jak byłam w ciąży też napiłam się alkoholu..Robiłam testy, wychodził negatywne, wtedy okres lubił mi się spoźniać więc nie myślałam wogóle o ciąży..Dopiero dwa tygodnie po tym zdarzeniu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Kiedy poroniłam pytałam lekarzy czy to moja wina ze względu na ten alkohol. I lekarze powiedzieli mi, że generalnie WSZYSTKO podczas ciązy ma na nia wplyw,ale w tak wczesnej alkohol nie mogl byc przyczyna poronienia. Więc sie nie martw. Popatrzmy na to z drugiej strony .Alkoholiczki rodza zdrowe dzieci, młode kobiety, które są zdrowe jak ryba rodzą dzieci chore i niepełnosprawne. NIe ma reguły.

ajj no poczekam, poczekam MAM WIELKĄ nadzieje, ze do poiedziałku okres przyjdzie, bo planuje w razie czego własnie kupić go w poniedziałek. W piatek mój ukochany wraca z delegacji, nie powiem mu o moich obawach, najpierw chce byc wszystkiego pewna, nie siać paniki no chyba, ze sam spyta. hm to dziwne, ale właśnie jak w zeszłym miesiącu spóźniał mi sie okres dzien przed wieczorem, wypiłam mięte, wzięłam dwie aspiryny, wzęłam gorąca kąpiel i baraszkowaliśmy wieczorem to na drugi dzien rano dostałam okres :)....mam więlką nadzieje, że może jak on wróci, będe zadowolona, szczęśliwa, odstresuje sie to okres nadejdzie..:)

joanna89 Na pewno tak czy inaczej wszystko bedzie dobrze :) Czy okres nadejdzie czy nie :) A teraz marsz zrobić sobie coś dobrego do jedzonka, wypić dobry soczek, zapalić świeczki w łazience i wziąć dłuuuugą kąpiel. Mnie póki co czeka sprzątanie kuchni i puszczenie prania ;p

hm no ja jeszcze czekam dziś jest 31 dzien, wczoraj wrócił mój ukochany pobawiliśmy sie troche ..:0, ale dzis jeszcze nic nie ma, ale może to faktycznie stres, bo naprawde pokłócilam sie z moim tatą w tym miesiącu bardzo poważnie, praktycznie jestem prawie pewna, że mnie nie kocha i woli żeby mnie nie było;(, więc może to dlatego, a pozatym schudłam ostatnio bardzo....

a ja wyszłam wczoraj wieczórem na miasto i dopadło mnie ostre kłucie w okolicy prawego jajnika..ale @ nadal nie mam..już się spoznia 13 dni..piersi sa ogromne ,ale nie bola..leze znowu caly dzien, nie mam sily sie podniesc lozka..dobrze, ze moj pracodawca jest wyrozumiały :p

a ja dziś wszyyyyyyyyyyyyyyyystko powiedziałam ukochanemu i powiedział całując mnie i sie usmiechając, że jak będe w ciązy to TEŻ będzie szczęśliwy....:)

chciałam w przyszłym tygodniu sie wybrać, ale właśnie dziś rano dostałam okres .....:) Dziękuje zawsparcie i dobre słowo :**

oo no to chyba dobrze, co ? U mnie @ nadal nie ma.. :(( "nowych objawów ciążowych" też brak..

witam! dzi s mój 34 dc. , od 10dni biorę luteinę , kiedy nie brałam luteiny cykle były 34 dni, dziś zrobiłam test rano - negatywny= gdy chciałam go teraz wyrzucić jest druga słaba linia ciążowa. co myśleć ? brać dalej luteinę czy odstawić i czekać na @ . tak bym zrobiła gdyby nie ta słaba krecha .... ale po takim czasie od rana może to po prostu tak się osiadły resztki co? sama jestem głupia ...............

aniaw2010 Nie musisz odstawiać luteiny, ponieważ wiele kobiet zażywa ją właśnie na podtrzymanie ciąży. Więc raczej nie szkodzi :) a co do testu to powtórz go za kilka dni.. Ja mialam ostatnią @ 2 listopada, robiłam wiele testów i każdy negatywny. Fakt, że jeszcze nie byłam u lekarza, bo pracuję poza miejscowością, gdzie przyjmuje mój ginekolog, ale testom jakoś nie ufam. Tylko są po prostu ogólnie dostępne. W poniedziałek idę zrobić bete HCG :)

Gość kasia:).
mam do was takie pytanie 24 kochalam sie z chlopakiem a 25 dostalam okres dodam ze najpierw byl to stosunek bez prezerwtywy dopiero pozniej ja zakladal, ale tez nie zawsze, a jesli chodzi o to czy dochodzil to tak ale nie we mnie raz tylko mu sie zdazylo, ale mial prezerwatywe. Kochalismy sier w czasie miesiaczki praktycznie co dziennie no i po rowniez. czy moge byc w ciazy bardzo prosze o szybka odpowiedz. z gory dziekuje.

Gość do kasia:).
przestań zaśmiecać wszystkie tematy tym bzdurnym pytaniem, przecież ci dziewczyny odpowiedziały, że dzień po stosunku nikt ci ciąży nie potwierdzi!!! a poza tym może najpierw zytaj czy możesz się przyłączyć!!!

Gość do autorkiii
a ile lat ma twój chłopak i ile jesteście razem, bardzo przypominasz mi mnie teraz mam prawie 20 lat i roczną córeczkę :)

Gość do autorkiii
może chciałabyś pogadać popisać czym się martwisz w tym momencie... jestem prawie pewna ze bedziesz miala dzidziusia. ja miałam wszytskie negatywne testy, nawet cienia nie było... :)

dziewczyny mam jeszcze jedno pytanko.. od wczoraj mam bardzo obfity, bezbarwny i bezwonny śluz..jest go strasznie dużo..leje się jak woda :) tak jak pisałam wcześniej pierwszy dzień mojej ostatniej miesiączki to 2 listopad..cykle mam nieregularne..nie mam zaburzeń hormonalnych,bo miesiąc temu robiłam szczegółowe badania..nie zabezpieczamy się z chłopakiem..raz już byłam w ciązy i poroniłam w 8 tygodniu..no i kilka razy już mi sie zdarzało,że nie miałam okresu przez 2 miesiace..nie bolą mnie wogole piersi..sa dosc duze same od siebie wiec nie zauwazylam ich powiekszenia..sa tez od zawsze widoczne zyly wiec i to ciezko mi stwierdzic :( nie mam poki co mozliwosci pojscia do lekarza..a do tego jestem przeziebiona..