Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mloda3mama

Czy 13 miesiecznemu dziecku mozna dac syrop z cebuli?

Polecane posty

Gość Mloda3mama

Moj synek wczoraj dostal kataru. wodnistego az mu scieka. psikam mu woda morska smaruje mascia majerankowa i nie wiem czy mu zaszkodzi jak dam mu syropek z cebuli. daje mu tez sok z malin z woda nie wiem jak mu jeszcze pomoc.

Gość babelek @@@2222@@@@2
to juz lepiej daj mi clemastinum w syropie-na pewno katar sie zatrzyma i dasz dziecku ulge-a cebula-nie pomaga i smierdzi

Gość na to zxe ma tamto
ja bym nie dawała, cebula jest dosyc ostra, chya nie powinno dawac sie takiemu maluchowi bo ma jeszcze wrazliwy żołądek... moze masz jakies kolezanki ktore bardziej sie tematem interesuja..bo ja dzieci nie mam ale tak mi sie wydaje...

Gość Mloda3mama
Nie mam zadnych lekarstw bo jestesmy u tesciowej. a jak ten clemastin dziala na katarek

wstrzymuje skutecznie wyciek z noska ja mam w domu zapas bo jest skuteczny i stosuje od zawsze

Gość Mloda3mama
Do lekarza nie moge sie dostac bo nie chca nas przyjac juz nie wiem co robic i jak maluszkowi pomoc. nie kaszle. ma tylko wodnisty katar. Mozliwe ze od zabkow

Gość Mloda3mama
A ile on kosztuje i jak go podawac maluszkowi

jak to niechcą was przyjac ??? to jedź na pogotowie i musza bez łaski, a jak nie to mów niech ci dadzą pisemna odmowę przyjęcia i zbadania dziecka -zawsze działa

jest na rtecepte i kosztuje cos około 10zł-wszystko jest w ulotce lec z małym do lekarza ,zeby cos gorszego sie nie przyplatało-bo wświeta zapomnij o jakiejkolwiek pomocy

Gość Mloda3mama
Na pogotowie mozemy pojechac ale dopiero wieczorem bo maz w pracy

to niech się zwalnia i jedzie bo jak pojedziesz wieczorem to gwarantuje pobyt do około2 w nocy

Gość Mloda3mama
Obawiam sie tez ze na pogotowiu moze sie cos przypaletac do skarba

wiec własnie jedx teraz od razu

Gość Mloda3mama
Nie da rady ma takiego szefa ze go nie pusci.. ;(

to jedź sama popros kogos żeby cie zawiózł

Gość Mloda3mama
nie znam tu tak ludzi. porozmawiam z tesciowa i zobacze. a jesli nie jestem tu w osrodku zdrowia zapisana to moge tu pojechac i mnie przyjma czy na szpital

ja nie miałam z tym problemu , kiedy synek zachorował , gdy był mały-naszego lekarza oczywiscie nigdy nie było-pojechalismy do innego osrodka i bez problemu nas przyjęto

Gość z tych trzech drugi wygrywa
na izbie przyjęć trzeba mieć skierowania, nie przyjmą Ciż katarem, tam się jeździ z poważnymi sprawami!

Gość Mloda3mama
kurczaczki. moze jutro rano tu do osrodka pojade wolalabym go nie taszczyc po szpitalach

Gość (@)
Nic sie nie stanie jak dziecku dasz syrop z cebuli, ale to raczej na kaszel, a niżeli na katar. Nie do przychodni, nie na pogotowie ( czasem tam trzeba czekać 2-4 h) to proponuje do apteki i niech doradzi coś w aptece..........

Gość Mloda3mama
Nie na izbe przyjec tylko jest cos takiego jak lekarz dyżurujący w szpitalu przyjmujacy i badajacy ludzi.

Gość tryczkaaaaaaaa
Ludzie, jakie pogotowie, toż to tylko katar, na miłość boską... Autorko, z syropem się wstrzymaj, nie dlatego, że cebula szkodzi, bo jest wręcz odwrotnie, ale dlatego, że do zrobienia tego syropu wykorzystuje się dużo cukru. I jeśli ten katar rzeczywiście jest od ząbków to najlepszy lekarz nie pomoże, tylko każe Ci używać wody morskiej i odciągać wydzielinę. No i ta maść majerankowa też. Po co od razu jakieś apteczne syropy...

Gość Mloda3mama
Wolalabym aby malucha ktos zbadal czy nie jest chory.. w nocy dal taki popis. nie mogl oddychac kaslal ze 2 3 razy.

na izbie przyjeć nie musisz mieć żadnego skierowania-nikt poza lekarzem nie jest w stanie stwierdzic co dolega dzicku, a jesli panienka z okienka"pielegniarka" ci mówi ,że lekarz nie przyjmie-to żądaj pisemnej odmowy i ma tam być ujete,ze dzicko nie było badane-każda się wystraszy i lekarz zaraz sie znajdzie-niestety o swoje trzeba walczyc

no to kasłał na pewno nie od żąbków-a jesli to zapalenie oskrzeli, albo angina?

no to kasłał na pewno nie od żąbków-a jesli to zapalenie oskrzeli, albo angina?

Gość Mloda3mama
Poobserwuje go w nocy jeszcze dzisiaj i najwyzej jutro do osrodka zdrowia podjade.

Gość tryczkaaaaaaaa
Zakaszlał, bo pewnie wydzielina zsuwa mu się go gardła i odkrztusza, to dobrze. Zrobisz oczywiście jak uważasz, ale po co od razu ciągać malucha po przychodniach czy szpitalach, tam może jeszcze większe gówno złapać i wtedy będzie płacz. Ma gorączkę? Co lekarz Ci poradzi na katar? To co właśnie sama robisz. Możesz jeszcze podłożyć pod nogi łóżeczka od strony głowy jakieś encyklopedie, co by główkę dziecko miało wyżej i żeby fluki sobie spływały.

Gość Mloda3mama
Jak ma katar to tez kasla bo mu wydzielina z noska leci. to jutro z nim podjade jak dzis w nocy dalej tak bedzie...

Gość tryczkaaaaaaaa
Kaszel nie od ząbków? Zdziwię Cię, bo mój mały kaszlał tydzień, bez czerwonego gardła i po tych 7 dniach ząb na wierzchu. Ząb wyszedł, kaszel odszedł. W jednym dniu.