Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika rotatti

Wspolne mieszkanie a kwestie finansowe.

Polecane posty

Gość weronika rotatti

Jak u was wyglada podzial kosztow utrzymania mieszkania.Gdzie mmieszkacie- na stancji u rodzicow.?

Gość kłajpeda33
On mieszka w moim mieszkaniu. Kiedy się poznaliśmy ja już mieszkalam sama. On z matką. Nie było sensu brać kredytu. Wzięliśmy cywilny. Mieszkamy zatem w moim mieszkaniu. kasę mamy wspólną. Ja zarabiam 2tys, on 2400. Przy czym jemu częściej niż mnie wpadnie coś dodatkowego. Wspólnie wszystko ustalamy. Generalnie jesteśmy rozsądni ;)

Gość marlenanka
Mieszkamy u Niego w mieszkaniu. ja opłacam wyżywienie, On całą resztę. Różnica w zarobkach jest duża - ja 1500, on 7000.

mamy mieszkania (razem kilka)- jedno wspolne w ktorym mieszkamy - raczej w ktorym czasami bywamy - tak bylo przez wiekszosc czasu - ostanio wiele sie zmienilo placimy jak popadnie , nie przywizujemy do tego wagi (do kwestii finansowych) - czsaem on placui np. za wakcje za dwojga bo cos wymyslil;-) czsaem ja place rachunki pzrze pol roku itd. pienidze mamy osobne (biezace) - osczednosci wspolne

Gość on 27 duze miasto
mieszkamy razem, płacimy razem za wszystko,dzielimy się po połowie zarabiamy każde po średniej krajowej. oszczędności nie mamy bo to za mało by coś oszczędzić.

Gość weronika rotatti
Mieszkamy u mnie.OPlaty za mieszkanie .Dzielimy po polowie.Czasami moj da cos wiecej.Jesli chodzi o jedzenie to raz ja place raz on. A gdy kupujemy cos do domu to koszty dzielimy na pol.

Gość polak potrafi
i to naprawdę ma jakieś znaczenie jak u nas wygląda podział kosztów ?