Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzielna z mielna

co tak naprawde dla nas oznacza upadek strefy euro??? wytlumaczcie mi

Polecane posty

wytłumaczcie mi jako zwykłemu zjadaczowi chleba co sie stanie jesli strefa euro sie rozpadnie. wiem ze wzrośnie bezrobocie i ze żywność i paliwo zdrożeje, a np. nieruchomości? ceny mieszkań powinny w takim wypadku spaść... tak mi się wydaje. co z kredytami które ludzie zaciągnęli w euro? i generalnie rzecz ujmując- bardzo zbiedniejemy??? mamy się bać?

Upadek strefy w zasadzie oznacza dewaluację złotówki, wartość waluty może spaść o 40-50 % spokojnie. Co oznacza katastrofalne załamanie gospodarcze i powszechną permanentną biedę. Tak, należy się bać i pójść po rozum do głowy, aby wystarczyło go na następne wybory, w których wybierzecie rząd myślący po polsku i dbający o polski interes narodowy. Rząd, który doprowadzi nas do jako takiego dobrobytu i zbuduje silne państwo, abyśmy w przyszłości nie byli narażeni na podobne ryzyko jak obecnie 🖐️

Gość po prostu bankrut
brawo wielbiciel.... ktoś wreszcie myśli na forum

Gość unia to syf
predzej czy pózniej musi sie stac najgorsze , ale to pzrejciowe w sumie unia nam do niczego nie jest potrzebna , gdyby tak bylo nie brała by nas do siebie , tylko my ja do siebie . nikt samatyraninem nie jest , liczy sie zawsze dobro jednostki , czy ty jako osoba nie patrzysz najpierw na dobro swoje i czy kazda miotła nie zamiata pod siebie ? tak samo jest z unią , kilka panstw wymysliloo sobie unie , by na tym zarobic , to tak w skrócie , mylisz , ze wymysliło ja po to by innym pomóc ? naiwniacy

Gość Generał Hetereo
upadek Euro oznacza ze należy podjąć współprace z GB i uczyć sie od nich niezależności

Gość internet ,,,
szwajcaria tez ma unie w dupie i zyje istnieje i nawet niezle . To tylko przykład , ze unia to niepotrzebna instytucja

Gość internet ,,,
wypompowiali z nas powietrze , wpuscili kapitał zagraniczny by czerpac z nas kozysci - tyle , cos tam dali bo jak ze by inaczej , ale wiecej wzieli i to nieporównywalnie .

Gość Generał Hetereo
Norwegia tez jest samowystarczalnym krajem spoza strefy

Gość Adele***:):):)
znaczy ze funcik pojdzie w gore?:P

Gość Generał Hetereo
funcik juz jest po 5.4 a był przecież po 4.3 i skoczy jeszcze w góre

Upadek euro i dewaluacja złotówki oznacza funta po co najmniej 7-8 zł, co najmniej. Dolar po 5-6 zł itd. Natomiast co do uczenia się niezależności, to jeszcze lepszym wzorem niż UK jest właśnie Szwajcaria - kraj o jednym z najwyższych poziomów życia na świecie, z mocno zdecentralizowaną władzą, silną gospodarką, silną walutą, ogromnym sektorem bankowym (ponad 600 banków) i siódmymi co do wielkości rezerwami złota na świecie (większymi niż Japonia czy Rosja)! 8 milionowe państwo, które w jednej chwili może wystawić prawie półmilionową armię. Nie napadana od 200 lat, nawet Hitler bał się do Szwajcarii wkroczyć. Dla porównania, prawie 5 krotnie większa Polska, może wystawić mniej niż 100 tys. żołnierzy 🖐️

Gość jak myslisz, wielbicielu
i inni też - warto inwestować w złoto?

W złoto jak najbardziej, mimo że jest już bardzo drogie, ale będzie jeszcze droższe. Jak kto potrzebuje gotówkę, to lepiej trzymać w twardych walutach typu funt, szwajcar, czy dolar. Ktoś pytał też wyżej o nieruchomości - z tym będzie na odwrót. Prawdziwe okazje do zakupów nadażą się tuż po tym, jak to wszystko pierdyknie, bo ceny polecą na łeb. Pojawi się wiele nieruchomości na sprzedaż - od bankrutujących deweloperów, od komorników, którzy zajmą mieszkania niezdolnym do spłacania kredytów (a tych będą dziesiątki tysięcy) i wreszcie od tych, których ostro przyciśnie bieda 🖐️

gdyby nie kasa z dotacji z unii (za którą w mojej meijscowości wymieniono wszystkie drogi, mosty, oczyszczalnie, wały, kilkanascie firm zatrudniajacych sporo ludzi powstało itd itp) to trzeba by nadal po drogach traktorem jeździć bez strachu o zawieszenie. widze jak wyglądała moja miejscowość z przed wejscia do unii a teraz:D ludzie mają wiecej kasy...miejscowość jest zielona, ładna, czysta, rewitalizacja parku, w końću oświetlenie , 8 rond, dodatkowe połączenia aurtobusowe, boiska zajebiste ze szuczna nawierzchnia (ja podstawókę i lo spędziłęm grająć w piłkę nożną na BETONIE!) itd itp. i to w polsce zostanie. dodam jeszcze lepsza kanalizację, podciągnięcie zajebistej infrastruktury jesli chodzi o np internet. smigam teraz na necie 25mega i place 49zl za to.

Gość jak myslisz, wielbicielu
Dziękuję :-)

Gość taaaaaa bo unia nam dała
na coś kasę! jasne! to z naszych podatków więc nie pieprzcie, że unia taka cudowna i nam daje kasę :o