Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opiekunka w Niemczech

Czy są tu jakieś Panie pracujące jako opiekunki w Niemczech?

Polecane posty

Może któraś z Pań pracuje w Niemczech jako opiekunka osób starszych i przypadkiem jest na tym forum. Ja obecnie jestem na samym południu Niemiec i mam pacjenta z demencją. Rodzina w porządku, bywały lepsze i gorsze. Może któraś z was chce popisać na ten temat, swoich przeżyć, doświadczeń. Jedno jest pewne trzeba mieć silne nerwy do tej pracy i dużo cierpliwości.

Gość bbbzzz
a gdzie jestes obecnie? jak zarobki?

kolo Obersdorfu, zarobki standardowe 1100-1200

też tkwisz w tym temacie?

Gość bbbzzz
zastepuje ciocie czasami, ale rozwazam opcje przyjazdu tu, chociaz chcialabym poszkac normalnej pracy, w nieco innym zawodzie.

Gość bbbzzz
Napisz dokladniej, jak Ci sie wiedzie, jak relacje z osoba starsza- ja postaram sie jutro odezwac. Dobrej nocy.

też jakiś czas temu myślałam że będę pracować w tzw normalnym zawodzie, ale powiem że z czasem polubiłam to co robię, parę lat temu miałam trochę wyższe stanowisko w Polsce, ale zarobki były niskie, a dom stał się prawie hotelem, nie otworzyłam tego tematu żeby narzekać, bo to wybór każdej z nas, ale pomyślałam idą Święta może której dziewczynie będzie bardzo ciężko to sobie chociaż popiszemy.

będę też tutaj jutro , we dwójkę lub więcej osób zawsze raźniej, choć szczerze mówiąc raczej nie liczę na to żeby się ten topik rozwinął, pozdrawiam wszystkie opiekunki

Gość bbbzzz
Ile masz lat? Jakie masz plany zwiazane z ta praca- mysle o tym, czy np. zamierzasz popracowac 3 lata i koniec i nie zamierzasz wracac do Polski na stale?