Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia Sz999

Boje sie iść sprawdzić czy mam cukrzyce ;(

Polecane posty

Gość Asia Sz999

Jeszcze 2 lata temu uprawiałam codziennie sport i zdrowo się odżywiałam. Jednak od tego czasu wiele się zmieniło. Zmarła moja mama, życie straciło dla mnie sens. Ale nie o tym chce pisać. Chodzi o to, że przytyłam prawie 20 kilo od tego czasu a jużwtedy też nie byłam jakoś super szczupła. Nigdy nie byłam bowiem drobną kobietą - 177 cm wzrostu, numer buta 43, ważyłam ok 69-70kg. Ale wtedy jadłam zdrowo i naprawde ćwiczyłam. A teraz jem byle gówno, niezdrowe pakowane żarcie, tłuste lub słodkie. Nie ćwiczę w ogóle. Jak już zasne, co przychodzi mi z trudem, to śpie po 14 godzin i to tylko dzięki budzikowi. Boje sie, że mam cukrzyce bo mój mocz zaczął tak dziwnie słodko pachnieć. Wiem, pomyślicie, że to prowo, ale ja jestem takim nordem, że nie chce mi sie od komputera wstać nawet do toalety i czasami sikam do kubka przy biurku. I mój mocz tak strasznie słodko pachnie. Boje sie iść na badanie i dowiedzieć się że na własne życzenie nabawiłam się cukrzycy. Nie dam rady

Gość kmkom
wszystko co opisujesz to objawy ale z pogranicza depresji......... wszysciutko wchodzi w jej objawy.pamietaj ,ze to sie leczy.szkoda sie meczyc....... cukrzyca to inne objawy a zapach moczu nie jest slodki tylko czuc amoniakiem.oddech tez ....

Gość gość
I psycholog i cukrzycza i weź sie w garść a przede wszytkim Bóg. Gdyby wszyscy wierzyli w Boga i czcili go i spełniali jego przykazy nie trzeba bylo by lekarzy bo kazdego by uzdrowil :)

Gość gość
dieta ewy dąbrowskiej leczy cukrzyce typu 2

Gość gość
nie rozumiem ludzi którzy mówią że boją się iść do lekarza bo zdiagnozuje chorobę czy jeśli lekarz nie zrobi badania krwi to twoja ewentualna cukrzyca w cudowny sposób zniknie ? u lekarza rodzinnego powinni mieć glukometr i na prośbę lekarza zrobić od razu pomiar, badanie jest proste i trwa kilka sekund: nakłucie palca i od razu krew jest badana przez glukometr, wynik w kilka sekund