Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kgax

pracodawcy nie jest wam glupio placic ludziom 1000 zł mc-wiedzac jak drogie jest

Polecane posty

Gość Generał Hetereo
tu analogiczna jest baśń o złotej kaczce, masz kasę , nie możesz się dzielić z biednymi bo sam zbiedniejesz, taki system a poważnie , oni nie maja wstydu za to wielkie potrzeby :P

Gość Oczywiście że
pracodawca to nie jest Mikołaj z worem kasy.On może płacić tyle ile wynosi dochód z działalności.

Gość Generał Hetereo
naprawdę spora ilość pracodawców stać na płacenie dużych pieniędzy, problem w tym ze mentalność POlacrwa na to nie pozwala, trzeba się szybko dorobić, zbyt szybko...

Nikt nikogo nie ma w dupie, tylko takie są prawa rynku. Jeśli popyt na pracę jest ogromny, pracodawca może przebierać w pracownikach jak wy w szmateksach :p do wyboru do koloru i za śmieszną cenę :classic_cool: Kto jest za to odpowiedzialny? Bo na pewno nie pracodawcy. Pracodawca, jak każdy, kieruje się własnym interesem - jak może zatrudnić za 1000, to chyba nie zatrudni nikogo za 2000?? :o Postępując w ten sposób szybko by splajtował, a nie po to zakładał firmę. Winni tego stanu rzeczy są wyborcy - wy, którzy przez ponad 20 lat nie potrafiliście posadzić przy korycie ludzi, którzy myślą po polsku i dbają o polskie interesy, o wolną gospodarkę i dobrobyt. Odpierdolcie się od pracodawców, głąby 🖐️

nie, nie mamy!!! Dlaczego mam placic fizolowi bez szkoly 5 000? Przeciez nie ma ani wyksztalcenia, ani nie jest to praca umyslowa, a przy takim bezrobociu, powinni sie cieszyc z najnizszej.Zawsze moze pracowac 12 godzin dziennie, jak chce wiecej wyciagnac

Gość do wielbiciela 70b
jaka kultura z ciebie bije! wspolczuje.... dyskutowac mozna,ale kazac sie odpierdolic? idz dziecko do piaskownicy...

Gość jooolaOlllla
Nie, nie wstyd płacić. A jak się nie podoba to won! na każde z miejsc mam od cholery chętnych. Ewentualnie pozakładajcie swoje działalności gospodarcze i już!

Gość kaNUYFAI
O biedaczki, załóżcie firmę, skoro to takie proste. I płaććie ludziom tyle ile sami chcialibyście zarabaić. Zobaczymy, jak to będzie wyglądało.

Gość ale po co
tyle agresji? ludzie dla was pracuja a wy mowicie per ''won''?

Gość ja nie rozumiem . . .
wielbiciel ma racje. napisal brutalna prawde. ja jeszcze od siebie dodam, jako siostra osoby prowadzacej firme, ze niestety oplaty na pracownika zatrudnionego na umowe o prace na czas okreslony sa ogromne ;/ moj brat zatrudnia tak 5 osob. placi im najnizsza krajowa a reszte do lapy (wychodzi im ok 1800 zl do reki na miesiac) ;/ bo jakby mial placic brutto tyle ile panstwo chce to chyba by biznes zamknal ;/ KAZDEMU KTO WYZYWA PRACODAWCOW doradzam samemu prowadzic fimre :) gwarantuje ze wasze myslenie szybko sie zmieni :P

Gość wrrramp
Beatka większość fizoli jest mądrzejsza od ciebie bo ty to widzę po wypowiedziach - dno

Gość Po pierwsze to fizole
bez szkoly (rozumiem, ze wyzszej czyli z zawodowym) czesto zarabiaja 5 000. Po drugie, 1000zl praca tylko niepowazni pracodawcy, ktorzy zalozyli kiepskie firmy i nie daja sobie z nimi rady, nie rozwijaja sie. Sami kreca sobie bicz na szyje, bo dobrzy kreatywni pracownicy ZNAJDA lepsza prace. Moze nie od razu ale znajda

Gość zapłaciłabym
więcej za prace a nie za opierdalanie się na kafe i ogladanie filmów w necie. jak dobry pracownik to i wart swej ceny jest.

15:44 do wielbiciela 70b Jak wolisz ---> odwalcie się. Kulturę mam w nosie, zwłaszcza na tym forum dla zjebów, ekonomicznych imbecyli i innych przychlastów 🖐️

Gość skoro nie zarabiają na siebie
więcej, to ile mam im płacić? Przykładowo, otworzyliśmy sklep, koszty stale na poziomie 3,5tys, kupa kasy utopiona w towarze a obrót na poziomie 15tys czasem 20tys zysk ok 10procent.... to pytam Z CZEGO mam zapłacić więcej pracownikowi? jak zysk nawet kosztów nie pokrywa często!!!

Do tej tam od fizoli bez szkoły - jakoś na zachodzie fizolom z podstawówką płacą wszędzie w Europie po te 3000-4000zł (a z nadgodzinami to 5000-6000zł). Już dawno temu przed UE widziałem np. robotników portowych w Hamburgu dojeżdżających do pracy własnymi, luksusowymi furami. I nie mogłem tego pojąć. Ty widać też w paranoi tkwisz, skoro uważasz, że ktoś bez nie wiem jak wielkiego wykształcenia ma wegetować i zastanawiać się jak zapłacić za mieszkanie. Weź się puknij w ten głupi łeb ok? Ile zarabiasz i na jakim stanowisku? Czekam na info.

Gość ptasiek nastroszony
a co tysiak za wasze uczeszczanie do pracy , brak fachowosci, lenistwo i kiepska wydajnosc to mało de facto to to jest ok. 2 tysiaków z ubezpieczeniami i składkami na wasze robole emerytury

Do tej wyżej - błędne koło - obrót mały bo wszystkim pracodawcy mało płacą i nie stać ich bawić się zakupami tak jakbyś sobie tego życzyła. Dopóki tak będzie to w tym kraju rozwijać się będą wyłącznie Biedronki. Powiedz na co stać twoich pracowników? Z drugiej strony cię rozumiem. To wina rządu, że taka jest sytuacja.

Co ty głupolu pieprzysz i co robisz w swojej pracy, że tak piszesz np. o pracownikach marketów? Czyści, zadbani, pracujący cały dzień ciężko żebyś miał pod nosem wszystko i wygodnie. Widziałem za to niejednego bankowca i innego chuja, który w nosie dłubał pół dnia. Tak jak i np. aż 5 znudzonych dziewczynek w malutkim, 15-metrowym punkcie sprzedaży TP w pasażu jakiegoś marketu. One za 1000zł jakoś nie pracują. Co się liczy? Układy.

W którym kraju Europy jest jeszcze tak, że nie można przetrwać za podstawową pensję? Normalnie nie ma szans utrzymać żony, dziecka i mieszkania za typową wypłatę. A ta garstka układowiczów, która się opierdala za grubą kasę i kpi z całej reszty - żenada. I nie dzięki swojej wiedzy tyle zarabiają. Większość to korpole, bankierzy i inne przygłupy żyjące z wyzysku milionów.

Gość ptasiek nastroszony
i pokurcza gebnetyczne ze zmywakow i marketow wkurwia was ze nie jestescie bankierami? no nie kazden ma rozum taki by byc wartosciowym kimś

Gość Oczywiście że
powtarzam jeszcze raz,płacić można pensje w zależności od osiąganych zysków. Jeśli np. obecnie lokata bankowa może przynieść 7% rocznie to jest to podstawą do kalkulacji i biznesplanu.Po co mam inwestować w jakiś biznes ,użerać się z okradającą mnie dzielną załogą która ma wymagania płacowe z sufitu

Gość ta 7 % rocznie odliczając
4% inflacji i podatek belki , czli gówno z tego masz

Gość Oczywiście że
nie masz pojęcia że przy dużych sumach oprocentowanie lokat omawiasz indywidualnie.W bankach są specjalne salony dla VIP-ów.Zajmowałem się dużą działalnością handlową przez ostatnie kilkanaście lat-import kontenerowy z Chin.Największym problemem byłoy kradzieże towaru przez pracowników mimo dobrych uposażeń. Natomiast 7% zysku z lokat jest często więcej niż zysk z działalności gospodarczej po odliczeniu kosztów i bez ryzyka.

To nie jest tak, że tych ludzi to wkurza, ptasi móżdżku. Chodzi o to, że w bankowości pracuje znikomy procent obywateli. A reszta co ma robić? Zdychać? I co niby wyróżnia bankierów? Wiedza jak każda inna.

dobrze ,że ty masz pojecie :o 🖐️ ile jesteś w stanie wytargować z bankiem dodatkowe 2 % to i tak jest mało. jak sprowadzałeś badziew z chin to nie dziw się ,że miałeś zysku 7%

Gość Oczywiście że
tumanie,nie sprowadzałem tego towaru którego ty jesteś wielbicielem.Dlatego też zaprzestałem tej działalności w końcu.Polska to jest taki dziwny rynek że wszyscy odbiorcy chcą dziadostwa. Dziwi mnie skąd tyle jadu u ciebie ?

ktoś się z tobą nie zgadza to zaraz jad :D