Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamartynki

katar i chrypka tylko rano u przedszkolaka

Polecane posty

Gość mamamartynki

Kochane mamy, moja prawie 3 letnia Martynka od listopada chodzi do przedszkola. Nawet nieźle się trzyma jeśli chodzi o chorowanie bo na razie( tfu tfu co by nie zapeszyć) miała tylko katar niestety zielonkawy przez 3 dni. Nie chodziłą kilka dni do przedszkola, dawałam sinupret, calcium ( syrop) i bioaron c i po 3 dniach praktycznie przeszło. Ale już prawie 10 dni tylko rano jak wstanie ma zatkaną w sumie jedną dziurkę i jak jej zapsikam wodą morską to trochę żółtego smarknie, potem cały dzień ok. Trochę chrypki ma rano ale nie kaszle, W nocy oddycha w miarę dobrze przez nos, nad ranem trochę ciężej. Nie wiem czy iść znia do przychodni czy nie ma sensu.

Witam Albo kup nawilżacz powietrza, albo na grzejniku kładź wieczorem mokry ręcznik. Jeśli nie ma czerwonego gardła to po prostu wina powietrza. i dzieciom wrażliwym na powietrze trzeba często wietrzyć pokój.

Gość mamamartynki
Właśnie w tym problem że troszkę nam wilgoci wyszło na suficie w rogu,kupiłam preparat przeciw pleśni i muszę psiknąć tylko w sobotę żeby mała spałą u dziadków może. Nie wiem czy w takim wypadku mogę nawilżać powietrze w pokoju.

Gość mamamartynki
pokój jest wietrzony kilka godzin( prawie cały czas jak mała jest w przedszkolu. Może to ta pleśń? Nie wiem już jak z tym walczyć chyba czeka nas ocieplenie dachu ale to na wiosnę. Wietrzę dużo, rozszczelniam okna, nie wiem co jeszcze robić?

jak masz grzyba w pokoju to najgorsze. Zabierz ją stamtąd ze spaniem, aż zwalczycie pleśń. jak do soboty pośpi z Wami nic się nie stanie. i gdy nikogo nie ma rób przeciągi w domu, żeby powietrze się zmieniało.

Gość mamamartynki
dzięki za radę, czyli likwidacja grzyba i nawilżenie powietrza:) mam nadzieję że pomoże