Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość njk,

pogubiłam się w sensie wiary

Polecane posty

Gość njk,

od czego zacząć? iść na rekolekcje?

Gość njk,
chce znowu byc blisko Boga, bez niego czuje pustke i czegos mi brakuje :(

Gość njk,
nie ma tu kogos kto cos podpowie?

Gość ggff
a w czym ta Brygida taka swieta ? modlitwy do Boga a nie do bożków

Gość ojciec chrzestny2
Dowiedz się gdzie w Twojej miejscowości są wspólnoty neokatechumenalne i nawiąż konakt. Katechezy i zycie we wspólnocie wielu pomogly odnaleźć drogę do wiary. Tobie też pomogą, zobaczysz! :)

Gość ggff
katole to ci dopiero wiare ugruntują:classic_cool:

Gość njk,
wspólnoty neokatechumenalne- a co to za rodzaj wspolnot?

Gość njk,
odeszlam od Boga, zaczelam przedkladac inne wartosci nad wiare, przestalam chodzic do koscila, nie modla sie. Ale teraz chce to zmienic, bo czuje ze brakuje mi tego

zacznij czytać Biblię , módl sie tak jakbyś rozmawaoiła z kimś kogo kochasz i sznujesz , o kim wiesz ,zę cie zna jak nikt inny . Bóg sam odnowi twoją wiarę i pokaże ci drogę jaką poiwinnaś pójść

Gość njk,
dziekuje za rady.. od dzisiaj chce zaczac inne zycie

każdy dzień jest dobry ,zeby zacząć życie z Bogiem . I nie musi sieto odbyć w blasku fajerwerków . Wejdż do pokoju , zamknij drzwi i módl sie . Powiedz Bogu , że Go szukasz a On pozwoli ci się znaleść.

Gość njk,
inne- lepsze, bo z Bogiem

z Bogiem? Bóg jest zawsze i wszędzie ;) Bez niego nie można żyć można tylko udawać że go nie ma

Gość njk,
oj czepiasz sie ;)

Gość wiquero
autorko jeśli chcesz odnaleźć wiarę, omijaj kk szerokim łukiem i sięgnij po pismo święte,a konkretnie ewangelie NT, pozdrawiam

Gość a dlaczego nie
Marilenka dzięki za link mam pytanie czy do każdej modlitwy a jest ich 15, jak rozumiem każdego dnia trzeba odmawiać jedną i tak po kolei, należy też odmawiać 15 razy dziennie Ojcze nasz i Zdrowaś Maryjao? jeżeli jeszcze jesteś na forum to proszę odpisz

dlaczego uważasz ,ze powtarzanie po wilokroć tą samą modlitwę komukolwiek w czym kolwiek pomoże ? I czy Bóg jest głuchy ,ze trzeba Mu powtarzaćcoś po kilka razy ?

Gość njk,
wiquero moj ksiaz wywolal u mnie duuuze zniechecenie do kosciola, ale nie wszyscy tacy sa. dla mnie wiara to tez praktyka, PŚ oczywiscie bede czytac, ale masza tez jest wazna

Gość a dlaczego nie
każdy z nas ma wolną wolę, jeżeli komuś taka forma modlitwy nie odpowiada może to czynić w inny dobry dla siebie sposób, wywody w tym temacie a dlaczego, a po co są nie uzasadnione.

njk, -> wiesz coś mi się wydaje ze niedługo szybko zmienimy jako ludzie nasz pogląd na Boga ;)

Gość njk,
Levviatan a dlaczego tAk myslisz?

Gość .,m.,/m.,m
ja bym sie kiedys pociac dala za wiare w Boga. a dzis amm do tego zupelnie inne podejscie. jesli komus brakuje boga to dlatego ze sam ze soba nie czuej sie dobrze. bog czlowiekowi spoelnionemu szcesliwemu i pogodzonemu ze soba ani bog anio religia nie sa potzrebne. poza ty,m leviatan jelsi ogaldaes BLEEP to raczej wiesz o czym mowie. ludzie wyobrazaja sobie boga jako staruszka siedzacego i rzadzacegow niebie, a zupelnie tak nie jest. a spokoj i wyciszenie i rodzaj ekstazy ktora osiagaja ludzier wierzacy mozna osiagnac za pomoca medytacji-to to samo co modlitwa.

Gość Aspiryna z kokainą
Straciłam wiarę. Od jakichś 2 lat coraz bardziej oddalałam się od Boga. Już w niego nie wierzę... Tak jak Budda, Allah, to wszystko to czysta abstrakcja. O dziwo, zwątpiłam po przeczytaniu Biblii. Za dużo w niej kłamstw, niesprawiedliwości, zła, okrucieństwa. Więc nie rozpaczaj, że się odsunęłaś, tylko się ciesz, że PRZEJRZAŁAŚ NA OCZY.

Gość njk,
trudne pytanie. Odpowiedział Jezus: Ja jestem drogą i prawdą, i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie (Ew. Jana 14:6). Bóg jest dla mnie najwazniejsza istota, uosobieniem milosci, sprawiedliwosci, Bóg to absolut