Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje dziecko4545

dziecko karmione piersia z nadwaga?

Polecane posty

Gość moje dziecko4545

moje kilkumiesieczne dziecko karmione piersia na zadanie jest ponad siatka centylowa,jesli chodzi o wage i wzrost,martwie sie bo chce jesc na zadanie i placze kiedy chce je przetrzymac i nie dawac jesc...boje sie ze skrzywdze dziecko ze obciazony bedzie kregoslup,co robic :(

ile ma juŻ DOŁADNIE MIESIĘCY? jak ma 4 skończone możesz powoli coś prócz cycka dawać przecież, może masz tłuste mleko, albo po prostu dzieko tyle potrzebuje i już, nie martw sie zacznie chodzic i zgubi tłuszczyk, mój synek też grubiutki jest ale wyszczuplał oststnio bo zaczął własnie chodzić :P

Gość ,,,,,,,,,,,,,,
U mnie bylo tak samo ale od kiedy zaczal raczkowac to troszke ,,spadl,, w siatce centylowej i teraz ma 95

Gość moje dziecko4545
dziecko od poczatku bylo ponad siatka je co 2-3 godziny,moze sprobowac dawac mu wode czasem? jest ponad siatka to znaczy ze w tym wieku dzieci nie maja takiej wagi...

Gość gryczka
Karmiłam syna na żądanie 4 lub 5 miesięcy i wówczas był tłuściutki - wprawdzie nie nad siatką, ale powyżej 75 centyla. Jak zaczął raczkować , a teraz niedawno chodzić - bardzo zeszczuplał :-)

Gość parus
Ja karmiłam na żądanie do 6 miesięcy, potem dołączyłam soki, tarte owoce i zupki jarzynowe. Niemartw się, napewno zeszczupleje:-)

Gość kasiazyba
matko, ni kumam - skoro masz obawy i faktycznie jest ponad siatke centylową i nie wiesz co masz robić, czy odstawić czy podawać coś innego - to po prostu idz do swojego lekarza i powiedz o swoich obawach, z resztą pewnie i tak chodzisz z dzieckiem na wizyty lub szczepienia to co nie mowisz lekarzowi nic tylko stoisz i patrzysz???? ręce opadają

najogrorsze co robic to rozciągac niemowlakowi żałądek, i mimo widząc ze dziecko jest juz ponad siatką to nic w tym kierunku nie robic :o Pobudka!!!Nie okaleczja wagowo wlasnego dziecka

idź do lekarza - jeśli się urodził ponad siatką i tak trzyma to może i wszystko jest w porządku, a zejdzie mu waga jak zacznie chodzić, a może i nie - zdarzają się wyjątki