Keerah 0 Napisano Grudzień 15, 2011 Moje objawy: -bolesne oddawanie bardzo małej ilości moczu -ból pęcherza/podbrzusza/nerek -dziwna lekko żółta gęstawa wydzielina ( nie dużo) - swędzenie wejścia pochwy i lekkie zaczerwienienie Oczywiście zapisana już jestem do lekarza, ale do wizyty zostały dwa dni, i nie wiem jak sobie poradzić z tymi dolegliwościami sama. Piję sok z żurawiny, smaruję Clotrimazolum. Co to może być? Jakieś rady? Czy to zapalenie pęcherza, jakieś bakteryjne, czy może grzybiczne pochwy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Grudzień 15, 2011 jedno i drugie, zapewne grzybica, która doprowadziła do zapalenia pęcherza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Keerah 0 Napisano Grudzień 15, 2011 Jak zminimalizować objawy? te nerki mi już wysiadają, a brzuch mam tak duży jakby pełny ( i siku się chce) ale jak idę do toalety to kropla dwie i tyle. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rób sobie nasiadówki Napisano Grudzień 15, 2011 z gorącej wody.Pod wpływem ciepła będziesz robiła siusiu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magnetia 0 Napisano Grudzień 15, 2011 Jazda do lekarza, konkretnie do gina. Na pęcherz powinna pomóc żurawina. W aptece jest do wyboru wiele rodzajów tabletek z żurawiną. Bierz przez określony w ulotce czas maksymalną dopuszczalną dawkę. Tyle możesz zrobić sama dla pęcherza, żurawina to bardzo dobry sposób, lekarz być może też ci zapisze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janiołek 0 Napisano Grudzień 15, 2011 współczuję - wszystko na raz :/ nie wiem, czy maść clotrimazolum pomoże, bo mi to bardziej na infekcję bakteryjną wygląda a nie grzybicę. może spróbuj jakiś doustny probiotyk dla kobiet plus gałki vagical? chociaż z drugiej strony jak lekarz zaleci posiew to już lepiej nic dopochwowo nie wkładać ;) co do pęcherza, to ja zawsze na start kupuję prouro i łykam 2 razy dziennie, potem wystarczy tylko raz, piję dużo wody z cytryną, bardzo często chodzę do toalety, łykam też nospę lub coś przeciwzapalnego-przeciwbólowego i ogrzewam termoforem podbrzusze. muszę przyznać, że nawet pomaga :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iwona24 0 Napisano Grudzień 17, 2011 Dziewczyny mają rację to jakaś infekcja dróg rodnych i płciowych, możesz mieć też infekcje od strony jelit jeśli cię już tak zaatakowało. Ze swojej strony polecam Provag żel do smarowania miejsc intymnych łagodzi podrażnienie podobnie jak clotrimazol, pamiętaj żeby prze leczyć też partnera żebyście się nie zarażali na wzajem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iwona24 0 Napisano Grudzień 17, 2011 Dziewczyny mają rację to jakaś infekcja dróg rodnych i płciowych, możesz mieć też infekcje od strony jelit jeśli cię już tak zaatakowało. Ze swojej strony polecam Provag żel do smarowania miejsc intymnych łagodzi podrażnienie podobnie jak clotrimazol, pamiętaj żeby prze leczyć też partnera żebyście się nie zarażali na wzajem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach