Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NieLubieNiedziel

Pytanie do studentów... obojętnie jaki kierunek

Polecane posty

Wiadomo, jak jest jakiś egzamin to trzeba przysiąć, ale 3-4 wieczory na przedmiot spokojnie wystarcza! owszem, ale jak już mówiłam to zależy od wykładowcy, ja z historii mam naprawdę pogrom.

Gość studentka jaa
Wystarczy opracować sobie swoją własną metodę nauki - i leci aż miło :) W sobotę miałam 3 egzaminy z jednym dniu, chyba jedyna nie ściągałam bo nie potrafię. Wszystko się da :) tylko trzeba chcieć :) A nie oszukujmy się - administracja to chyba jeden z najłatwiejszych kierunków...

Gość poszlam na swoj kierunek
bo nie dostalam sie na ten co chcialam (przegapilam rektutacje). W zasadzie od poczatku mam wrazenie, ze to niezbyt trafiony kierunek, jednakze popatrzylam na swoich znajomych z roku i stwierdzam, ze wiekszosc tak ma. Nie jest zle.

ja też poszłam na administrację bo ten na który złożyłam papiery to go nie otworzyli ... :O :O :O u mnie też większość ma tak, jak ja no ale...

Gość studentka jaa
Wiadomo, że dużo zależy od wykładowcy, ale jeszcze nie trafiłam na takiego, który widząc w miarę przygotowanego studenta robiłby celowo jakieś trudności - tak na złość. To też ludzie i tak ich trzeba traktować :D zorganizowana? usypiam Dzieci, robię kawę i uczę się :) zawsze przepisuję sobie notatki "na czysto" - to dużo pomaga. A potem siadam przed lustrem (tak!) i nawijam, jakbym komuś tłumaczyła - to moja metoda sprawdzona :))

Gość studentka jaa
a że w następnym semestrze niczego już nie pamiętam to druga sprawa :D :P

ja na adm tez wyladowalam tak bez jakis wiekszych powodow :P tez lubie gadac do lustra :D ale tu gdzie mieszkam teraz nie mam takiej mozliwosci.. :P

Akurat ja byłam w 100% zadowolona. Oczywiście miałam momenty kiedy waliłam głową w biurko mamrocząc, że nie rozumiem sensu słów które czytam i zaraz umrę na niewydolność organu o którym w ogóle jeszcze nie wiem stając się kolejnym preparatem w departamencie biologii...ale to mija :P

Gość studentka jaa
"jak się nauczy dwa razy to będzie lepiej pamiętał", hihi - ale to nawet logiczne, coś w tym jest :D

ogólnie to ja też zadowolona jestem ale są takie przedmioty które mnie do goraczki doprowadzaja, np ta historia czy logika :O nie wiem co ten facet na logice pierrrdoli :D

Gość studentka jaa
zacznijmy od tego, że są "dobre" i "złe" dni do nauki... Ja, jak mam "zły dzień" to czasem jednej definicji uczę się pół godziny! Ale przeważnie w takie dni odpuszczam - po co się denerwować :D

Gość Pati_pati
Ojj ja też miałam ten sam problem co Ty :) Na poczatku wszystko wydawało się takie trudne, myślałam ,że nie dam rady... No ale jakos 1 rok zaliczyłam, obeszło się bez żadnych poprawek :) Teraz jestem na 2 roku, mam dużo trudniejsze przedmioty i tak sobie myśle, ze ten pierwszy rok to był pikuś w porównaniu z tym;) no zobaczymy co to będzie... ;p hehe studiuję informatykę i ekonometrię .

Zgadzam się, jak nie ma dnia to i tak nic w pamięci nie zostanie - nawet serial, a co dopiero materiał z wykładów.

Gość studentka jaa
oooo - logika... fakt! bzdury wierutne! no nic spadam :) miłej nauki i powodzenia jutro. Ja następny egzamin dopiero w styczniu :) ale właśnie przepisuję notatki - naprawdę pomaga w zapamiętywaniu! I grunt, by rozumieć co się pisze!!!

Gość Truskawkowy Sernik
Ja też miałam i mam takie wrażenie... Tylko,że ja jestem na II roku farmacji i jak do tej pory miałam 22 kolokwia(liczę tylko kolokwia,wejściówki to swoją drogą). Jest bardzo ciężko, w tygodniu codziennie uczę się co najmniej do pólnocy. Materiału jest baaaaardzo dużo i trudny do tego. Nie wiem jak jest na innych uczelniach, ale jak słyszę,że ktoś miał w tym semestrze 3 albo 5 kół i marudzi to śmiać mi się chce. Ja wogóle nie chodzę a imprezy, w weekend odsypiam zarwane z powodu nauki nocki... czasami chciałabym chociaż wyjść do kina albo na spacer z chłopakiem w środę albo inny dzień w środku tygodnia,ale wiem, że nie mogę bo będę musiała siedzieć po nocach nad książkami, jeśli od razu po powrocie do domu nie wezmę się za naukę. Moje Drogie - przestańcie marudzić...

i zamiast uczyc sie na pue siedze pol dnia na kafe:D dobra ja lece powtarzac to wszystko.. dodalam temat do ulubionych :D jutro mozemy sie wymienic wrazeniami.. heh