Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeżo-słodka

Świeże ale i słodkie PERFUMY

Polecane posty

Gość świeżo-słodka

Witajcie mam problem z perfumami. Większość z nich przyprawia mnie o ból głowy i mdłości oraz uczucie ciężkiego żołądka. Szukam zapachu takiego w który będę mogła się wwąchać i nic mnie nie "zakuje" w głowie ,takiego w którym będę mogła iść spać bez obaw , że rano wstanę z podobnymi objawami do grypy żołądkowej. Miałam już wiele świeżych zapachów. Lecz w każdym mój wścibski nos odnalazł nutę , która mnie dobijała przez resztę dnia:( Jakie zapachy miałam ?: - moschino FUNNY - c-thru pearl garden - chloe - escady( różne) - lola marc jacobs - daisy marc jacobs - bruno banani magic - insolense ( to była pomyłka mojego życia) ale jego trwałosć CUD ( na moje nieszczęście) I wiele wiele innych .. ale ostatnio miałam do czynienia z d&g l'imperatrice 3! ZAPACH BOSKI. stwierdziłam , ze to to! ale on trzyma się tylko 3 h .... to za mało jak na 200 zl! Proszę pomóżcie mi znalezc zapach podobny ale trwalszy ..

Gość świeżo-słodka
light blue .. tragedia dla mnie....

Gość mialam prawie
wszystkie te same co wymienilas :) A moze sprobuj Acqua Di Gioia Armaniego? Ja mam i bardzo sobie chwale.

Gość świeżo-słodka
kochani! znam te zapachy i nie przekonują mnie ! tak jak pisałam , D&G 3 najlepiej mi pasowały , ale szukam czegoś podobnego ale trwalszego ...

Gość mialam prawie
Ja teraz jeszcze zastanawiam sie nad Rose the one D&G. Nie do konca indentyczne jak Limperatrice, ale mnie nie mdla. Znasz ten zapach?

Gość świeżo-słodka
Bambino Tez tak myślałam , ale faktycznie go nie czuć bo pytałam znajomych nachylając się nad nimi z nadzieją ,ze powiedzą "co tak ładnie pachnie" ale oni odpowiadali zmieszani , że nic nie czują. Rose the one D&G. nie znam , a co o nim napiszesz ??;)

Gość a próbowałaś
very irresistible givenchy? może one nie są bardzo słodkie, ale to jedyne perfumy które w ogóle mi się podobają, więc może Twojemu nosowi też przypadną do gustu

Gość mruffkavmala
Gucci Envy Me różowe, ą przecudne i świeżutkie i takie słodkawe ale nie mdlą. I trwałe jak wszystkie zapachy Gucciego.

Gość świeżo-słodka
będę próbować wszystko czego nie znam! Mialam mega załamanie po D&G. Bo myślalam , że to koniec mojej "misji" że znalazłam zapach dla siebie. On mnie w pozytywnym sensie uderzył ! ale gdy okazało się , ze jego moc jest jaka jest dosłownie miałam chandrę! My razem z mamą śmiejemy się , że nie ma takich perfum , które by nam odpowiadały , na co ja jej w żarcie odpowiadam , " mamo , bo my mamy misję go stworzyć" :) ;p D&G 3 jest zapachem prostym , kojarzy się ze słodką zabawną dziewczyną , świeżą i zadbaną , z optymistyczną nutą , osoba , która go nosi DA się lubić ... ale ta trwałość ... jestem nim rozczarowana , niby nuty proste , a ma go tylko TYLKO D&G 3 ..

Gość świeżo-słodka
femme ? gdy tylko będę w perfumerii to je sprawdzę , piszą , ze jest trwały ... :) moim marzeniem jest cos w deseń D&G 3 ale trwalsze !

Gość świeżo-słodkie
:( co tak mało ...

Gość mam Acqua di gioia
i chance chanel.Bardzo je lubie.Sa lekkie,kwiatowo-slodkawe,ale swieze - zoladek sie po nich nie przewraca.Escady nigdy nie lubilam,bo jej zapachy sa obrzydliwie slodkie i cala zawartosc zoladka podchodzi mi pod gardlo po powachaniu jakichkolwiek perfum tej marki:O

Gość świeżo-słodkie
znam te zapaszki i nic ...:(

Gość fakt..........
escada sa obrzydliwe czuc w nich jakas nachalna taniość do wyrzygania :O

Gość fakt..........
a she armaniego znasz?

Gość świeżo-słodkie
ten aqua ? tak ...

Gość świeżo-słodkie
czekam na dalsze propozycje ... ale nie znacie nic podobnego do 3 D&G ?;)

osobiście uwielbiam chanel mademoiselle, ale już ktoś wymienił. z innych słodkich, ale nie drażniących może lacoste touch of pink? lubię ją.

Gość najlepiej bedzie jesli
nzam jedne Yves rocher, ale z limitowanki. mam do sprzedania :P ale to woda toaletowa

Gość świeżo slodka
lacosta ?? dla mnie cała sephora nią śmierdzi , ledwo da się wejść , nigdy bym nie nazwała ją świeża ...

Gość świeżo slodka
dziękuje ;)

Gość jedne powtórzę, bo się zgadzam
Versace Bright Crystal Issey Miyake - L'Eau d'Issey Sunflowers

Gość świeżo slodka
MIAŁA JE MOJA MAMA ;) i więcej ich nie kupiła czyli sami rozumiecie ;) Jak widzicie , wiele perfum znam , ale tylko te d&g mną w pozytywnym sensie wstrząsnęły , ale ta trwałosć ...

Gość jedne powtórzę, bo się zgadzam
jeszcze mi przyszły do głowy Davidoff - Echo Calvin Klein - One Kenzo - L'Eau par Kenzo

Gość kicia993
ja z czystym sumieniem moge Ci polecic Calvin klein eupfhoria cudo 2 dni pachaniesz jak nic:) jest cudowny na swiecie i paco rabanne lady milion tez slucnziutki :) zawsze tylko te kupuje:) i jesce mnie kusi AnGel :)Pozdrawiam

Gość ??po co pytasz??
mi sie tez prawie zadne perfumy nie podobaja ... ale pare tak. np. bvgaari 'pour femme', a jesli troche slodsze, to wersja rozowa-rozana. channel chance i coco mademoiselle. bede musiala powazhac te, ktore ty zachwalasz, niska trwalosc mnie specjalnie nie rusza, aby dla nosa i mozgu byly przyjemne.

Moze CK Eternity albo DKNY be delicious? oba sa bardzo trwale, te pierwsze nie zmywa nawet woda w basenie;))

Gość świeżo - slodkie
DKNY znam na wskroś . Zawsze w perfumeriach gdy pytam o świeże i słodkie to ekspedientka podaje jabłuszko. Od razu mówię , dziękuję to znam . Euphorią pachnie cała uczelnia i wszystkie autobusy. Nie rozumiem zachwytu nad tym zapachem :( ale komuś się może podobać .