Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klapsiajka

implant antykoncepcyjny

Polecane posty

Gość klapsiajka

kilka miesiecy temu urodzilam dziecko, zastanawiam sie nad antykoncepcja,strasznie ciagnie mnie do implanta... ktoras z Was ma? tylko troche za dlug o jak dla mni te 3 lata,czy jak sie go wyciagnie wczesniej,to cos sie stanie??

moja siostra miała implant, ale nie była zadowolona, czasem nie miała okresu 2-3 miesiące, a czasem dostawała co 2 tygodnie, nie mogła sobie zaplanować ani basenu ani nic w tym stylu bo nigdy nie wiedziała kiedy okres dostanie, wyciągnęła implant po 1,5 roku

Gość A CO TO JEST TEN
IMPLANT I ILE KOSZTUJE?

implant wszczepia się pod skórę i on działa tak jakby wieczny plaster antykoncepcyjny, uwalnia hormony, można go nosić 3 lata bez przerwy, koszt założenia to 1500-2000zł

ja tez mialam przez pol roku @trwal mi 3 tyg w miesiacu- potem wyjelam ale czytalam ze duzo lasek zaciazylo z implantem wic nie wiem czy to takie fajne

Gość ruta stepowa
To jest i tak antykoncepcja niedostępna w Polsce -choć w Europie stosowana od 30 lat- więc o czym my tu rozmawiamy ?

impnat mozna zalozyc zaraz po okresie o ile dobrze pamietam lub przed nim trzeba poczytac wtedy dziala nalezycie musi byc zalozony w odpowiednim dniu cyklu wtedy kobieta uwalnia jakis hormon ktory bardzo dobrze dziala z hormonem.To tak jak z pigulkami jesli chorujemy wymiotujemy skutecznosc hormonu jest mniejsza przy antybiotykach i innych lekach.Ja takze chcialam bo duzo kolezanek ma ale ja nie moge stosowac hormonów niestety. Teraz czekam na załozenie mireny...hormon dziala tylko w obrebie macicy co do implantów jedna kolezanka ma silne @ i dostaje zelazo bo dostala anemi przy tabletkach nie miala zadnych problemow a jedna pol roku juz okresu nie ma na kazda z nas inaczej wszystko dziala