Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość róża21mężatka

ilość dni okresu w ciazy.?

Polecane posty

Gość róża21mężatka

jestem w ciazy w 10 tygodniu ciazy i mialam okres 13 grudnia a skonczyl mi sie wczoraj bo dzisiaj juz nie mam zadnej krwi jak w okresie czy toormalne czy miesiaczka powinna trwac takjak zawsze.?

Gość róża21mężatka
ale to wygladalo na okres...;oo

Gość taaa jasne urzekła mnie
twoja historia:O

Gość cismarch
idź do ginekologa

Gość róża21mężatka
i mialam takie krwawienie jak przy okresie dzisiaj ide do ginekologa z USG na 12

Gość no co ty piszesz
do lekarza i to migiem. W ciąży nie ma okresu. KAŻDE krwawienie lub plamienie musisz skonsultowac z ginem.

Gość róża21mężatka
nie strasczie mnie dziewczyny .; oo jak to nie kres to co to jest.?-.- bylam przed wczoraj u lekarza bylo wszystko dobrze i wyslal mnie do ginekologa...-.- dopiero

Gość no co ty piszesz
Mydełko, przecież wyraźnie widać że ona uważa że okres w ciąży to norma i jeszcze się zastanawia czy nie był byt krótki. :O

Gość no co ty piszesz
"I trymestr Krwawienie pojawia się najczęściej w pierwszych miesiącach ciąży. Przyczyny mogą być różne: * Zagnieżdżenie się jaja płodowego. W drugiej połowie cyklu, w którym nastąpiło poczęcie, jajo płodowe zagnieżdża się w ścianie macicy. Wywołuje to czasem dość obfite krwawienie, które kobieta bierze nieraz za początek normalnej miesiączki. Nie ma ono wpływu na dalszy rozwój ciąży. * Choroba szyjki macicy. Przyczyną może być np. polip (niewielki wypukły fragment przerośniętej błony śluzowej) lub nadżerka. Krwawienie z tego powodu jest zwykle niewielkie i nie komplikuje dalszego przebiegu ciąży. * Termin miesiączki. Czasami pojawia się krwawienie w dniach, w których wypadałaby miesiączka, gdyby kobieta nie była w ciąży. Jest zwykle niewielkie i nie wpływa na dalszy przebieg ciąży. * Niedobory hormonalne. Najczęściej dotyczą progesteronu. Jeżeli lekarz podejrzewa, że to one są przyczyną krwawienia, zleca badanie poziomu progesteronu we krwi. Jeśli wynik potwierdza wstępną diagnozę, podaje leki „na podtrzymanie ciąży. W Polsce są to najczęściej Duphaston i Luteina zawierające pochodne progesteronu. Stosuje się je zwykle do 16. tygodnia ciąży. Nie stwierdzono, by miały one niekorzystny wpływ na dalszy rozwój dziecka niezależnie od jego płci. * Ciąża pozamaciczna. Mówimy o niej, gdy zarodek zagnieździ się poza jamą macicy, np. w jajowodach. Krwawieniu towarzyszą ostre, kłujące bóle podbrzusza (zazwyczaj z jednej strony), czasami także zasłabnięcia lub omdlenia. Ponieważ ciąża pozamaciczna zagraża zdrowiu, a nawet życiu kobiety, z takimi objawami trzeba się jak najszybciej zgłosić do lekarza. * Zaśniad groniasty. Mianem tym określa się przerost tkanek, z których wykształca się łożysko, uniemożliwiający rozwój zarodka. Diagnozę można postawić na podstawie badania USG. W tym przypadku konieczne jest wyłyżeczkowanie jamy macicy, leczenie szpitalne i dalsza opieka lekarska przez co najmniej rok. Na szczęście to powikłanie zdarza się bardzo rzadko. * Poronienie. Poronieniem nazywa się zakończenie ciąży przed 22. tygodniem. Można je podejrzewać, gdy krwawienie jest obfite (jak miesiączka lub bardziej), długotrwałe (powyżej trzech dni) i towarzyszą mu bolesne skurcze brzucha, uczucie ucisku w podbrzuszu, ogólnie złe samopoczucie. Przy podejrzeniu poronienia trzeba się jak najszybciej zgłosić do szpitala. Lekarz oceni sytuację i albo zrobi wszystko, by potrzymać ciążę (zaleci leżenie, leki rozkurczowe i hormonalne), albo - jeżeli krwawienie nie ustaje i nie ma szans na powstrzymanie poronienia - wykona zabieg wyłyżeczkowania macicy (w znieczuleniu). "

no co ty piszesz nie wierzę w nieodpowiedzialnosć kobiet :o bylam przed wczoraj u lekarza bylo wszystko dobrze i wyslal mnie do ginekologa...-.- dopiero róża21mężatka Jezu to do jakiego lekarza Ty poszłaś???? Do rodzinnego? Z plamieniami w ciąży??????????? :o:o:o:o:o

Gość taaa jasne urzekła mnie
rany, jakie wy jestescie głupie:O przecież to ewidentna prowokacja...

Gość no co ty piszesz
Mydełko a mnie to jakoś nei dziwi bo na kafe to pelno przypadków "okresu" w ciąży i jeszcze sie oburzają gdy się im napisze że w ciąży nie ma okresu. Dziwisz się ze potem pojawiają sie osoby takie jak autorka które krwawienie w ciąży uznają za normę bo to okres.

Gość no co ty piszesz
może i prowo ale podkreślę że głupota ludzka nie ma granic wiec nic mnie już nie zdziwi.