Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelkowa mamaaa

ciaza a ciaza - porownanie

Polecane posty

Gość amelkowa mamaaa

mowi sie powszechnie ze kazdaciaza jest inna i inaczej przebiega. a jak to bylo u was?pytanie do mam 2 i wiecej dzieci oczywiscie :) czy przechodzilyscie swoje ciaze rzeczywiscie kazda inaczej czy tez podobnie? ja swoja pierwsza i poki co jedyna przechodzilam fantastycznie - poza zgaga nic mi nie dolegalo :) planuje 2 gdzies za rok moze troszke dluzej i tak sie zastanawiam jak bede ja znosic (mam nadzieje ze jak ta pierwsza). jak to u was wygladalo?

Gość amelkowa mamaaa
up

Ja mam niemalże identycznie- skurcze, skracająca się szyjka, leżenie. nawet dziecko tak samo się układa i tak samo dokucza. tylko w poprzedniej miałam włosy i cerę jak marzenie- a teraz bardziej kiepsko

u mnie zupełnie dwie różne ciąże od samego początku :) przy pierwszej zero mdłości, zgag i innych objawów prócz braku miesiączki ale niestety w 24tc zgładzona szyjka i rozwarcie na 2-3, zakąłdane szwy a poród poprzedzony tygodniowym promem sn w 33tc druga ciąża koszmar :/ mdłości do 4 miesiąca a jak tylko sie skończyły to zgagi, wszystkie kończyny opuchnięte od początku do końca, szwy też miałam założone ale profilaktycznie ze względu na pierwszą ciążę, poród sn wywoływany w 41tc

Gość sdgtfyuitresrdtfgyhuji
Ja puki co po jednej ciąży, następną planuję za około 6 lat i też się zastanawiam jak to będzie. :P U mnie masakra była - okropne mdłości, zgaga, puchnięcie, piekielne bóle pleców i spojenia łonowego, poród wywoływany w 43tc. Już wiem, że następnym razem prywatnie robię cesarkę. Nikt mnie już do porodu naturalnego nie przekona. :P

Gość rafi1991
Nudzi Cię zwykłe miasto ? Ludzie którzy zgrywają kogoś innego niż są ? Chcesz wstąpić do unikalnej społeczności ? Nasze miasto Ci na to pozwoli, SexyCity stanie się Tym czego szukasz. Odwiedź nas na www.sexycity.pl/polecam/rafik1991

Gość amelkowa mamaaa
wlasnie sie zastanawiam jak to moze byc. po nowym roku planuje otwarcie wlasnej dzialalnosci i tak sobie mysle ze jak by bylo tak jak w 1 ciazy to by bylo super moglabym byc w ciazy i pracowac, pozniej zatrudnic kogos na zastepstwo za siebie i wrocic do pracy. ale jak bedzie inaczej no to lipa... no ale trzeba byc dobrej mysli :) w sumie takich rzeczy sie nie przewidzi :)

U mnie obie ciąże identyczne !!! Nawet kształt brzucha taki sam. Jak porównuje zdjecia z jedenj i drugiej ciązy to nikt nie domysliłby sie ze to dwie rozne ciąże. A tyle sie mowi ze na dziewczynke brzuch inny i na chłopca inny. Ja wygladałam tak samo w obydwu ciążach.