Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Grudzień 16, 2011 - nasze banki w stress-testach wypadają lepiej niż zachodnie -agencje ratingowe obiecują podnieść nam ranking jeśli Tusk wprowadzi zapowiedziane reformy (innym w europie grozi obniżenie ratingu) -nasza giełda znalazła się na drugim miejscu pod względem pozyskiwnia pierwszych ofert publicznych, za chinami ale przed usa. ponadto jesteśmy na 4 miejscu jeśli chodzi o pozyckanie kapitału . wyprzedziła polska giełda i to znacznie w.brytanie i niemcy -polski rynek nieruchomosci pod względem stabilności i pewności zysków porównywalny jest do tego w niemczech -mamy jeden z najlepszych i najbardziej samowystarczalnych rynków wewnętrznych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Duchowny Nick Napisano Grudzień 16, 2011 Nie ciesz się! Zagraniczni właściciele polskich banków wypompują z naszych oddziałów kapitał i będziemy mieć lipę. Podziękujcie PISowi i SLD którzy za swoich rządów dopuścili do wykupienia polskiego sektora bankowego przez obcy kapitał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Grudzień 16, 2011 nie zrobia tego. właściciele z zachodu mający udziały w polskim sektorze bankowym nie wypompują apitału ale będa chcieli udziały odsprzedać. polskie banki będa miały okazje ale większe możliwości mają banki rosyjskie i chińskie i to one najprawdopodobniej wykupią od zachodnich państw udziały w polskim sektorze bankowym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prowadź Donaldu Tusku! Napisano Grudzień 16, 2011 a dzięki temu żyje mi się lepiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Vadic Quo kociaku Napisano Grudzień 16, 2011 Ta szczegolnie zdrowy jest ZUS, KRUS , OFE i NFS :-O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Duchowny Nick Napisano Grudzień 16, 2011 Jeśli te udziały wykupią ruscy to i tak kapitał zostanie wypompowany/zblokowany. Ruscy robią wszystko, żeby nam zaszkodzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Grudzień 16, 2011 to co wymieniłeś to komunistyczne relikty w gospodarce których nie tak łatwo zreformować bez buntu społeczeńśtwa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Grudzień 16, 2011 dkatego najlepiej by polskie banki wykupily udzialy choć częśc a reszte chińczycy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Grudzień 16, 2011 zdaniem prezesa oczywiscie new york times pewnie kłamie i sie nie zna bo gazeta polska albo nasz dziennik ma lepszą wiedze w tym temacie, lepszych specjalistów i gwarantuje obiektywizm bliski 100% itd itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach