Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kroopelka00

Jak sie wytłumaczyc czy skłamac??

Polecane posty

Gość kroopelka00

W sumie mam dość blachy problem,a le jednak. Miałam dorywcza prace bez zobowiązań w ubezpieczeniach. Chodziłam do pracy srednio 2 razy w tyg na 2 h (telemarketing). Osoboba do której chodzilam telefonowac to 50 letni mezczyzna.Ostanio kiedy bylam to miesiąc temu.Powiedzialam ze sie odezwę jak bede miala czas, ale go troche dużo upłynęło./ BO minął juz miesiac. Miedzy czasie dowiedziałam sie ze jestem w ciazy(zle samopoczucie), dzieko 5lat chorowało, a musiałam chodzić jeszcze do stalej pracy. Jak ladnie sie usprawiedliwić z braku kontaktu??I odmówić dalszej wspolpracy??

Gość kroopelka00
widze brak pomyslów

Gość i tak bardzo brzydko sie juz
zachowałaś, bo spokojnie mogłaś zadzwonić wcześniej i powiedzieć, że nie możesz na razie przychodzić i skontaktujesz sie później, żeby ustalić konkrety Teraz to już tylko należy zadzwonić z przeprosinami i życzeniami wesołych świąt. Nie rób tak nigdy więcej, tylko buraki zapadają się pod ziemię bez słowa wyjasnienia

Gość a może by tak...
A ja myślę kroopelka, że za bardzo kombinujesz i się przejmujesz. W końcu powiedziałaś, że się odezwiesz jak będziesz mieć czas a nie zniknęłaś bez wieści. Tym bardziej, że działo się w Twoim życiu wiele od tego czasu. Taki urok naszych czasów, że czas leci za szybko. W każdym razie - moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest powiedzieć prawdę, po prostu - bez kombinowania. Będziesz się czuć najlepiej :) Zadzwoń lub go odwiedź i przeproś, że się nie odzywałaś. Powiedz, że dużo działo się ostatnio w Twoim życiu, wiele spraw (zależy od stopnia zażyłości powiedz o ciąży lub jeszcze nie - jak wolisz) i że chciałabyś aby było w porządku już tak formalnie, podzękować za współpracę ponieważ teraz musisz skupić się na jednej pracy itp.... Złóż życzenia świąteczne i się nie przejmuj :) Dobre gesty są dobrze przyjmowane. Powodzenia :)