Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teraźniejsza niedokończona

Kocham Świadka Jehowy

Polecane posty

Gość chójcietoobchodz
eeeda kup sobie okulary 3D może dostrzeżesz coś po między ;)

wannika - domyślam się, ale kocham go i wierzę w to, że nie zmieni się..:( naiwność? Druknęłam mu wszystko co mnie przeraziło, wypowiedzi osób, byłych świadków, świadków, matki, do której córka nie odzywa się od 6 lat... Chcę tylko, by przeczytał to i powiedział mi, że z nami nie będzie podobnie.

Gość mikikun
jeżeli dziecko zachoruje lub będzie wypadek i benddzie potrzebna krew by uratować to dziecko to spytaj sie czy pozwoli na transfuzje krwi a najlepiej by przeszedł na katolicyzm przeczytaj książkę kryzys sumienia Autor tej książki był przez wiele lat członkiem Ciała Kierowniczego - najwyższego organu Świadków Jehowy. Stojąc na tym stanowisku był świadkiem wydarzeń, które podważyły jego zaufanie do organizacji. Przeżył wtedy tytułowy "kryzys sumienia", który w konsekwencji doprowadził do opuszczenia szeregów Świadków Jehowy. W swojej książce opierając się na niezbitych dowodach (często na tajnych dokumentach niedostępnych zwykłym Świadkom Jehowy) wprost ukazuje prawdziwe oblicze organizacji. Większość zawartych w niej fotokopii dokumentów jest unikatowa. Większość znawców tematyki uważa tę książkę za najważniejszą książkę o Świadkach Jehowy, jaką kiedykolwiek wydano. Liczbę odejść od organizacji Świadków Jehowy po jej przeczytaniu szacuje się na dziesiątki tysięcy.

Gość eeeda
10:59 [zgłoś do usunięcia] Teraźniejsza niedokończona Nie oczerniam Świadków. Nigdy nic do nich nie miałam. Jestem z natury tolerancyjna. 0 [zgłoś do usunięcia] Teraźniejsza niedokończona I już wiem, że mam do czynienia ze Świadkami. Poznaję ten styl pisania. Choć w waszym wypadku- i tak łagodny, łaskawcy I jak tu darzyć Was sympatią i nie zastanawiać się, nad tym co się o Was przeczyta? Siejecie złością i nienawiścią na kilometr. ZASTANOW SIE O CZYM PISZESZ I CZEGO OCZEKUJESZ , NIE JESTEM SJ

"Wielu ludzi, zarówno młodych, jak i starszych, podkreśla znaczenie wykształcenia akademickiego. Niektórzy są nawet przekonani, że bez dyplomu szkoły wyższej nie znajdzie się przyzwoitej pracy. Ale człowiek ma też wiele potrzeb niezwiązanych ze sprawami materialnymi. Na przykład czy wyższe wykształcenie pomoże ci być dobrym ojcem lub matką, współmałżonkiem albo przyjacielem? Zdarza się, że ludzie podziwiani za osiągnięcia intelektualne przejawiają niepożądane cechy charakteru, zawodzą w życiu rodzinnym, a nawet popełniają samobójstwo." To jest sugestia, zdania są tak skonstruowane, że człowiek zaczyna zastanawiać się, czy wyższe wykształcenie pomoże mu "osiągnac życie wieczne" Nie bądźcie żałośni, że tego nie dostrzegacie

Gość mikikun
dla mnie świadkowie jehowy to sa wyznawcy szatana http://www.youtube.com/watch?v=XYwcPSd1jR4 Andrzej Wronka, prezes Stowarzyszenia Ruch Effatha W pierwszej części spotkania nasz gość scharakteryzował sposoby działania Świadków Jehowy i odwołując się do źródeł ukazał błędy ich nauczania Katolicy a Świadkowie Jehowy http://www.youtube.com/watch?v=JUZycRvakRc&feature=related

Gość eeeda
CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM wyciagasz tylko to co chcesz wyciagnac , wszystkiego dobrego , pa

Gość chójcietoobchodz
Przeżył wtedy tytułowy "kryzys sumienia", który w konsekwencji doprowadził do opuszczenia szeregów Świadków Jehowy. i został wtedy katolikiem?? nie słyszałem żeby ktokolwiek ze świadków wracał do KK, pytanie dlaczego?? skąd się biorą świadkowie w Polsce?? przezywają kryzys sumienia w KK , nie potrafią znieść ciągłych manipulacji, kłamstw, obłudy religijnej i wszechobecnego fanatyzmy, a jakość wiary przeciętnego Katolika jest porażająco niska

eeeda brak argumentów?? "Może i ty zastanawiasz się, jakie wykształcenie mogłoby ci pomóc prowadzić szczęśliwe życie. " Szczęśliwe życie uzależnione od wykształcenia??? A ja myślałam, że od dobroci wewnętrznej i samorealizacji. Mnóstwo jeszcze rzeczy, które mogą niepokoić. I niepokoją mnie.

Gość chójcietoobchodz
mikkun oglądałeś cały film?? brak w nim argumentów, dowodów, faktów, to tylko stronnicza mowa na potrzebę chwili;) facet jest nierzetelny i niedouczony ,opiera sie na niczym, no chyba ze celowo wprowadza w błąd

Gość chójcietoobchodz
teraźniejsza, a po co się człowiek kształci?? czy nie po to żeby mieć dobrą satysfakcjonując prace i środki do życia na odpowiednim poziomie?? czy w konsekwencji wykształcenie nie jest środkiem do osiągania pewnej miary szczęścia w życiu?? co cie razi?? ze można przy każdym wyborze brać pod uwagę Boga??

chójcietoobchodz - w ogóle nie czytasz co pisze. Świadkowie w tym artykule wskazują, że wyższe wykształcenie jest niepotrzebne a nawet niewskazane.Łączą, nie rozmumiem dlaczego jakieś samobójstwa, złe zachowanie z osobami wyższego wykształcenia "Zdarza się, że ludzie podziwiani za osiągnięcia intelektualne przejawiają niepożądane cechy charakteru, zawodzą w życiu rodzinnym, a nawet popełniają samobójstwo." Przeczytaj cały, podałam link. I przemyśl, zanim napiszesz

Gość chójcietoobchodz
czepiasz się ;) SJ na początku swego istnienia obchodzili nawet święta ;) nie wiem czemu miałby służyć twój argument??? do czego darzysz??

i jeszcze pytasz do czego dążę?? Jak można zmieniać tak często zdanie w różnych kwestiach?? Przecież to śmiechu warte. FUNDAMENTALNE prawdy, na których opiera się wiara, podkreślam. Koniec Świata przepowiadali z 5 razy. Wytyczne w sprawie transfuzji krwi nie raz, nie dwa. Kiedyś zabraniali nawet szczepionek. Raz krzyż, raz pal. Gdzie tu nieomylność ciała kierowniczego, która jest tak wpajana Świadkom?

Gość chójcietoobchodz
nie zwracasz uwagi na pojedyncze słowa >>Wielu ludzi, zarówno młodych, jak i starszych, podkreśla znaczenie wykształcenia akademickiego. Niektórzy są nawet przekonani, że bez dyplomu szkoły wyższej nie znajdzie się przyzwoitej pracy. Ale człowiek ma też wiele potrzeb niezwiązanych ze sprawami materialnymi. Na przykład czy wyższe wykształcenie pomoże ci być dobrym ojcem lub matką, współmałżonkiem albo przyjacielem? Zdarza się, że ludzie podziwiani za osiągnięcia intelektualne przejawiają niepożądane cechy charakteru, zawodzą w życiu rodzinnym, a nawet popełniają samobójstwo. nikt tu nie namawia żeby się nie kształcić, a jedynie pokazuje inne możliwości i wskazuje niewystarczająca role kształcenia akademickiego do prowadzenia szczęśliwego życia

Przeczytaj cały artykuł. Zresztą po co to wskazywanie o samobójstwach przy wyższym wykształceniu? po co to ALE? to jest sugestia. Zresztą nie wiem tego tylko z artykułu. Pytałam M. o to. Facet, który studiuje z nim Biblię własnie tak to tłumaczył. Człowiek wykształcony chce się równać z Bogiem. Śmiechu warte, wybacz.

Gość chójcietoobchodz
byłem świadkiem dawno temu 9 lat, nawet usługiwałem, przerabiałem wszystkie argumenty którymi się posługujesz, i dostrzegam konsekwencje w oczyszczaniu religii z fałszywych doktryn wyniesionych z poprzednich wierzeń, dostrzegam błędy, ale także widziałem i czytałem jak do wielu błędów się przyznawano, albo przyznawano się ze coś nie jest jasne, to normalna kolej rzeczy w doszukiwaniu się prawdy

Gość chójcietoobchodz
nie oczekuj ze wszyscy SJ będą zgodni w swoich przypuszczeniach, że są idealni że nie zdarza się im nadinterpretacja albo pewna desperacja gdy przez brak wiedzy są zmuszani do obrony, to tylko ludzie i aż ludzie

Gość chójcietoobchodz
tam tez zdarzają się fanatycy, ale ich wszystkich łączy 1 wspólna cecha, której brak Katolikom, nieobłudna miłość do Boga

Gość mikikun
to są ofiary zła czyli szatana powiedz mi jak świadkowie rozumiej ja ten tekst Jeżeli nie będziecie spożywali Ciała Syna Człowieczego i nie będziecie pili Krwi Jego, nie będziecie mieli życia w sobie. Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. Ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. Kto spożywa moje Ciało i Krew moją pije, trwa we Mnie, a Ja w nim (Jn 6:53-56). Ten, kto we Mnie nie trwa, zostanie wyrzucony jak winna latorośl i uschnie. I zbiera się ją, i wrzuca do ognia, i płonie (Jn 15:6). Jam jest chleb życia (Jn 6:35).

To nie jest oczyszczanie, tylko naginanie faktów dla wygody. W jaki sposób oni chcą oczyścić? Skoro cała ich wiara opiera się na fundamencie katolicyzmu i innych wyznań. Istnieją zaledwie 130 lat. Datę końca świata zna tylko Bóg. A oni próbowali ją podać już niejednokrotnie powołując się na Boga. Jeśli byłeś świadkiem to zapewne wiesz, co Jezus powiedział o fałszywych prorokach. Poza tym tylko u nich panuje przeświadczenie, że wszyscy spoza organizacji zostaną potępieni na wieki, a życie wieczne stoi otworem tylko dla świadków. Ach, ten temat nie tak miał wyglądać:) Cóż, kocham tego mojego M. Jego wyznanie niczego nie zmienia. Przynajmniej wtedy, dopóki nie zacznie nam zagrażać. Pozdrawiam Wszystkich :) 🖐️

Gość mikikun
chciałeś powiedzieć do jehowy

Gość chójcietoobchodz
mikikun dziwisz sie ze nie wszytko jest idealnie?? jak ci sie wydaje skąd niektórzy, bo to pojedyncze przypadki, wynieśli takie zachowania?? z poprzedniego wychowania, zdarzało sie ze niektórzy zostawali SJ dla pieniędzy a kiedy okazało się ze tych pieniędzy nie ma odchodzili, bluzgali, kłamali, sam przerabiałem kilka podobnych przypadków, na podstawie takich ludzie oceniasz wszystkich, co za niekonsekwencja;) zresztą , częściej to sugestie przeciwników, mające przekonać o powszechności złego zjawiska , z 2 strony zwrócić uwagę ze oskarżenie to nie wyrok

Gość mikikun
i tak samo jest w kk nawet ludzie terzz zostają kapłanami dla kasy jest tez wielu dobrych jedynie zakonnicy nie mogą mieć kasy bo wszystko co zdobywają to zdobywają dla zakonu ae nie o to mi chodzi

Gość stopSJ
Jehowcy to sekta, ktora ma takie same techniki werbunku, jak inne sekty, ale jest tym od nich niebezpieczniejsza, ze jest powszechna i w wiekszosci krajow legalna.

Gość eeeda
mam wrazenie ze od sj wymagacie doskonałosci w kazdej dziedzinie a oni są zwyklymi niedoskonalymi ludzmi tez popełniajacymi blędy