Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia 1981rok :)

jestem nauczycielka i zastanawiam sie

Polecane posty

od którego tygodnia ciazy isc na zwolnienie? jak mi radzicie? sa tu moze jakies nauczycielki ?

w szkole podstawowej

Gość jsnaj
Od razu ja bym poszła. Zbyt duże ryzyko zarażeń oraz urazów.

Gość mała czarna 272829
ja poszłam w 7 miesiącu na zwolnienie miałam lekkie skurcze i wolałam nie ryzykować

Gość mała czarna 272829
a koleżanka, która dojeżdzała do pracy autobusem (40 minut) poszła od razu ginekolog jej kazał

Gość Idź jak najszybciej
nie pozwól, żeby uczniowie w twojej szkole tak jak ja modlili się o to wieczorami :O

ja jestem nauczycielką, pracuję z młodszymi dziećmi. Miałam to szczęście że I trymestr wypadł w wakacje, więc dolegliwości tego okresu były dla mnie w miarę do przeżycia. Teraz jestem w 33tc, i od 21 listopada jestem na l4. Dzieci coraz częściej chorowały, a i sam dojazd do pracy - 45km w jedną stronę, bardzo mnie męczył a więc dałam sobie spokój. Początki były trudne bo jestem bardzo aktywną osobą, wszędzie mnie pełno, a tu nagle zamknęłam się w domu, w 4 ścianach i prawie wariowałam:D Teraz już nauczyłam się wypoczywać, nastawiam się psychicznie do porodu i czekam na Młodego:D Pamiętaj że będąc w ciązy jesteś zwolniona z dyżurów w czasie przerw!!!! Ja mimo iż nie dyżurowałam to jednak miałam takie zdarzenie że dziecko niechcąco wpadło na mnie i dostałam łokciem w bok (na szczęście nie centralnie w brzuch). Od tamtej chwili uważałam na siebie bardzo!!!! Ciąża to nie choroba ale jak masz mozliwość to wykorzystaj ten czas na bycia sama ze sobą, później będzie Ci tego bardzo brakowało:) a poza tym widzę że łączy nas i imię i wiek:) powodzenia

Gość JANUSZEK.....
JESTESCIE KURWAMI

moze jeszcze jakies wypowiedz?

Gość JANUSZEK.....
A JA SKURWIELEM

Gość JANUSZEK.....
MOJA MATKĄ JEST KURWĄ, MOJA BABCIA , MÓJ DZIADEK TEŻ

jak się czujesz dobrze i uważasz na siebie to pracuj - coś się zacznie dziać to weźmiesz zwolnienie...nad czym tu się zastanawiać?

Gość ja w pierwszej
ciązy chodziłm do konca maja to był u mnie ósmy miesiac wystawiłam oceny i nara. Właśnie dowiedziałam sie ze znowu jestem w ciazy i tym razem nie chce juz powtórki z rozrywki (chodzenia przy scianch zeby rozbiegane i na nic nie patrzace małolaty wyladowały na moim brzuchu, stresów, nerwów i dalekich dojazdów do pracy) wiec w poniedziałek informuje pania dyrektor ze musi znaleźc zastepstwo bo je bede pracowac tylko do ferii.

Gość monikappppppppp
Ja właśnie kończę 21 tydzień i po świętach nie wracam już do pracy. Na początku miałam ambicje pracować do końca ale życie zweryfikowało plany. Najgorsze mdłości - wrzesień i październik, wracałam z pracy i wymiotowałam, na lekcjach modliłam się żeby mnie nie dopadło, koszmar. A gdy w listopadzie minęły mdłości to zaczęło się jakieś rozdrażnienie i nieopanowane zmęczenie, nie dawałam sobie rady, wieczorami na przemian spalam i ryczałam ze zmęczenia, .miałam wszystkiego dość. Pracuję w gimnazjum więc trzeba mieć oczy dookoła głowy i gdy tydzień temu na lekcji jeden matoł drugiemu omal nożyczek w oko nie wsadził to najpierw ich obu objechałam, skoczyło mi ciśnienie, zrobiło się czarno przed oczami i stwierdziłam, że są na świecie ważniejsze rzeczy niż psychopatyczni gimnazjaliści. Na następnej przerwie powiedziałam dyrektorowi żeby po świętach znalazł zastępstwo.