Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszaaaaaaaaaaa

Angole w zimie są jak ryba na drzewie ;/

Polecane posty

Gość myszaaaaaaaaaaa

odwołali mi lot do Polski bo w anglii nad ranem spadły 2mm śniegu ;// I muszę cały weekend tu siedzieć bez sensu :( Zadziwia mnie, jak temperatura poniżej 5*C potrafi sparaliżować angielski transport, co roku jest to samo, a oni, niby taki przodujący naród, nie potrafią się niczego na ten temat nauczyć ;/ za rok jadę pociągiem... chociaż w sumie jak przez kilkadziesiąt lat, od zachwytów Churchilla nad pojedyńczym kranem mieszającym wodę ciepłą z zimną niewiele się zmieniło i dalej uważają dziewiętnastowieczne krany z wrzącą i zimną wodą za normę, jak nie potrafią rur poprowadzić wewnątrz i w wielu domach (w moim w zeszłym roku) jest zimna woda pod prysznicem (bo zdąży się ostudzić zanim z bojlera doleci do łazienki na górze rurami zewnętrznymi), to co się dziwić...

Gość uhjhnjhbg
jak masz na imie?

Gość myszaaaaaaaaaaa
a co to ma do rzeczy?

Gość mnie to smieszy
takie opowiadania o anglikach,to ciekawe jak ludzie inaczej zyja,sa przyzwyczajeni do innego budownictwa nawet przez pogode. no ale pogoda sie zmienia,teraz w uk beda coraz wieksze zimy.

Gość myszaaaaaaaaaaa
dokładnie, odkąd przyjechałam - a będzie parę lat już - co roku jest to samo. W pierwszy rok mojego pobytu spóźniłabym się na samolot, bo "śnieg" spadł (cały milimetr, czerwone chodniki przezeń prześwitywały) zamknęli całą linię metra, ze wschodu na zachód. I spóźniłabym się gdyby nie fakt, że samolot był opóźniony o kilka godzin -_- o oponach zimowych większość anglików nie słyszała a potem się dziwią że w styczniu kręcą bączki na ulicach :D kiedyś spytałam koleżankę - angielkę, właściwe stwierdziłam: "wy kompletnie sobie nie radzicie z zimą,jesteście zupełnie nieprzygotowani!" Ona: jak to sobie nie radzimy? Jak spada śnieg to robimy zapasy i siedzimy w domu! A jak skomentowałam kran, mówię że tak się myć nie da, bo albo parzy albo zimne! Szału dostaję jak mam ręce umyć pod takim kranem. A ona mi na to że przecież jest korek, to nalewasz do umywalki i się myjesz... XIX wiek normalnie :D