Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeskaaa:!

Jestem baardzo niesparwiedliwie oceniania w szkole :(

Polecane posty

Mma juz naprawde tego dosc:( W mojej szkole i chyba nie tylko w mojej panuje taka polityka ze jesli jestes dzieckiem znanych rodzicow, masz popularne nazwisko to nic a nic nie musisz sie uczyc bo jest sie wyroznianym i ma sie bardzo dobre oceny za same nazwisko, a gdy jest sie takim zwyklym szaraczkiem jak ja to calkowicie jest niemozliwym aby zebrac dobra ocene. W mojej klasie jest elita skladająca sie z klilku osob gdzie sa faworyzowani przez nauczycieli poniewaz ich rodzice to nauczycielki czy pracownice w radzie miasta czy tez w roznych renomowanych instytucjach, i sa strasznie faworyzowane, natomiast ja zwykla przecietna "Kowalska" nie wazne ile bede ryc jakis material, jak bardzo dobrzez cos sie naucze to ze nie jestem w tej elicie nie mam wcale dobrych ocen a z reką na sercu powiem ze bardzo przykladam sie do naukli, mam stokroc wiekszą wiedze od tych nauczycieli pupilkow a pomimo tego powyzej 3 dostac jest to nierealne. Jestem nieadekwatnie oceniana przy odpowiedzi na klasowkach, zbieram same slabe stopnie, odpowiem na wszystkie pytania dostane max 3 anie wiedzej a wiem obiektynwie ze na dobrą 4 zaslugiwalam jak sie patrzy.Tak jest wlasnie od początku roku, nowa klasa, nowa szkola,i moja ciezka praca idzie na marne bo mam starsznie zanizane oceny i to bardzo.Umiem na wszystkie pytanie odp a i tak 2 lub 3 zbieram.Moi rodzice ciągle dają mi kary za te slabe oceny a mi tak ciezko im wytlumaczyc ze naprawde to są nieadekwtqatne stopnie do mojej wiedzy, bo wiem ile ja umiem a ile jaka corunia nauczycelki co nic kompletnie nic na sprawdzianie nie napisze, przy odpowiedzi nic nie odp i ma tą .Ostatnio pisząs sprawdzian pewna pupilica zerznela odmnie z kartki wszystko ząb w ząb, ja dostalam 2 a ona 4 I oczywiscie w domu juz odrazu kara za tą dwoje, nawet nie chcieli mnie wysluchac..Czy waszym zdaniem to nie jest rycie psychiki wlasnemu dziecko, karając go za cos czemu nie jest winne,i te jego slabe oceny są wynikiem nieadekwatnej oceny poprzez nauczycielke.Dla mnie to jest nie sprawidliwe i aż szkoda takich osob ktore są w mojej sytuacji, bo inni w mojej klasie tez to zauwazyli ze strasznie mam zanizane ocen,bardzi niesprawiedliwe,tylko dlatego ze pochodze z roodziny o ktora ma bardzo zlą i wstydliwą opinie.To mnie wszystko lamie, ponizanie w szkole, w domu tez bark zrozumienia i jak tu byc zdrowym emocjonalnie??

A wam to wszystko trzeba capslokiem pisac co najwazniejsze? Wczytajcie sie w tekst ze PO PIERWSZE szukam sprawieldiwosci w domu u rodzicow a nie kopanie leżącego z racji niesparwiedliwosci w szkolnej

jeśli ktoś od ciebie odpisuje i ty dostajesz 2 to się idzie do nauczyciela z tym. a tak na marginesie oceny nie są ważna najważniejszy jest wynik na maturze.

Bylam z tym przy czym wypracowalam sobie miano Kapusia, bylam prze 1,5 miesiąca gnebiona uznana za skarzepyte przy czym ja jak i tamta dziewczyna dostalysmy po 1, w tyja dlatego ze dalam sciągnąc a tamta ze sciągalam , lecz ja pisząc poprawiony sprawdzian znow 2 dosatalam a tamta dziewczyna co tez poprawiala oddala prawie pustą kartke i dostala 4 .I w domu to dopiero mialam ...

Gość dama z lisiczka
Nie mozesz zmienic szkoly?

Nastepną szkole mam 16 km o miesjca mojego zamieszkania, finansowo nie moge sobie pozwolic ani na dojazdy ani tym bardziej na internat.Najgorsze jest w domu brak wsparcia i tylko karanie za cos co nie jestem temu winna

dlacego tutaj nawet nie ma empatycznych ludzi,ktorzy cos zaradzą poradzą, tylko tematy o sraniach ruchaniach tutaj furore robią? a jak czlowkek potrzebuje wsparcia to kompletny ignor :o

proszę,pogadajcie ze mną :(

Gość ja mam tak samo
z tym ze nie jestem wybitnym uczniem, bez nauki mam wiedze na tą 3,a zanizaja tak ze mam pelno zagrozen.

dzieki za wsparcie, tak na was mozna liczyc

Gość tgrfdrtyr
ucz sie, i tak po wynikach matur bedzie wiadomo, kto sie uczyl, a kto nie.

Gość idz do kuratorium.
rób sobie kopie klasówek, kartkówek itp.. zbieraj materiały ale wiedz ze po takiej "akcji" mozesz byc przygotowana ze nie bedziesz miała zycia w tej szkole...