Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coooorobicccc

co zrobic aby szybciej nauczyc sie jezyka

Polecane posty

Gość coooorobicccc

obcego? jakos ciezko mi to przychodzi

ćwiczyć :) słuchać tv, czytać gazety, strony internetowe, słuchać muzyki, czytać książki. Uczyć się całych zwrotów, słuchać jak najwięcej i najważniejsze - nie bać się mówić.

Gość coooorobicccc
tylko ciezko sie przemoc jak na 2 dzien nie pamieta sie wiekszosci z tego co sie czytalo czy ogladalo-nie chodzi o sma tresc tylko o slowka zwroty

więc trzeba tak długo powtarzać aż się zapamieta. Codzienie przynajmniej 10 minut. Gdybyś wczoraj wróciła na chwilę do smsa to byś sobie przypomniała. Tu ważna jest systematyczność.

nigdy w ten sposób nie uczyłem się języków. Raczej niż tępe uczenie się na pamięć wybieram skojarzenia. Dla mnie jeden przedmiot może się nazywać różnie. pl - witam en - hi jp - ohayou itp ;)

Gość kroolewna zwiewna
najlepiej wyjechać do kraju w którym ten język funkcjonuje na kilka miesięcy bo wkuwanie słówek niewiele daje jak się nie ma bezpośredniej styczności z językiem i się w nim na co dzień nie rozmawia

Gość machupikchu
2500 slow to okolo 95% umiejetnosci wladania obcym jezykiem co zajmuje okolo 3-4 miesiace. Nauczenie sie ostantnich 5% zajmuje okolo 5 lat. Zapraszam na bloga mojego kolegi ktory jest hiszpanem i majac 21 lat umial tylko swoj jezyk i troche angielski a teraz wlada 8. http://www.fluentin3months.com/

ogladanie filmow bez tlumacza i napisow pl, w jezyku w ktorym chcesz sie nauczyc. ja sie tak uczylam przed matura no i skutki byly calkiem niezłe :)