Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cieakawski..............

nauka języka. pomoc

Polecane posty

Mam pytanie do Was. Czy nauczył się ktoś z Was języka poprzez jakiś program komputerowy ? Ostatnio mam sporo czasu wolnego i postanowilem zainwestowac w jakiś program do nauki ale nie wiem czy to ma sens. A lekcje w szkole odpadają jak narazie. Czy miał ktos do czynienia z takimi programami ?

Mysle ze ma. Ja uzywam Super Memo, ale wiecej daje mi czytanie ksiazek w oryginale (no i zawodowo mam kontakt tylko z angielskojezycznymi przepisami i literatura). Czesto bezblednie i od razu odpowiadam w SM, a w prawdziwej sytuacji nie pamietam danego slowa, badz zwrotu. Jednak wyrazenia i słowa przeczytane poza programem zostaja mi w glowie.

aha.. no chyba sprobuje. Mam zamiar nauczyc się angielskiego ale boje się, że bez konwersacji moze byc lipa.

Dla mnie w tej chwili najwazniejsze jest rozumienie tekstu pisanego oraz mozliwosc porozumiewania sie mailami. Dawno, dawno temu uczyłem się (od kompletnego zera) Calanem przez 8 miesiecy (w Londynie). Po powrocie, mimo że znalem cos 3-4tys slow, bylem niezle rozgadany. Teraz znam 4 razy tyle, ale nie mowie tak dobrze jak kiedys - brak codziennej praktyki.

no własnie to jest najgorsze. kiedyś już probowalem uczyc się angielskiego. Kilkaset słówek umiałem a teraz moze pamietam z 1/4 z tego.. :/ chociaz ze słuchu bardzo często rozumiem angielski. Az się dziwie, ze az tak bo praktycznie nie znam tego języka, ale jak juz chce coś powiedziec to nie pamietam słow.. ktoś jak powie to slowo to rozumiem ale jak ja juz chce go użyc to mam zanik..:/