serene63 0 Napisano Grudzień 18, 2011 ksiazke zamawiasz przez neta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Grudzień 18, 2011 a na czym polega to oczyszczanie i co wtedy jesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Grudzień 18, 2011 i ile dni trwa? pytam bo moja mam ma cos z jelitem grubym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Grudzień 18, 2011 nie znaczy to ze bebde wegetarianka ( raz juz tak mialam i nie jadlam miesa 8 miesiecy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Grudzień 18, 2011 Właśnie na Polki.pl doczytałam w komentarzu, że najlepiej kupić książkę i wg niej stosować. Czyli tak jak myślałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Grudzień 18, 2011 Już ci piszę o oczyszczaniu: 10 śliwek suszonych zalać wieczorem wrzątkiem ( nie pisze ile wrzątku, ja zalewam szklankę ). Odstawić do rana, wypić wodę a śliwki zjeść. I znowu 10 śliwek zalać wrzatkiem, odstawić do wieczora. I tak przez 10 dni. Dodatkowo 2 razy dziennie pić po 1 szklance kefiru. To przepis z książki Michała Tombaka, są tam świetne przepisy na oczyszczenie całego organizmu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Grudzień 18, 2011 A jem normalnie, teraz akurat dobre kalorie z dietki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Grudzień 18, 2011 Dużo książek Tombaka jest na chomiku, ja akurat sobie ściągam, bo mam z biblioteki i kiedyś oddać trzeba, a książki godne polecenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Grudzień 19, 2011 Witam, weszłam dziś na wagę i po dwóch dniach 1 kg mniej, normalnie w szoku jestem, bo naprawdę dużo jem. Wczoraj zjadłam na śniadanie dwie kromki chleba chrupkiego z szynką z indyka, potem mała miska zupy pomidorowej z ryżem, na obiad pół torebki kaszy jęczmiennej+skrzydełko ze skórką+3 ogórki kiszone, potem serek wiejski, a na kolacje 3łyżki musli+3łyżki otrębów owsianych+9 łyżek kefiru. W międzyczasie kilka jabłek, trochę orzechów , kilka ciastek i rano i wieczorem po 10 śliwek suszonych+ wieczorem 200g kefiru .A w sobotę jeszcze wiecej. Wypiłam dwie kawy, 1,5litra herbaty zielonej i 1,5 litra herbaty czerwonej( zaparzam sobie w dzbanku) i ok. litra wody. Jeszcze dodatkowo jem co rano masło z imbirem na lepsze trawienie ( też z Tombaka), więc naprawdę nie wiem od czego tak naprawdę chudnę. No ale eksperymentuję dalej, pożyjemy, zobaczymy. Aha, doczytałam, że ta dieta opiera się na indeksie glikemicznym, ale więcej napiszę, jak kupię książkę, żeby nie wprowadzać w błąd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jaca! ;O Napisano Grudzień 19, 2011 ale wiesz, ze to woda ten 1kg? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Grudzień 19, 2011 zgadza sie ze to woda najpierw, ale zawsze tak jest musi najpierw zleciec woda a potem dopiero tluszcz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Grudzień 19, 2011 dzieki za odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Grudzień 19, 2011 Kobiety, ale ja ponad miesiąc już się odchudzam, więc może niekoniecznie woda. Nie jestem początkującą dietetowiczką, przez ostatni miesiąc zrzuciłam 7 kg. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sjdjdjh Napisano Grudzień 23, 2011 nastepny topik ; po co zakładac ? jak sie nie konczy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Grudzień 23, 2011 Skończę, pisałam wyraźnie, że do 2 stycznia robię przerwę. Zamówiłam na allegro książkę i jak wrócę do domu to zaczynam dietę na serio. Wtedy będę pisać, bo na razie nie mam o czym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 1, 2012 I CO AGNISIA ROBISZ TA DIETE DOBRYCH kalorii? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 1, 2012 Cześc Serene, robię od jutra jak wrócę do domu, bo jeszcze u teściów jestem. Sama nie mogę się doczekać kiedy się dorwę do ksiązki. Jutro wieczorem postaram się coś napisać. Na początek chciałabym przez 10 dni być na kaszy jaglanej, podobno świetnie oczyszcza i spłaszcza brzuch, gdzieś na kafe jest o tym topik. Podaję link http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3859792&start=150 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 1, 2012 hej! wlasnie przypadkiem weszlam na ten watek i cie tam zobaczylam :) ale 10 dni da sie rade? tylko kasze i nic wiecej???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 1, 2012 moze 3 dni bym dala rade nie wiecej a ponoc sie trudno wyproznic :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 1, 2012 3 dni się je samą kaszę, potem można z warzywami. Ja planuję taki krupnik wegetariański i kaszę z kefirem, pychotka. A na wypróżnienia błonnik i ew. otręby będę codziennie po 2 łyżki przemycać. Ja dużo piję, co najmniej 4 l płynów dziennie, więc może nie będzie tak źle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 2, 2012 czesc :) u mnie dzis 0.5 na minusei - jeszcze 3 kg zostaly:) nieduzo ale lepiej na minusie niz na plusie :) boje sie ze jak zrobie to z kasza to moze przytyje wiecej a nie schudne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 2, 2012 od 5 rano biegalam dzis godzinke teraz pije kawe i nawet nie chce mi sie jesc zamierzam tak biegac 5 dni w tygoniu ( jak nie bedzie w dany dzien lało:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 2, 2012 agnisia wejdz na watek o kaszy jaglanej i zobacz co napisalam i mi odpisz jak mozesz bo nie chce powtarzac tego znowu tu :)jem kasze:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 3, 2012 Hej, witam po przerwie, przeczytałam książkę dwa razy, jak dla mnie to ma sens, a jakie będą rezultaty zobaczę . A teraz kilka słów o diecie: Dieta dobrych kalorii likwiduje syndrom metaboliczny zwany odpowiedzią głodową, pobudzający wytwarzanie tłuszczu Odpowiedź głodowa wpływa na przemiany biochemiczne w mózgu w taki sposób, że masz ochotę na zbyt wiele niewłaściwego jedzenia, z którego powstaje nadmiar tłuszczu. OBJAWY ODPOWIEDZI GŁODOWEJ 1. Regularne przejadanie się. 2.Pospieszne jedzenie. 3.Trudności w ocenie, czy żołądek jest pełny. 4.Ochota na produkty tłuste i słodkie. 5.Silne i trwałe uczucie głodu. 6.Okresy niepohamowanego obżarstwa. 7.Podjadanie w nocy. 8.Łatwe przybieranie na wadze. 9.Szybkie chudnięcie. 10. Tycie po ciąży lub po tabletkach anty bądź estrogenach. Nie u wszystkich występują takie same objawy, u mnie akurat większość. ZŁOTA DWUNASTKA Złota dwunastka to reguły określające dietę dobrych kalorii. Dieta dobrych kalorii dzieli się na dwa okresy- przed usunięciem syndromu odpowiedzi głodowej i po nim. Pierwsze 10 zasad pomaga zlikwidować odpowiedź głodową i stracić nadwagę. Dwie ostatnie pomagają rozszerzyć menu, lecz nie przyczyniają się do chudnięcia.Można je stosować po zlikwidowaniu odpowiedzi głodowej. REGUŁY: 1. Jedz głownie dobre kalorie. 2.Jeśli jesz złe kalorie, łącz je w jednym posiłku z dobrymi w stosunku1:4. 3.Na śniadanie jedz tylko dobre kalorie. 4.Obiad może być bardziej obfity niż kolacja. 5.Przekąski między posiłkami powinny się składać z dobrych kalorii- najlepiej owoców. 6.Nie rezygnuj z posiłków. 7.Nie łącz w jednym posiłku białka zwierzęcego z węglowodanami takimi jak skrobia i owocami. 8.Ogranicz jedzenie białka zwierzęcego podczas likwidowania odpowiedzi głodowej. 9.Unikaj pobudzenia odpowiedzi głodowej. 10.Unikaj niedoboru witamin i minerałów. 11. Posiłki z dobrymi kaloriami powinny być jedzone przed posiłkami zawierającymi złe kalorie oraz po nich. 12. Kierując się własnym doświadczeniem, poznaj swoje ograniczenia; każdy organizm reaguje nieco inaczej. Podział na złe i dobre kalorie jest taki jak podałam na pierwszej stronie. Jeśli coś jest niejasne, pytajcie, opiszę szerzej, bo i tak już się za bardzo rozpisałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 4, 2012 Witam podaję przykładowy jadłospis stosowany podczas leczenia odpowiedzi głodowej: Śniadanie: płatki owsiane z chudym mlekiem sok pomarańczowy chudy jogurt naturalny Obiad: makaron( ugotowany na półtwardo) z cytryną i imbirem świeże warzywa z sosem koperkowo-jogurtowym Podwieczorek:kawałki świeżych warzyw z salsą i gęstym sosem fasolowym Kolacja: zupa jarzynowa medley; makaron z czosnkiem, oliwą i brokułami napój z mrożonych owoców zmiksowanych z chudym jogurtem naturalnym Gdyby kogoś interesowało, mogę wrzucić więcej jadłospisów z książki plus przepisy, bo sama dla siebie nie będę przecież pisać :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 6, 2012 Hej, od dziś zaczynam dietę po raz drugi, tym razem książkowo :) Będę pisać o rezultatach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 6, 2012 wrzuc agus, chetnie pozcytam i moze sie tez na to zaczepie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lerenkaaa Napisano Styczeń 6, 2012 to podaj , jestem zainteresowana moze się przyłączę od jutra- , bo nie wiem jak zacząc a tu nawet fajna ta dietka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnissia 0 Napisano Styczeń 6, 2012 Przepisów jest sporo, więc będę wrzucać po trochu, niektóre pochodzą od Mai Błaszczyszyn, która tłumaczyła ksiązkę. Zacznę od przepisów, potem powrzucam przykładowe jadłospisy, też jest ich bardzo dużo. SAŁAKI: SAŁATKA Z TRZECH RODZAJÓW FASOLI porcja dla 8-10 osób po 1 filiżance ugotowanej drobnej fasoli, czerwonej fasolki i fasoli Jaś 2 cebulki szalotki pokrojone 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki oliwy 1/4 filiżanki drobno posiekanego koperku 2 łyżki octu winnego lub soku z cytryny sól i pieprz do smaku Wymieszaj fasolę w salaterce. W małym garnku zmieszaj oliwę, ocet, musztardę,sól, pieprz, podgrzej nie dopuszczając do zagotowania. Gorącym polej fasolę, posyp koperkiem. Podaj schłodzoną. SAŁATKA OGÓRKOWA Z SOSEM WINEGRET porcja dla 4 osób 2 ogórki cienko pokrojone w plasterki 1 seler naciowy pokrojony sos: 4 łyżki octu winnego lub soku z cytryny 1 ząbek czosnku zmiażdżony 1 łyżka drobno pokrojonego koperku, może być suszony Wszystko wymieszać polać sałatkę. CZERWONO-ZIELONA SAŁATKA Z SOSEM ORIENTALNYM dla 4 osób po 1 czerwonej i zielonej papryce pokrojonej w paseczki 40 dkg liści szpinaku kilka rzodkiewek SOS 7 łyżek chudego jogurtu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka otartej skórki pomarańczowej 1 łyżka świeżych liści bazylii( mięty, melisy) drobno pokrojonych Ułóż składniki na talerzu, polej zmiksowanym sosem SAŁATKA Z DZIKIEGO (BRĄZOWEGO) RYŻU DLA 4-5 OSÓB $ filiżanki ryżu ugotowanego 1 jabłko, obrane i pokrojone 1/2 kg świeżego zielonego groszku obgotowanego 2 łyżki octu winnego lub soku z cytryny 3 łyżki oliwy 3 pory, drobno pokrojone sól pieprz do smaku Zmieszaj wszystko w salaterce. Na razie tyle, spadam szykować obiad dla rodzinki. Potem wrzucę więcej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Styczeń 6, 2012 agnisia dzieki :) jak dasz rade to daj wiecej ; ja teraz jade do rodzinki ok 12 wiec mnie juz tu dzis nie bedzie :) poazdrawiam :) jka mozesz to daj pare pzrykaldow na sniadanie , na obiad na kolacje i pzrekaski okey ?? dzieki paapa do jutra :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach