Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roisemary932

Tabletki antykoncepcyjne a miesiączka !

Polecane posty

Gość roisemary932

Witam, mam do was ogromne pytanie. :) Od ponad 3 miesięcy przyjmuję tabletki antykoncepcyjne, podczas przerw dostaję okres, jest wszystko ok. Tabletki mam nie tylko po to, aby się zabezpieczać, ale przed okresem na jajniku tworzyła mi się cysta( miała nawet 6cm), która przy okresie pękała powodując ogromny ból. W pierwszym tygodniu wzięłam tabletkę dzień później (dwie na raz), a w ostatnim po 11 godzinach. Niestety nie miałam możliwości wcześniej, każdemu się zdarza zapominać.. :/ Teraz przerwałam branie tabletek i powinnam dostać okres już na dniach ( przeważnie 3-4 dni po odstawieniu dostaję). Mam gęsty, biały śluz.. Bolą mnie jajniki, jak to zawsze przed okresem. Ale moja obawa jest taka, czy jest duża możliwość, że mogłam zajść w ciążę. Od razu zaznaczę, że stosunki z moim partnerem są przerywane (kwestie większego bezpieczeństwa) i oczywiście mam problemy ginekologiczne, tzn co miesiąc pojawia mi się na jajniku torbiel, która zaburza mój cykl owulacyjny.. Chcę zasięgnąć rady i waszej opinii, na wizytę z lekarzem jestem umówiona. A co do tabletek i moim dwukrotnym "pominięciu" - zdaję sobie sprawę z tego, że źle zrobiłam i nie musicie mi o tym w sposób chamski przypominać. :) Dziękuję za pomoc i liczę na szczere opinie i rady. ;)

Gość roisemary932
Proszę kogoś o wypowiedź :)

zapomnienie w pierwszym tygodniu jest dość niebezpieczne, powinnaś dodatkowo stosować prezerwatywe, oczywiście szansa na ciążę jest bo jednak przyjmowałaś te tabletki nieprawidłowo (pominięcie), ale stosunek przerywany był, niby żadne zabezpieczenie, ale zawsze to lepiej niż normalnie w takim wypadku, poczekaj spokojnie do konca przerwy, mi sie zdarzało, że krwawienie z odstawienia przesuwało mi się, nie zawsze przychodziło idealnie tego samego dnia, wiec masz jeszcze czas, jak nie dostaniesz wcale to zrob test ciążowy co do cysty - podczas brania tabletek anty nie masz w ogole dni płodnych i owulacji wiec to że ona powodowała przesunięcia to tu i tak nie ma znaczenia