Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia 1981rok :)

w którym tygodniu ciazy jestem jesli

Polecane posty

ostatni okres mialam 5 listopada, cykle mam roznej dłg, ale ten miał byc 36 dniowy (przynajmniej tak wynikało z wykresu temperatuty) , bo roznie podaja w tych kalkulatorach tygodni ciazy.....

a na kalkulatorach wychodzi 6/7 tydzien, moze mi ktos kompetentnie odpowiedziec?

Gość a ja.....
konkretnie odpowie Ci lekarz. Od dnia ostatniej @ liczy się przy cyklach 28dniowych. Jeśli owulacja się przesuwa, to chyba logiczne, że zaszłaś w ciążę później.

4/5 tydzien t chyba nie, bo wyczytałam, ze 4 tydzien to jest moment zaplodnienia.....

Beatka sk - niezbyt madre to co piszesz

2 tyg to jest moment zaplodnienia. domniemana ciaze sie liczy od dnia miesiaczki ostatniej a tak naprawde w ciaze zachodzisz mniej wiecej 2 tyg pozniej czyli jesli jestes w cuazy to mniej wiecej tak 6 tydzien ale od zaplodnienia 4 bynajmniej tak mi gin tlumaczył :)

kasia 1981rok :) ja ten sam rocznik :) matura 2000 i te sprawy :):):) i ostatni okres miałam 10 listopada i jestem teraz w 6 tym tygodniu, to sie podaje orientacyjnie,wiadomo przeciez ze na koniec ciąży jedne rodzą 2 tyg przed terminem (i w normie) drugie 2 tyg po terminie (tez w normie) wiec rozpiętosc to cały miesiąc mzoe by ale dla ułatwienia jest to nasz 6-sty, twój moze juz 7 dmy tydzień