Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Smakowita

Jak mozna tkwić w takim gównie jak Unia Europejska ?

Polecane posty

Przeciez to jest zabór.Nie ma nic wspólnego z gospodarką rynkową,bo co w tym rynkowego, gdy mamy narucone ile cukru mozemy produkowac? I więcej ani grama nie mozna. A co to Unie obchodzi,ze my sobie wiecej cukru wyprodukujemy i sprzedamy poza Unie? Jak mają sprawiedliwie konkurować ze sobą rolnicy krajów Unii gdy rolnik z Polski dostaje mniejsze dofinansowanie niz np. rolnik z Niemiec? No ale mozna sobie porządzić temu dac więcej, temu mniej i na tym ta cała Unia polega:) Z Unii nic za darmo sie nie dostaje. Szkoda,ze nie mamy takich polityków z jajami jak w Anglii,ktorzy konkretnie i bez strachu powiedzą,ze nie będą łozyc kasy na Unie,ktora i tak sie rozpadnie,bo przeciez myślą o dobru swojego kraju a nie Uni do cholery! Jak mozna tak bardzo garnąć sie do czegoś co sie rozpada?! Rozpad Unii byłby katastrofalny w skutkach tylko dla dwóch panstw Niemiec i Francji i kazdy dobrze o tym wie. No ale u nas na Unie złogo słowa powiedziec nie mozna:)

Gość będzie ratować przed
Bez Unii obecnie niestety byłoby jeszcze gorzej,moglibyśmy olać Unię,gdybyśmy mieli polityków,którzy odważyliby się postawić na twarde wolnorynkowe reformy ( bez względu na to co społeczeństwo o tym myśli),które zbliżyłyby nas gospodarczo do Zachodu bardzo szybko.Wyobraz sobie co zrobić w Polsce z tymi,którzy wyemigrowali.Oni nie mieli szans na życie w Polsce.

bmblondyn dawno trzezwo nie myslałes:) ale w sekcie robią pranie mózgu więc poniekąd rozumiem:)wyparcie wszyskich faktów ze swiadomosci i powtarzanie za premierem.... unia to nasze dobro, unai to nasze dobro:D

Realistycznie patrząc to Unia jest jak takie pierdzenie razem w małym dusznym mieszkaniu ludzi,którzy na siebie nie mogą patrzeć,ale co zrobisz jeżeli nie ma szans na nic innego.Jedyną alternatywą ( mi by się bardzo podobała,lubię jasne sytuacje nawet trudne)byłaby skrajnie liberalna gospodarczo akumulacja kapitału.Nie jest to realne politycznie,społeczeństwo na to nie pójdzie.

Ale powiedzcie jakie to jest proeuropejskie,ze my czylu Polska - biedny kraj(a w tv mówią,ze jestesmy zieloną wyspą:D) mamy dawać miliardy z rezerw na ratowanie uni i jej krajów? Przeciez to wyrzucanie tylu miliardów w błoto. I to w takich niepewnych czasach?! Tylko po to,zeby unia przetrwała pol roku dluzej?! tylko dlatego,ze grecy brali sobie 14,15 pensje?No kuzwa!

ja do żadnej sekty nie należę, ale realnie patrzę na świat i gdy nie unia bylibiśmy dziś Białorusią rządzoną prze psychopatów podobnych do Łukaszenki, a wodzusiowi nikczemnego wzrostu, jak pisz Sienkiewicz, niewiele brakuje do tego. To ty pewno jestes w sekcie pisiorów i pseudopatriotow.

Gość a co tu wyjasniac
trzeba bylo kurwa strajkowac i sie nie zgadzac, gdy bylo referendum za wstapieniem do unii, ale wtedy to kazdy tylko widzial te dotacje... Teraz gdy przychodzi lozyc i placic to sie kurwa buntujesz na kafe....

Ja też powtórzę,co zrobić z tymi ludzmi,którzy by tu zostali.

No a kogo wina?:D Przeciez nie rządu,który rządzi drugą kadencje:D Ja byłam przeciw temu gównu od zawsze. I co sama mialam wyjsc protestowac?:D Przeciez wtedy 99% było za

Ci którzy jeszcze są,mają średnie szanse na jakieś życie,więc co tymi kilkoma milionami,którzy nie uwolniliby kraju od swoich osób.

Gość EuropejkaUnijna
Gdyby nie UE to byśmy teraz w lepiankach mieszkali.

chcielibyście jakichś krwawych zamieszek

Przeciez ja nie mowie,ze to,ze weszlismy do Uni to wina obecnego rządu:D Ale to,ze pcha sie do tego gówna za wszelką cene,po to tylko zeby być,zeby pokazac jacy to my jestesmy proeuropejscy i dobrzy,mimo,ze tam wszystko sie wali i sypie to niewazne, Polska jest niewazna - wazna jest Unia

Gość a co tu wyjasniac
Według oficjalnych wyników PKW do urn poszło 58,85% uprawnionych do głosowania (tj. 17 586 215 osób) spośród 29 868 474 uprawnionych, 77,45% z nich (tj. 13 516 612) odpowiedziało tak na postawione pytanie. 22,55% z nich (tj. 3 936 012) odpowiedziało nie. Oddano również 126 194 głosy nieważne. A zaten nie pierdol, ze 99% bylo za.

i SLD zrobiło wszystko dla Kościoła by przekonał owieczki by głosowały za unią. A Polska z polską mentalnościa , wiadomo, jak nie nie jest na pierwszym miejscu i nie dyktuje swoich praw to wtedy jest żle a w uni niestety liczą się kraje z potęcjałem a nie wypiardki co nie potrafią sie dogadać, u siebie w kraju i całe godziny w parlamencie perdołą o wiszeniu czy leżeniu krzyża..... Gdy Polska była w unii polsko-litewskiej i dyktowała sowje prawa to było dobrze, ale teraz w unii nie może niczego dyktować to żle, ot i całe polskie warcholstwo w wydaniu świątecznym....

a co tu wyjasniac to rzeczywiscie róznica,bo przeciez jak bym zebrała nawet 1tys osób i wyszła protestowac to bysmy do uni nie weszli:D A widzisz nie ruszylam dupska i przeze mnie do uni weszlismy, masz racje :)

bmblondyn no masz racje:D W naszym własnym kraju nie mozemy decydować ile czego mamy produkowac, gdzie sprzedac tylko Unia o tym decyduje! no to rzeczywiscie za duzo rządam i przewrócilo mi sie w dupie:D !!!

nie jest zle.Toz mamy Unijee -unijne ceny a Polskie zarobki.Rzad zgadza sie z Unia do dupy jej wchodzi co kaze to robi-w imie dobra Unii oczywiscie ale w imie dobra dla Polaków-jakos im sie nie spieszy...

Moje poglądy były zawsze takie,od wielu lat,że Unia to jest mniejsze zło konieczne.Bardziej obrazować,można porównać Unię do polskiej edukacji,beznadziejnej ,do niczego przeważnie niepotrzebnej,gdzie większość ludzi nie wie właściwie po co tma jest,spora część zaznaje przemocy psychicznej lub nawet fizycznej.Mimo wszystko trochę głupio byłoby jednak bez tych świadectw ukończenia,matury czy dyplomu.

naprawdę jedyną alternatywą dla Unii to brutalna wolnorynkowa akumulacja kapitału

pod zaborem to my byliśmy w RWPG, gdzie w Moskwie dyktowano Polsce Ludowej co ma robic, produkować i komu. NIc nie zmusza Polski do budowania kolejnych stoczni, czy huty Katowice, ale zmusza do gospodarowania racjonalnego i przestrzegania zakazów i nakazów unijnych, a to juz zamach na warcholską ,szlachecka wolność.

Zobaczymy co po Nowym Rou bedzie.Czy rzeczywiscie tak jak strasza czy moze nie.W kazdym badz razie popieram brytyjskiego premiera ,ze nie chce ,,płacic za długi'' takiej np.Grecji.Ja tez bym tak chciała-nabrac kredytów ,wypozyczac ,pobawic sie zaszalec a potem rece rozłozyc i powiedziec -nie mam za co oddac.Tak najlepiej.Rozpieprzyli kase -niech tweraz odpowiadaja.Jak ja kredytu bankowi nie spłace to mnie za dupe biora.

bmblondyn człowieku ale komu te zakazy i nakazy słuzą do cholery?! Uni i tylko uni a nie nam! Nie mozemy wiecej cukru wyprodukować i sprzedac sobie poza unie i zarobic,bo nie! bo taki zakaz!! a co unia ma do tego? dla uni wyprodukujmy tyle ile nam kaze a reszte co sobie wyprodukujemy to sobie sprzedajmy tam gdzie nam sie uda! Czy to nie jest logiczne??? Nie,bo zakaz kraj nie moze dla siebie zarobic tylko dla uni

A to ze zaprzedajemy majatek Polski to ok?Zagraniczne sieci sklepów podatków nie płaca,zarejestrowane sa za granica , a nasi upadaja -chodzi mi o np małe sklepy.Orlen tez chca sprzedac dzis czytałam a niezła kasa idzie z niego do budzetu,to po co??Zreszta niejedna kure znoszaca złote jajo juz sie Polska pozbyła.Ja tego kompletnie nie rozumiem

bmblondyn wyobraz sobie,ze mieszkasz w bloku i sąsiad odkręcił kran z woda i lała się 24h na dobe przez rok. No ale nie miał za co zapłacic za ta wodę no i spoldzielnia kazała wszystkim płacic za niego. Ciekawa jestem czy taki bylbys chętny płacic za głupotę sąsiada:) A my to własnie robimy :)