Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Smakowita

Jak mozna tkwić w takim gównie jak Unia Europejska ?

Polecane posty

Gość ssSami
W latach 2000-2009 przybyło ponad 113 tys. urzędników - to wzrost o 36 proc. Po 2009 ta liczba zwiększyła się o kolejne 50 tysięcy. Teraz tak najczęściej walczymy z bezrobociem :). Jest dobrze. :)

Gość ssSami
Liczę, że niedługo ciocia mi załatwi pracę w urzędzie miasta. :)

Gość mmLena07
skończyłam Materiałówkę na Polibudzie, ale pierwszą pracę zdobyłam w czymś innym - administracji firmy sprzedającej materiały budowlane. Po za mną było kilkanaście osób, teraz byłoby setki.

Gość SamurajKafeterii
niestety inflacja to nie jedyny czynnik zwiększający ceny produktów w sklepach i utrzymania

Gość uyuwyeuw
i pewnie w latach 90tych jeszcze? to były najlepsze czasy na znelezienie pracy, co nie oznacza, że płace były wysokie. ja po studiach pamietam, że złozyłam w 2001 nawet do biedronki, nie przyjęli mnie, monopolowego z najgorszej dzielnicy miasta za 700 zł na etat było 20 chętnych... kolezanka zeby sie dostac jako zwykły sprzedawca w empiku musiała miec znajomosci

Gość włascnie
właśnie pamiętacie te „słodkie lata 90 kiedy to polska miała być ta druga Japonia czy czym tam jeszcze ciekawe jakby potoczyły sie nasze losy gdybyśmy nie wstąpili do Eu ani NATO osobiście wielebnym oddala by odzyskać lata mojego dzieciństwa niemilo wspominam to co bylo po roku 2000 ale tak juz bylo nam pisane ze musimy tam wstapic i co my z tego takiego mamy po tych 14, 9 latach

Gość uyuwyeuw
gdybysmy nie wstąpili do unii, to bezrobocie sięgałoby pewnie z 35 % - to formalne, bo realne teraz to na serio nie 13 % , ale ok. 42 , no i mniej dróg, odnowionych budynków, chyba byśmy sie pozjadali na ulicy

Gość lpwosedd
mmLena07 ja tez szukałam pracy w tym czasie i nic nie znalazłam, zarówno na stanowisku związanym z zawodem po sprzątaczkę. Na sprzątaczkę byla kolejka z drugiego piętra na ulicę a w drukarni płacili chyba 1 zł za godzinę

Gość lpwosedd
a ceny ubrań były takie jak dziś, albo i wyzsze bo nie bylo chińszyzny, nie było nawet gównianego ccc

Gość uyuwyeuw
no dokładnie, ja pamiętam nawet jak w 96 roku kupowałam buty i to nie ze skóry za 70 zł, teraz mozna dostac w podobnej cenie, spodnie kupowałam tez za tyle...

Gość uyuwyeuw
w sumie to te lata 90- te zawazyły na tym co teraz, komunisci doszli wtedy do władzy, wstrzymywali reformy, wyprzedawali wszystko, łapówy, przewały, Kwasniwski, SLD, w CZechach od razu zrobiono dekomunizację, u nas wszystko skorumpowane, i mamy efekt, zero zakładów, po prostu zero. Nawet jednego samochodu nie produkujemy... nasz naród byl tępy i wierzył w kłamstwa SLD, nie rozumiał, że potrzeba 50 lat zeby odbydowac ruinę jaką przyniosła komuna

Gość lpwosedd
ale będzie reaktywacja sld i głupi ludzie beda glosowac, obalą rząd i kogo posadzą kaczora? maskara, uwierzcie mi że może być jeszcze gorzej

00:07 [zgłoś do usunięcia] uyuwyeuw gdybysmy nie wstąpili do unii, to bezrobocie sięgałoby pewnie z 35 % - to formalne, bo realne teraz to na serio nie 13 % , ale ok. 42 , no i mniej dróg, odnowionych budynków, chyba byśmy sie pozjadali na ulicy" Raczej by było lepiej bo po rewolucji:P.