Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ezakimake

Ona nie chce zerwać kontaktu...

Polecane posty

Uwierz mi wpadniecie późnym wieczorem zimą gdy miała doła gdy w jednej chwili rozmawiamy od godziny na gg a w drugiej przynosze jej gorące kakao w termosie, a wychodząc nie mozemy sie powstrzymać od smiechu zaliczył bym do pozytywnego zaskoczenia.....albo coś naprawdę jestem z innej planety jeżeli jest inaczej....i to był tylko przykład jeden z wielu...

Gość gg22
żaba ze słomką >> łaaa, ale rewelacyjnych odpowiedzi udzielasz, serio :) takie zabawne i celne riposty :) jesteś kobietą czy facetem?

Gość żaba ze słomką
podobne problemy mam, zgadzając się z przeważającą częścią Twojej wypowiedzi pozwolę sobie nie zgodzić się jednak z takimi słowami "ty wyznajesz jej uczucia zbyt szybko. ...całowaliście sie chociaż ? zachowywaliście sie jak para ? pewnie nie ...nie można od tak wyskakiwać jak filip z konopi z uczuciami bo to nie są uczucia tylko zauroczenie , fascynacja i chemia" Jeżeli faceta fascynowała dziewczyna przez kilka lat, to dobrze, że jej to powiedział. Dostał jednoznaczną odpowiedź, że "nie ma szans". Co z tym zrobił? Kochał nadal.... bez względu i pomimo.... Spanikował kiedy ona po długim czasie wykazała zainteresowanie nim. Chciał, po długim, beznadziejnym(?) oczekiwaniu mieć nagle wszystko jak w bajce. A to było tylko życie.... :( Potwierdzają się słowa, że najpiękniejsza miłość to ta niespełniona? Nic nie trzeba robić, nie trzeba jej specjalnie pielęgnować. Nie żąda i wszystko wybacza. A ta realna? ...szkoda gadać??????? :(

"Spanikował kiedy ona po długim czasie wykazała zainteresowanie nim. Chciał, po długim, beznadziejnym(?) oczekiwaniu mieć nagle wszystko jak w bajce." Kiedy tak zrobiłem, pomyślałem ?

Gość żaba ze słomką
Ezakimake, jaki sens ma wskazywanie drobnych incydentów (i to zarówno tych pozytywnych jak i negatywnych) kiedy i tak o Twoim traktowaniu MIŁOŚCI tak wiele mówią słowa "ja ponownie strasznie nieprzyjemną rozmowe po raz kolejny z nia odbylem". Cóż tak strasznego wyprowadziło Cię kolejny raz z równowagi? Bo ZUPA BYŁA ZA SŁONA?

Gość żaba ze słomką
"wpadniecie późnym wieczorem zimą gdy miała doła gdy w jednej chwili rozmawiamy od godziny na gg a w drugiej przynosze jej gorące kakao w termosie" Czy nie sprawiło Ci to DUŻEJ FRAJDY? Czy też może POŚWIĘCIŁEŚ SIĘ DLA NIEJ, a ona tego NIE DOCENIŁA? :(

Żabka jesteś za pewne kobietą i to pewnie taką uważającą że to faceci są ci źli a kobiety to dobre duszyczki.... poza tym zawsze wymijasz odpowiedzi... ... jesteś stronnicza.......odnośnie tego dlaczego już odpowiedziałem ale przytoczę Ci: "dopiero zrobiłem jej wyrzuty po tym jak się odzywała pomimo iż było powiedziane by zerwać kontakt...i tak trwało to przeważnie 5 minut gdzie ona nigdy bezpośredniej odpowiedzi nie dawała i przechodziło do normalnej rozmowy...." Ja za nią nie będę się uganiał, wystarczająco miała dowodów mojego oddania, jeżeli jej zależy musi się bardziej wysilić niż tylko zadzwonić i jak to mówisz "sprawdzić czy sie nadaję"....zaraz mi powiesz bym ją zaczął wielbić...

I jescze jedno jeżeli chcesz pomóc żabko to przestań drążyć bo co Ci to da...odkryjesz co najwyzej z jakim zajebistym facetem :D...... będziesz się doszukiwała dziury w całym by wykazać gdzie to ja popełniłem błąd...owszem nie jeden popełniłem...i nawet załóż że to ja popełniłem błą i na tym poprzestań, jeżeli nie wiesz co zrobić dalej....zamilcz prosze

Gość żaba ze słomką
"nie wiesz co zrobić dalej...." Tu masz rację. Żegnam.

Gość podobne problemy mam
Autorze , Tu niema co debatować bo Ty już wiesz najlepiej Może nie czytam uwaznie ,ale odpowiedz mi na pytania - czy uprawialiście seks ? - czy było dużo czułości dotyku , pieszczot miedzy wami ? czy tylko tak platonicznie jak przyjaciele ?

Heh oj żabka, ja nie powiedziałem , że jest zła , bardziej bym powiedział że dwie dobre dusze się spotkały tylko grubo namieszały...i to nie jest żabko wielbienie a zwyczajne znanie swojej wartości, której nie znałem zaczynała się ta cała historia, dopiero by się zbierałem z deprechy powoli ją poznawałem ;) wiem co robić dalej....a dokładniej NIC niezależnie czy Ona bawi się mną niezależnie czy coś czuje wie na czym stoi, co ja czułem...teraz może jest niepewna....poczekam na jej ruch bardziej jednoznaczny niż tylko "zaczepka" bo jeżeli coś czuje znam ją na tyle ,że ma tyle odwagi, tylko musi przełamać dumę a gdybym teraz uganiając za nią nawet doporwadził do związku to nie był ny on "w pełni wartościowy".... PS. porzućmy już te wszelakie dopytki o szczegóły, proszę jedynie powiedzcie czy teraz w mym rozumowaniu nie ma błędu @podobne problemy mam- nie nie doszło miedzy nami do tego, bardziej platnicznie jak przyjaciele którzy co najwyżej dokuczają sobie szczypnieciami, lub poprostu przytuleniami.....jeżeli chodzi o tę sferę do nikogo sie nie przytula więc to miało "wieksza rangę" ;)

Ezakimake No to pozamiatane jesteś w szufladce przyjaciel być może ona się boi utraty przyjaciela ..kij wie. Z relacji przyjacielsko platonicznej nie przejdziesz tak łatwo do związku bo w związku jest jeszcze pociąg seksualny. Jej zapewne jest dobrze tak jak jest. Więc nie rób już NIC ..ochładzaj wasze relacje ...jedyny ewentualny sposób ,żeby zobaczyła w tobie faceta takie też do seksu to musisz w niej wzbudzić zazdrość spotykając się z innymi kobietami i to tak żeby ona o nich wiedziała. Skoro jesteście przyjacółmi :) to wykorzystaj to i opowiadaj jej jak to fajnie się bawiłeś z inną kobieta ,że Cie podrywają ,a ty nie wiesz jak się masz biedny zachować. Musisz jakoś jej dać odczuć ,że inne kobiety mają na Ciebie chrapkę ,a ty biedny się bronisz i może wtedy ona Cię zauważy jako faceta i sama zacznie się kleić do Ciebie ,ale już nie w sposób przyjacielski ,a taki jak kobieta do faceta.

Sam dobrze wiesz ,że uganianiem się za nią nic już nie zdziałasz.

pociąg był,a to co napisałeś odnośnie wzbudzenia zainteresowania poprzez pokazanie zainteresowania innych kobiet przed nią też już zrobiłem, nawet mimowolnie nie myśląc o tym ;) NIC nie robienie gdy wcześniej się ciągle COŚ robiło moim zdaniem bedzie sygnałem dla niej ewentualnie intrygą, jestem gotowy zaryzykować to ,że może doprowadzić do końca definitywnego Szuflada przyjaciel wbrew powszechnej opini może być przekształcona w związek, ale wymaga podjęcia ryzyka...ale to nie miejsce na gadanie o tym teraz bo to przyjaźń do końca nie była

No to ja już nie wiem ...może jak się szturacie przytulacie , to posadź ją na kolana i zacznij się z nią po prostu całować i tyle ...

"pociąg był" ...a ty pewnie wtedy nic nie zrobiłeś z tym ...no to tak potem bywa ,że jak się przeciąga takie momenty to potem masz mocno pod górkę.

@podobne problemy mam - spokojnie, zobaczymy co czas pokaże dam znać na bieżąco , wiem że można postradać przy tym rozum i samemu nie wiedziałem tak jak ty teraz, ale na szczęście mi się to wyklarowało...ale to wszystko przez za dużo podchodów, i brak zdecydowanie na początku z mojej strony :/

Gość jak dzieci jak dzieci
"żeby zobaczyła w tobie faceta takie też do seksu to musisz w niej wzbudzić zazdrość spotykając się z innymi kobietami i to tak żeby ona o nich wiedziała" Ile masz lat drogie dziecko? Skąd te madrości? Skąd się bierze ochota na seks? Proste pytanie, jeszcze prostsza niż konstrukcja cepa, odpowiedź: z zazdrości.

Gość 47
to przyjmij ,,na klate" porazke jasli na poczatku znajomosci ,, nie wyszlo" daj sobie spokoj i zakoncz to raz na zawsze , coz rozsadek jedno lecz serce .... . I jeszcze raz gdyby ona chciala juz dawno byloby to sfinalizowane , to TY drogi kolego nosisz portki nie ona , TO TY PODEJMUJESZ DECYZJE

Gość prokurator ci pomoże
Kodeks karny przewiduje karę do 3 lat więzienia za uporczywe, złośliwe nękanie - czyli tzw. stalking. Kara wzrośnie do 10 lat więzienia, jeśli osoba nękana targnie się na swe życie. Wybór należy do ciebie.

Gość 47
to TY drogi kolego nosisz portki nie ona , TO TY PODEJMUJESZ DECYZJE

Gość 48
daj sie jej bzyknac zobaczysz jak szybko jej przejdzie

Gość 48,5
ucieknie gdzie pieprz rosnie szczegolnie kiedy zaczniesz ty szukac kontaktu

Problem polega na tym że ona na chwilę obecną przez brak twojego zdecydowania nie widzi w tobie mężczyzny dla siebie. Musiał byś to jej myślenie jakoś zmienić ,ale na to potrzeba czasu oraz twojej wewnętrznej przemiany. Więc najlepiej będzie jak dasz sobie z nią spokój na kilka miesięcy ,a być może za jakiś czas ona znowu się odezwie ,ale wtedy już musisz być zdecydowany do działania.

Gość tak myślę..
A ja myślę, że to nawet nie chodzi o zabawę.... ona po prostu liczy, że już Ci przeszło. Albo potrzebuje zainteresowania mężczyzn, a akurat żaden się nie trafia. Jestem kobietą i wiem, co mówię. Może nawet nie zdaje sobie sprawy, że Cię rani w ten sposób. To Ty jesteś facetem i musisz być stanowczy, nie pozwalaj jej robić tego, co Ci nie odpowiada i co później sprawia ci przykrość.

Gość Ghost_
Miałem podobną sytuację. Te same ramy czasowe, ten sam typ kobiety. Wiesz co zrobiłem? Zerwałem kontakt, ale nie tak jak, Ty. Po tym jak wyjaśniliśmy sobie to, co było nie uniknione, "usunąłem ją" z mojego życia. Hehe. podbijała jeszcze, coś zagadywała, nawet dążyła do spotkania. Ludzie dajcie spokój. To co żabka wypisuje to tylko jej frustracja. Argumenty niedojrzałej kobiety. Ten typ kobiety, który ja i autor spotkaliśmy to po prostu niedojrzała emocjonalnie "kobieta", która zna swoją wartość i wie, że może mieć każdego. Gdy jej boy nie poświęcał jej więcej uwagi niźli chciała, to szukała jej u Ciebie,u mnie. Gdy rozstała się z boy'em to przecież musiała być adorowana, dowartościowywana. U kogo to szukała? U kogoś kogo dobrze znała, na kim mogła polegać. Z tą różnicą, że ja nie pokazałem jej do końca, jaki jestem, Ty niestety tak. Wie, że przyjdziesz do niej, gdy zadzwoni, napisze,że stała się jej krzywda,ble ble. Jesteś po prostu za miękki. To jest manipulantka, nikt więcej. Chcesz tracić dalej nerwy i czas na nią? Nie sądzę. Jak Cię nachodzi tel., smsami, to zmień numer i po sprawie. Jak ją widujesz na co dzień, to już gorzej. Bądź facetem z jajami i skończ z nią, jeżeli tego chcesz.

Gość żaba ze słomką
Ghost_, "To co żabka wypisuje to tylko jej frustracja." Być może masz rację, ale przecież nie żabka jest bohaterem topicu. Piszesz "musiała być adorowana, dowartościowywana". A jak to realizowała? "4 miesiące przerwy, tak pare razy" - 120 dni x 24 godziny i tak parę razy "kontakt znikł na pół roku" - czyli 180 dni x 24 godziny = można policzyć ile godzin osoba, która musi być adorowana, daje sobie radę bez tej adoracji. Ghost_, czy pomyślałeś, że parę razy po 4 miesiące plus 6 miesięcy daje ładny kawałek życia? I zaledwie kilka momentów adoracji. Adoracji mocno okraszanej strasznie nieprzyjemnymi rozmowami.

Gość żaba ze słomką
"Bądź facetem z jajami i skończ z nią" Dobij, niech się nie męczy!!!

Dobrze moi drodzy.... mam wystarczająco siły teraz by ostatni raz spróbować, dać sobie i jej szanse...nadzieja umiera ostatnia..... jeżeli nie wyjdzie tzn ,że nie pisane nam lub coś najzwyczajniej spierdzieliłem...dam znać co z tego wyniknie... bez obaw nie planuje jej nic wypominać najzwyczajniej będę sobą bez podchodów kombinowania, to co wyjdzie ocenicie sami i to jedyna rzeczywista droga by poznać ostateczną prawdę sugestie mile widziane... narazie w planach mam wyciągniecie ją na spacer PS.Tak wiem możecie mnie zbesztać za ten brak stanowczości...ale jak byście choć mieli cień nadziei nie spróbowalibyście ?

Prosze oto macie odpowiedź, doszło do spotkania wszystko ładnie pięknie nie wiem czy przypadkiem czy specialnie wymskło jej się że z powrotem jest z chłopakiem, ja się w to już nie bawię dziękuje pierdo***e to, dobranoc PS. Spotkanie zakończone z "Poker face" krótko po usłyszeniu tego, aby nie było zaraz wątpliwości że zrobiłem jej awanturę ....jak można tak bawić sie uczuciami nie pojmuję tego....przecież to qwa boli.....