Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale się ... że szok

mało co mi się nie zadławiło dziecko

Polecane posty

Gość ale się ... że szok

moje dziecko ma ponad 4 miesiące i dzisiaj po raz pierwszy dawałam jej ziemniaka no ale tak jak powinno być samego i on był taki gęsty... dawałm go po troszeczku i nagle dziecko zaczęło mi się dusić myślałam że zawału dostanę nie wiedziałam co mam robić ale na szczęście jest ok i do tego ziemniaka dodałammarchewkę którą już wcześniej jadła czy nie za wcześnie podałam razem ziemnika i marchewkę razem ?

Gość a ja.....
"dawałam jej ziemniaka no ale tak jak powinno być samego i on był taki gęsty" tak jak być powinno? Nie powinien być sam suchy ziemniak, nie może na początku być bardzo gęste. Powinnaś zostawić trochę wody. Zobacz, jaką konsystencję mają słoiczki te po 4mies. i zrób podobnie

Gość ale się ... że szok
nie powinno być ? kurczę w sieci czytałam że na początek powinno dawać się pojedyncze rzeczy a o wodzie nic nie wiedziałam... dzięki ci jutro dam jej samego ziemniaka i doleję wody Ale czy zle zrobiłam że dziś dodałam marchewkę ? martwię się :( to moje pierwsze dziecko i nie wiem co i jak

Gość a ja.....
nie, myślę, że nic mu nie będzie :) ja od razu dałam zupkę jarzynową po 4mies. Takie gęste jedzonko, to dopiero po jakimś czasie. Z tego, co pamiętam po 6mies. daje się bardziej gęste, a taką konsystencję jak ma suchy ziemniak jeszcze później.

Gość Aśka38
jak ugotujesz ziemniaka zostaw trochę wody i zblenderuj

Gość ale się ... że szok
dzięki Ja po prostu nie wiedziałam... dziękuję za inf. A jak podawać kleik ryżowy ? na sam początek ? będę bardzo wdziękna za odp

Gość Aśka38
ja dawałam kleik do mleka. Jak robiłam 180ml to około miarki kleiku

Ja tez mam 4miers synka i daje mu ju ziemniaka , korzenia pietruszki, marchewke jutro mam zamiar dac mu troche groszku zielonego a potem nastepne warzywa. z owocow dostaje tarte jablko, i brzoskwinie W 5 mies dostanie mieso bo ma duzy apetyt i rosnie jak na drozdzach. :) do autorki: nie przejmuj sie tak ja jak zupka jets bardzo gesta to dolewam troche przegotowanej wody i jest rzadsza. Pozdrawiam :)

Kleik mozesz podawac z mlekiem modyf, zupa lub deserkiem. Ale radze uwazac z iloscia kleiku bo powoduje zaparcia.

Gość mamama27
ciesz sie kobieto ze ci sie zadlawil ziemniakiem bo mój sie zadławił kiedyś wodą jak mial miesiąc i kilka razy jak mu sie mleko ulało.. i racja - ziemniak jest suchy itd - wogole pamiętam że do każdego dania dziecko powinno mieć też składnik tłuszczowy - może popatrz na słoiczki - co w nich jest - samego ziemniaka to ja nigdy niewidziałam

do ziemniaka trzeba dodac troche mleka...albo chociaz wody bo sie dziecko zadusic moze, to suche jest:O

rzeczywiście, ja też nie słyszałam żeby zaczynać rozszerzanie diety niemowlaka od ziemniaka... hmmm... ja przy dwóch córeczkach zaczynałam od jabłuszka, później marchewka, jabłko+marchewka i powoli w kierunku zupek i deserów. A może dlatego nie pomyślałam o ziemniaku, że sama za nimi nie przepadam ;-) Sama jak pomyślę o ziemniaku samym to mi w gardle rośnie, co dopiero maluszkowi. Dobrze, że nic się nie stało. Jeżeli karmisz mm to kleik zrób na tym mleczku, a jak piersią to poczekaj jeszcze. Moje wogóle kleiku nie jadły, bo na cycu były/mała jest do dziś ;-)

Gość wiesz co julkan?
ciumkasz az sie slabo robi :P