Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Albertina*

ILE OSÓB BYŁO PRZY WASZYM PORODZIE.

Polecane posty

Gość Albertina*

Witam chcę zapytać ile osób towarzyszyło wam przy porodzie tj najbardziej chodzi mi o II fazę ? Kto to był ? Czy uczestniczył osoby waszym zdaniem zbędne, niepotrzebne w tej chwili np salowe ? Jestem zszokowana opowieściami koleżanek o istnych tłumach jakie nieraz towarzyszyły im w tej intymnej chwili. Przyznam że najbardziej mnie dziwi jak kobietom nie towarzyszyli meżowie/osoby bliskie za to gromady obcych ludzi.

Gość pomarańczowa bo z innego kompa
mi przy pierwszym prodzie od momentu trafienia na porodówkę do końca towarzyszyło 6 położnych, ginekolo, pediatra i pielęgniarka pediatryczna ale to był poród wcześniaczy w 33tc przy drugim porodzie był tylko mąż i położna

Gość Aśka38
to że nie towarzyszyli im mężowie, to chyba ich wybór? drugi poród: gdy parłam był lekarz, dwie położne i mąż. Gdy byłam szyta jeszcze salowa. Szczerze? Zwisało mi to, nie gapiła się, a myła podłogę, bo bardzo zakrwawiona była. pierwszy poród- szpital kliniczny: położna, lekarz, student medycyny, dwie studentki położnictwa. Byłam bardzo zadowolona z obecności studentów, bardzo pomagali Wybierając szpital kliniczny, liczyłam się z obecnością studentów.

Gość a u mnie
U mnie byl lekarz,dwie polozne i pielegniarka a potem przy zszywaniu jeszcze studenci....

Gość pomarańczowa bo z innego kompa
no ja miałam studentów w ilości dużej jak mi szwy na szyjkę macicy zakładali na szczęście nie pamiętam tego bo w pełnej narkozie byłam :D

Gość a u mnie
a ja pamietam wszystko i te miny studentow,na szczescie uparcie nia patrzyli mi w twarz tylko w ...krocze,ich uprzejmosc ;)

Gość a ja.....
u mnie z 6 osób: położna, lekarz i studenci. Nie przeszkadzali mi :)

Gość Asiczka**
Pierwszy poród-dawno to już było ale ..W I fazie -lekarz ,czasem zajrzał też drugi plus położna ale oni tylko incydentalnie do tego troje studentów-ci częściej . Przy parciu było dużo ludzi ale miałam powikłania -trzech panów lekarzy z ordynatorem na czele z dwie położne, pielęgniarka od niemowląt plus dwóch chłopaków studentów -ostatnia trójka tylko się patrzyła .Tak że z 8 osób było bezpośrednio przy fotelu na którym rodziłam. Po porodzie okazalo się że były i inne osoby ale wtedy tak bardzo bałam się o dziecko że nawet ich nie zauważyłam.

Gość sdfgyhuik
Podczas drugiej fazy obecny był przy mnie lekarz i dwie położne.

mąż, położna i pielęgniarka od noworodków, lekarz dotarł troszkę później jak już urodziłam synka

Gość HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
UY MNIE BYLO 2 POLOZNE lekarka, moj lekarz (akurat mial dyżur i byl do mementu urodzenia dziecka i salowa ktora bezczelnie patrzyla jak rodze ale miala kupe roboty mycia podlogi itp ale wtedy mialam to w dupie daleko kto byl aby to sie skonczylo o tym tylko myslalam i zeby juz dziecko wyszlo cale zdrowe a teraz jak o tym mysle rzeczywiscie mogla ta salowa jakos zzachowac sie kulturalnie ale salowe to proste baby coz zobaczyc jej sie chcialo a niech se patrzy nic pieknego poza tym pewnie nie jedno widziala

Gość mama taka jak wy
u mnie też była m.in. salowa, ale było mi to obojętne czy jedna osoba w te czy wewte, bo łącznie było ich 8. mąż, 3lekarzy, 2położne, neonatolog no i ta salowa. w międzyczasie kręciło się też kilka osób, ale nawet ich nie pamiętam:) szczerze mówiąc to miałam to głęboko, rodziłam 19h, a parłam z 18razy i byłam już tak wymęczona i skupiona, że nie patrzyłam na nic.

Gość u mnie też 2 położne
lekarz ginekolog, salowa jakaś pielęgniarka z gin., pediatra i jeszcze jakaś pielęgniarka z noworodków. Porażka:(

Ha to ja wam powiem ile bylo u mnie, rodzilam na ogolnej sali porodowej, wiec byly oprocz mnie 2 dziewczyny, wszystkie rodzilysmy jednoczesnie obok siebie, tylko papierowe parawany nas dzielily, przy tych kobitkach byli mezowie, przy mnie mama, do tego 2 ginekologow, 3 polozne, 2 salowe (nie wiem po co ), jakas sprzataczka (wynosila podklady i inne brudy) i jeszcze chyba ze 2 stazystow. Chociaz dzis wydaje mi sie ze bylo ich wszystkich ze 20 osob.

Ze mną na patologii ciąży leżała laska, która rodziła ze swoim szwagrem, choć męża miała i wszyscy się zastanawiali czy aby to nie jego dziecko :D hehe... Dziwie się jej siostrze, ze na to pozwoliła - sama ze swoimi dziećmi, krążyła po korytarzu i czekała aż urodzą :o

położna i mąż, czasem wpadała lekarka aby na bieżąco podejmować dalsze decyzje bo miałam bardzo długi i ciężki poród.Raz wpadła tylko jakaś strasza położna bo musiała interweniować,bo nie parłam aby wypchać dziecko.

Gość drtfgyuhjikjht
U mnie jedna położna i mąż, na chwilę jeden lekarz, który wypełniał dokumenty, ale wtedy miałam dopiero pierwsze skurcze rozwierające. Później w fazie parcia na chwilę był ordynator i lekarz który mnie później zszywał.

Pierwszy poród bez tłumów. Drugi, bliźniaczy z całą kompanią, którą tworzyli w dużej mierze studenci. Wisiało mi to ile osób mi towarzyszy, ale zrobiło mi się miło, kiedy jedna ze studentek uroniła łezkę, jak już mi obie dziewczyny wyskoczyły i zaczęły się drzeć ;).

Gość mama synkaaaaaa
lekarz, polozne dwie, neonatolog, pielegniarka z o. noworodkow :-0 salowa chyba tez sie gdzies blisko kręcila

Gość rodziłąm 15 lat temu
u mnie naj mniej potrzebną osobą ktorą zapamiętałam była sprzątaczka oparta o miotłe hehhehe ale w sumie miła babka po wszystkim mowiła ze jestem dzielna bo ona to wrzeszczała w nieboglosy jak rodziła i jako jedyna podała mi pozniej wody bo nikt inny nie był juz moimi potrzebami zainteresowany.

Gość jklm
U mnie ze 3 lekarzy, 2 położne, pielęgniarka i może jeszcze parę osób oraz mąż I tylko mąż mi pomagał, liczył oddech, wspierał, a lekarze tylko stali i szeptali między sobą : "tak, ciężki poród, duża głowa, chyba zrobimy większe nacięcie krocza" i jeszcze się zastanawiali czy nie posłać po ordynatora, żeby użył kleszczy zanim się naradzili, to ja wpółprzytomna sama urodziłam synka, był siny , a ja popękałam pomimo nacięcia