Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zafrasowana średniozdolna kuch

luksusowy obiad

Polecane posty

Gość zafrasowana średniozdolna kuch

Będę miała w świeta gości muszę ich jakoś bardziej luksusowo ugościć obiadem. Musi być jakieś mięso! Macie jakieś sprawdzone przepisy bardziej luksusowe niz devolaj? Proszę pomóżcie !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pani domu
u mnie w pierwszy dzień Świąt jest -gęś , kluski śląskie i czerwona kapusta a w drugi -rolady , pieczeń ,kluski śląskie i gotowana kapusta kiszona ,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomagame
to ci luksus u tej powyzej:o ech slazaki:o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ty pomagame
to zrob taki obiad a potem sie madrzyj,nie umiesz to szczekasz,taki obiad jest pracochlonny,czasochlonny,i pyszny,ale skad mozesz wiedziec pewnie klusek nawet nie potrafisz zrobic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomagame
typowa slazaczka naj naj naj naj naj :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zafrasowana średniozdolna kuch
dlaczego musi? bo wszyscy mięsożerni. rolada i kluski śląskie choc lubie to nie żaden luksus niestety choć jak by brać pod uwagę pracochłonnośc tego zadania to było by bardzo luksusowo .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość luksusowy obiad dla mnie
to cos, czego nie jadam na codzień, czyli dla mnie byłaby to kaczka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zafrasowana średniozdolna kuch
a lubisz kaczkę? ja nie lubię . Może pokusiła bym się na gęsine tylko ze nigdy nie jadłam i tym bardziej nie robiłam i pewnie łatwo ją zchrzanić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niekonieczny
kartofle, chłodnik, potem, salceson, kaszanka, na koniec smalec ze skwarkami i cebulą. Widziałem na weselach, ludzie jak świnie pchają się do takiego żarcia, a jeśli przyjechali mercedesami i bmw, znaczy takie żarcie to luksusy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zafrasowana średniozdolna kuch
chłodnik w zimie hmm jakos mi nie podchodzi .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jenk
Poszukaj pomysłów na ugotowani .pl .Swiąteczny obiad warto zacząć od przystawki ,potem zupa ,danie główne i deser .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zafrasowana średniozdolna kuch
ugotowanych nawet oglądam ale szału zadnego tam nie widziałam .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mkimimimi
pani domu u mnie w pierwszy dzień Świąt jest -gęś , kluski śląskie i czerwona kapusta a w drugi -rolady , pieczeń ,kluski śląskie i gotowana kapusta kiszona , PYSZOTKA :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja jak mam lenia i gości to często im serwuję: Zupy: rosół, koperkowa lub barszcz czerwony z uszkami Drugie: polędwiczki we własnym sosie, kark pieczony lub kurczak pieczony, pieczonego pstrąga w maśle czosnkowym z koperkiem, do tego ziemniaki pieczone, czasem pieczarki nadziewane, surówka śmieciówka z vinegretem, modra kapusta, warzywa na gotowane i coś słodkiego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mkimimimi
niekonieczny kartofle, chłodnik, potem, salceson, kaszanka, na koniec smalec ze skwarkami i cebulą. NAROBILES/AS SMAKA;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak musi byc mieso, to (dla mnie przynajmniej) najbardziej luksusowym miesem bylaby poledwica wolowa, najlepiej steki w jakiejs ciekawej marynacie, z jakims ciekawym sosem. to byloby proste, nie do schrzanienia, a dobre jakosciowo. sos chocby najprostszy, np. z serem plesniowym, jak gorgonzola. pieknie upieczona kaczka, czy ges, tez, ale to juz wymaga duzej umiejetnosci pieczenia. ale trudno cos doradzac nie wiedzac, to masz dokladnie na mysli mowiac 'luksusowy'' ;) dla mnie bardziej luksusowe byloby cos w stylu idealnie zrobione i dobrej jakosci ryby lub owoce morza (mowiac 'dobrej jakosci' mam na mysli ze nie jakas mrozonka z chin lub tajlandii). albo jakies egzotyczne dania, rodem ... np. z chin lub tajlandii ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zafrasowana średniozdolna kuch
polędwiczki zawsze mi gumowe wychodzą chyba je przegotowuje w tym sosie .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no chyba tak, po poledwiczki (i wol. i wieprz.) smazy lub piecze sie pare minut aby tylko nie byly surowe, wolowe moga byc krwiste, wieprzowe ew. z lekka nuta rozowosci, wiec dluzej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zafrasowana średniozdolna kuch
lubię wołowinę niestety u mnie cieżko o dobrej jakości mięso.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
o tak, stek z krowek argentynskich:) Rozowiutki w srodku:) Drogi , ale niebo w gebie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zafrasowana średniozdolna kuch
chyba zrobie ragu z sarniny z parpadelle. Co myślicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja ze smakera na interii zawsze robie. Z komentarzy wiadomo czy warto sie za to brac , czy lepiej nie:) Napewno sarenke tez tam unajdziesz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×