Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yethjt

mam powazne pytanie. czy osoba w ciezkiej depresji powinna robic dzieci?

Polecane posty

Gość yethjt

czy mam zrobic sobie dziecko. majac ciezka depresje. tak ciezkoa ze chce sie zabic. czy to mnie uratuje? dodam ze nie mam gdzie tego dziecka zmiescic mieszkajac na 23 metrach. co mam robic? jak zyc qrwa? z dnia na dzien coraz gorzej,. i zaczynam za czesto do kieliszka zagladac!

Gość yethjt
dodam ze mam juz 35 lat

Gość yethjt
popsoistu zastanawiam sie czy dziecko uratuje mnie prezd podjeciem proby samobojczej. czy sie instynkty we mnie inne obudza.mam juz swoje lata.

Gość gwadrrrat
Dziewczyno - zadaj te pytania swojemu terapeucie. Bo myslę, ze będąc w cieżkiej depresji i mając jej świadomość, korzystasz z usług terapeuty?

Gość gwadrrrat
Dziecko nie jest lekarstwem ani na depresję, ani na walący się związek - jak to niektórzy uważają. Najpierw uporaj się sama ze sobą. Potem dopiero mysl o dziecku.

Gość drynnn
masz doła - to duży minus, ale jeśli zrobisz dziecko to możesz dodatkowo wpaść w depresję poporodową .. a że dwa minusy dają plus to nie wahaj się, rób dzieciaka

Gość bury kot
Co to za pytanie? Czy powinna robić dzieci? Robienie dzieci (jeśli już chcesz użyć tego wyrażenia) nie jest w ogóle powinnością. Robienie dzieci powinno wynikać z chęci ich posiadania. Pytanie dla Ciebie brzmi - czy chcesz mieć dziecko? Szczerze mówiąc, wątpię, by osoba w ciężkiej depresji pragnęła dziecka, a jeśli już to na zasadzie - może ono mi pomoże? czyli pojawia się tu roszczenie wobec dziecka, by było lekiem na całe zło. Bardzo nieodpowiednie podejście i gwarantowane nieudane dzieciństwo takiego malucha.