Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość knoxknox

why w Polsce narzuca się wiarę katolicką wszystkim uczestnikom życia społeczneg?

Polecane posty

Gość knoxknox

Mam tego dość, jeśli nie jestem katoliczką i obce są mi obrzędy tego wyznania, a uczęszczam do szkoły publicznej. Zawsze od podstawówki organizowano wigilię klasową, trzeba było opowiadać i opisywać na zadanie domowe jak się obchodzi święta bożego narodzenia itp. Jestem też w szkole muzycznej i wigilia w chórze organizowana będzie na próbie. Muszę być na próbie, żeby mieć obecność, ale w trakcie zajęć będzie dzielenie się opłatkiem i składanie świątecznych życzeń. Jest też mnóstwo koncertów kolędowych po kościołach, zdarza się że musiałam uczestniczyć w mszy - staliśmy tuż przed ołtarzem na widoku wszystkich ludzi i msza przerywana była naszymi kolędami, potem był ten cały ceremoniał, musiałam klękać będą w samym centrum wydarzeń wciśnięta w chor. Nie wiem kiedy się w tym kraju zrozumie, że konkretnej religii nie powinno się wciągać do życia szkolnego, jakby w dupie mieli to że są ludzie których religia nie obchodzi lub wyznaja cos zupełnie innego.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować