Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DarusiaWaldusia

Informatyk skleił mi zawiasy w laptopie i znów urwane - co robić

Polecane posty

Gość DarusiaWaldusia

Miesiąc temu wyrwały mi się zawiasy z laptopa, po prostu popękał ten plastik i wyleciały takie małe złote gwinty. Wezwałam informatyka, rozebrał laptopa, posklejał co trzeba, 200 zł zapłaciłam o było dobrze! A teraz otwieram laptopa, słyszę chrupnięcie i znów to samo mam. W dodatku zasilacz nie ładuje mi baterii, nie wiem czemu :( Zaraz mi padnie i nie będzie mi w ogóle działał.. co mam zrobić? :(

Gość wefsdf
pewnie stary już jest. kup nowego każda rzecz się keidyś musi zużyć.

Jeśli masz stary komputer, to możesz kleić i kleić, a plastik i tak będzie kruszeć. W ostateczności zastanowiłabym się nad wymianą całej obudowy.

Gość koci koci koci
ja tez tak łatałam zawiasy w laptopie(Acer) średnio co 3-4 m-ce az w końcu sie wkurzyłam i wywaliłam dziada na złom a jego miejsce zajął nowy. A moze ci sie zasilacz spalił i dlatego nie ładuje baterii?

Gość koci koci koci
o własnie,mozesz np poszukac nowej obudowy na all.to tez dobra mysl,jesli nie bierzesz pod uwage zakupu nowego lapka

Gość DarusiaWaldusia
Dzwoniłam do informatyka (jest całodobowy), to powiedział że albo wymienić BASE (czyli ta podstawka plastikowa na dole), ale z tym może być ciężko, bo na allegro sprawdził i nic nie mają, a na stanie to w ogóle zapomnieć można :( Druga opcja to weźmie laptopa na warsztat i wstawi nowe gwinty z oby stron. To będzie kosztować mnie 400 zł, ale powiedział że cena będzie tak wysoka, gdyż będzie zmuszony użyć specjalistycznych narzędzi i śrubek, których nigdzie osobiście nie dostanę. A gwarancję na to że się nie wyrwie daje 100 % :D Laptop ma 2 lata (właśnie minęła gwarancja) więc stary nie jest... może warto dać go robić, w końcu 400 zł i będę mieć spokój na dobre, co wy na to ??